Project: Save the 412, najstariji SU220

Autor 412, Srpanj 13, 2010, 17:27:02

Ivan

Žalosno... Nadam se da će Slovenci imati malo više pameti pa sačuvati nešto od TAM-ova i MAN-AM.

U Hrvatskoj sad treba početi razmišljati da treba spasiti nešto od TAZ-ova i Eurobusa koje će vrijeme pojesti, svakako treba uključiti gradske MAN/Eurobuse jer to su do daljnjega zadnji gradski autobusi proizvedeni u RH...
No mislim da malo tko ima sluha kad se i na ovom forumu može pročitat "šta će nam to dobro da smo dobili nove", a neki i da se misle potruditi oko konzervacije više cijene vozila koja nisu proizvedena na ovim prostorima a ima ih na stotine identičnih po Njemačkoj...

Jednostavno je očit nedostatak svijesti i kulture cijelog društva...   russian_roulette

kico101

Zasada opstaje žuti TAM 260A116M ( ex 501 ) u Lencu. Do kad, ne zna se. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

voznik

Citat: Ivan  u Prosinac 11, 2015, 13:10:38
Žalosno... Nadam se da će Slovenci imati malo više pameti pa sačuvati nešto od TAM-ova i MAN-AM.
MAN SU220 ostao je samo jedan u Sloveniji. A to je ex. 123 u LPP-u. Imaju ga mehanićari za lakši posao. Još je živ, ali nije više na ulicama grada. A TAM 260A116M je isto jedan sačuvan. Tehnićki muzej Slovenije u Bistri ga ima. Evo fotke:

Foto: TMS Bistra --> www.tms.si

mivano

A da ga pošaljemo u Tehnički muzej u Zagreb?

Shole

Trebalo bi ga kompletirat prije,  al nevidim uopće u čem je problem kad postoji još jedan takav  (10 godina mlađi)  koji ide ubrzo u rashod

MB Citaro

Gledao sam nešto na TV-u i na snimci iz Estinije točnije iz Tallina vidio MAN-a na kat

Slika preuzeta sa interneta

Shole

To su preuređeni Berlinski.  Ima isti ovakav u Sarajevu

111222

nek 412 pošalju u Dbk...oni bi ga znali sredit, a bome i više cijenit...

man323

Kakvo je stanje sa 412? Je li rashodovan ili još vozi?

mivano

Citat: man313  u Siječanj 24, 2016, 22:47:43
Kakvo je stanje sa 412? Je li rashodovan ili još vozi?
Ne vozi već odavno. Stoji u garaži zasad.

NP-549

MB Citaro

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Toni602

Bas mi je zao sto se nikad nisam vozio u takvim busevima....bas mi je zao...

Poslano sa mog SM-A320FL koristeći Tapatalk

602-masaza za kicmu, a muka za guzicu!