Novi vozni redovi 2015

Autor dean25, Siječanj 09, 2015, 15:14:23

221

Citat: dean25  u Svibanj 02, 2015, 19:52:22
Bil je sastanak u Centru u utorak,i rekli su da nemaju vozača nit za 126 niti za 127,pa je jedva nađeno ovo za 126.

Pa tako neka onda i kažu javnosti a ne da Jurić priča neke blesavoće o tome kako ''ZET ne može istovremeno udovoljiti svim zahtjevima svojih korisnika, ali uvijek nastoji napraviti kompromisna rješenja'' ili da je ''broj polazaka smanjen u suradnji s četvrti i gradskim uredom za promet''. Pa tko uopće više vjeruje tim njegovim pričama??!!

Ivan

A mora očito odraditi standardno tehnokratsko opravdanje... U ovoj priči me puno manje muči Jurić nego prometne službe koje na divlje režu gdje stignu umjesto da uključe mozak i poprave stvari gdje se može s istim brojem vozača prilagoditi potrebama putnika, a možda i s olakšanjima za vozače umjesto da ih muče sa zastarjelim industrijakim dvokratnima 5-8/14-17, kao da je 1980. pa da većina ljudi radi od 6 do 14, dok su se navike i potrebe putnika davno promijenile...

Shole

Kod nas se dodatni bus uključuje poprilično kasno  (oko 6:30) ali i ostaje do iza 9.   Popodne na dosta linija uopće ne izlazi jer je razvodnjena popodnevna špica od 12:30 do 17:30

marin

Citat: Ivan  u Svibanj 03, 2015, 12:21:05
Kakve veze ima ponoć? Jedna smjena očito UJUTRO kasnije počinje.
A kakve veze ima što počinje kasnije? Daj mi to objasni molim te kakva je to logika, taj autobus ostaje do navečer isto kao ostala 2, znači vozi u to vrijeme. Što to znači tebi da počinje kasnije? Tko će odradit polazak 20:35 koji inače odrađuje vozač sa 136/02

Ivan

-.-
Treba očito crtati... Zadnja smjena na 136/2 se ne mijenja kao ništa drugo na voznom redu 136, ako je jedan vozni red počinjao kasnije znači da je dosad jedan vozač u nekoj ranijoj smjeni na 136/2 radio dva sata kraće (ili oba u ranije dvije smjene po jedan sat kraće), to znači da će sad raditi normalne dvije smjene od po 7 sati s tim da vozač u podnevnoj odveze tri kruga na 126. Je li tako komplicirano?

marin

Da, sad kužim, iskoplicirali su, sad vozač ima pauzu poslije 136 i više se kasna ne uzima 18:12 nego 17:19, zanimljivo.

dean25

Od danas [20.5.] autobusna linija 295 Zapruđe-Sajam Jakuševec prometuje srijedom i subotom svakih 40 minuta,a nedjeljom svakih 30-60 minuta.

smogovci.bbb2

Nedjeljom je samo jedan polazak na 60 min (između 11.15 do 12.15). To je napravljeno da autobus ostane duže na liniji a vozač ne prekorači smjenu od 7 sati bez da ima odmor. Srijedom i subotom bus vozi od 7.20 do 12.40 iz Zapruđa (iako je to zapravo Most mladosti a ne Zapruđe) sa Sajma od 7.40 do 13.00 sati, takt 40 min. Nedjeljom od 7.15 do 14.15 dok sa Sajma vozi od 7.30 do 14.30 sati, takt 30 min  umnik2
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Anders

Izgleda da smo bili dovoljno glasni: Od ponedjeljka, 1. lipnja, na 126, 127, 128, 140, 212 i 215 stižu pojačanja!
27302

STIB

Ne znam za druge linije, ali na 215 nije pojačanje, nego samo vraćanje na stanje prije 13.04.2015 (10-minutni takt)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Ne znam da to ima puno veze s nama nego, kako je planirano, valjda ZET uspijeva skupiti dovoljno vozača, ovo je samo povratak na stanje prije zadnjih redukcija ali još puno toga nije vraćeno, nema nikakvih pojačanja niti vjerujem da će ih osjetno biti i u sljedećem razdoblju (pojačanjem mogu smatrati samo poboljšanje u odnosu na stanje cca 2007., i s nekoliko desetaka novih ljudi mogućnosti nažalost ostaju daleko od toga).

marin

Ja sam na Črnomercu vidio barem 6-7 novih vozača autobusa, e sad tko zna kolko ih je još došlo, zato vjerojatno vraćanje nekih linija. Primjer linija 123, još uvijek nije vraćena na staro(3 autobusa), a možda ni neće jer ona je tak i tak na 2 autobusa otkad završi nastavna godina.

Ivan

Hm, pa zapravo ne treba vraćati sve, reći ću i za svoju liniju 126 da nema velike potrebe vraćati drugi bus poslije 20 h (najbolje bi bilo da su navečer tri busa skupa na 126 i 127, no ZET očito odbija razmišljati o logičnijim kombinacijama), kao ni podnevni dio dvokratne na 128.

Kad bi stavili na isti peron 131 i dodatno uskladili 120, ja mislim da je ovaj vozni red za 123 sasvim odgovarajuć, vjerojatno treba i trajno ukinuti 122 i subotom i nedjeljom slati samo jedan bus usklađeno s polascima 131 i 119.

Volio bih da se od krize naučilo bolje lekcije, iako se ne nadam previše jer se čini da je jedini cilj vratit se na staro. Trebalo je sad bolje vidjeti gdje se može uštediti, a gdje prvo raditi poboljšanja s novim vozačima i pametno gledati kako ubuduće povezati stvari, a ne vraćati baš sve neekonomične vozne redove pa po starom, jer najgore narušene linije poput 220 će očito opet zadnje doći na red za poboljšanja, isto kako će se i kod slučajeva najočitijeg razbacivanja zadnjeg sjetiti uvesti više smisla kao potpuno nelogičnih 5 linija skupa kroz Blato, prazni rad nedjeljom i slične stvari, pa će opet uz takvo razbacivanje  biti čudno zašto nema dovoljno vozača za par godina. Uglavnom, ako se nešto radikalno ne promijeni nema smisla previše očekivati od ovakvog ZET-a, pa tako niti da će se uz nove vozače pokazati imalo bolju organizaciju.

dean25

Od idućeg tjedna u primjeni je ljetni vozni red.
Koliko vidim,izmjene u odnosu na prošlogodišnji ljeto 1 vozni red su sljedeće:
136 radnim danom ostaju i dalje 3 busa.
279 subotom će voziti samo 1 bus.

Sve ostalo je repriza od prošle godine.

Najveća novost vezana uz ovaj novi ljetni vozni red se odnosi na rad vozača autobusa u pogonu Podsused i to na one koji rade večernje tj kasne službe.
Po novom,na izuzetno velikom broju kasnih službi maksimalno je knapirano vozno vrijeme od završnog stajališta do garaže,tj vrijeme dolaska autobusa s linije u garažu je raniji u prosjeku za 8-17 minuta nego do sada,pa tako su po novom dolasci autobusa u garažu i završetak smjene u jako puno slučajeva prikazani kao na tramvaju npr u 23:52,00:04,00:18,00:41,i sl.

Ivan

Bilo je i prošlih godina ljeto I na 136 i dalje 3 busa, reducira se s voznim redom ljeto II (sredinom srpnja).