Mercedes-Benz

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:33:59

sniff

Da malo više izgleda kao bus,a ne kamion sprijeda:
Nisam se baš potrudio ;D:

smogovci.bbb2

Evo prethodnik za usporedbu good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

5AR

I do sad su se Travegi SHD proizvodili u Turskoj samo za njihovo tržište a meni izgledaju neprirodno i ti stari modeli i ovaj novi. Zanimljivo je da su se SHD O404 i O350/O403 kao i Travego SHD "nadograđivali" ispod šajbe dok bi šajba ostala slična ili možda ista, s tim su i vozači sjedili povišeno, dok su ostale marke autobusa povećavali šajbu a lim ispod bi ostao isti kao i položaj vozača.

Nalc

Citat: sniff  u Veljača 26, 2016, 14:27:05
Da malo više izgleda kao bus,a ne kamion sprijeda:
Nisam se baš potrudio

Stvarno?? Mercedes sa Neoplan svjetlima????

Tipkam dok vozim.....

sniff

Nisu baš u cjelosti Neoplanova,no liče...

eh5

man323

Iskreno, ne sviđaju mi se novi Mercedesovi dizajni, počevši od Citara.
Citaro II mi je najlipši Citaro koji je ikad izašao. Ovi novi je ka iz sci-fi.
Travego mi je posta više kamion, nego šta je to autobus, te mi se više sviđa stara verzija.
Prednja maska mi pari nagomilana plohama, no to je stvar ukusa.
Meni se više sviđaju MAN-ovi dizajni, jer nisu toliko iskomplicirani, nego jednostavno liče na nešto mada se i Lion's City, Regio i Coach proizvode u danas nam poznatom dizajnu od 2004., a neki su doživljavali razne redizajne. A svi su redizajnirani prilikom uvedbe euro 6 motora.
Razumim da živimo u 21. stoljeću, al prebrzo izlaze nove stvari, dok im se životni vijek skraćuje.

Dreamwalker

10 godina je prebrzo? Malo morgen. Travego kakav danas poznajemo izlazi u tom dizajnu od 2006. Istina da i danas izgleda fantastično, ali 10 godina je 10 godina. MAN Lions Coach je isti već 13 godina (najstariji u HR je iz 2003.) uz neke kozmetičke korekcije.

To što ti govoriš ti je navika i ništa drugo. Ja samo čekam dan kad ću vidjeti potpuno novi dizajn MAN Lions Coacha i Neoplan game. S obzirom tko im je vlasnik, predviđam da se značajnija promjena neće dogodit u slijedećih 5 godina.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Shole

Ja bi čak rekao suprotno !  Presporo proizvođači mjenjaju "look" s obzirom da se radi samo o par plastika.  Zadnji Lion's City ima crnu sredinu maske, predzadnji pak onu u boji karoserije, generacija prije njega skoro pa identična ali bez rebrastih prijelaza, a takvi su bili  prvi ZET-ovi NL-ovi iz 1999.  Brat bratu 17 godina, a još se sad kao čudimo Libertasovim sa crnom maskom,  znači da su tek izašli i da neće tako brzo nešto novo.  Za jednu renomiranu marku kao što je MAN  (ma šta itko mislio njoj),  skoro 20 godina vrlo sličnog modela je fucking previše.  Pa gdje su osobni auti iz tog vremena !?  Punto 2 je izašao 1999.  (al su istovremeno prodavali i jeftinu jedinicu sa opremom "sole"),  Golf četvorka je bio avangarda tada........

Nije da pljujem po MAN-u, nedaj bože,  splitski Promet ima Citare iz 1998.  iako je ZET za Vojne igre  (valjda posljednji Tuđmanovi skosi)  godinu kasnije nabavio nove 405-ice.  Od tada je Citaro doživio facelift negdje oko 2007.  (ništa novo na busu, iako pojedinci to zovu Citaro 2, samo šminka na limariji)  da bi sad pred godinu dvije izašao konačno novi gradski bus iz Mercedesa. 

lussin

Možete, ali se i ne morate složiti, ali po meni je najbolji primjer kompletnog redizajna Setra serije 5. Pa nek sam onda seljačina zatupljena jednom markom, ali eto

sniff

Potpuno se slažem s tobom ,što se tiče Setre,po meni ona ima daleko najbolji dizajn.Petica mrvicu izgledom vuče na kineza,no ok je.Deset godina za isti model je sasvim dovoljno.

Filip7

zanima me oce raditi i redizajn tourisma? travego je veca klasa od tourisma jel tako?

lussin

Treća generacja Tourisma dolazi za godinu-dvije. Travego je veća klasa od Tourisma

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

shef

Danas su se pojavile prve službene fotografije europskog Travega. Kao što se i pretpostavljalo, sve je isto osim što je niži.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic