Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

netko

Citat: maky  u Kolovoz 14, 2008, 00:13:27
Upravo sam s prozora vidio dva SG313 i jednog O305G da idu jedan za drugim. Očito je Promet imao nekakav ugovoreni prijevoz. Mislim da ima veze sa Športskim igrama mladih, jer u ovo doba normalnih linija nema...
Danas ovaj u paru sa g.b.89.
http://i248.photobucket.com/albums/gg173/neki_2008/DSC00888.jpg
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Ja nebi bio ja da se opet ne pohvalim svojim novim podvigom. Danas sam cijeli dan istempirao tako da moja noga ne kroči u nijedan drugi autobus nego samo u MAN-ove (namjestio polaske linija da prelazim iz MAN-a u MAN-a). Od jutra do mraka, gdje god sam išao, ili se iz čistog gušta vozao bilo je u MAN-ovima. Obišao sam sve troosovince (neke i po više puta) osim g.b. 226 i 232. Iza mene su i 4 obična Lion`s Cityja, Lion`s Regio, Lion`s Classic i  4 SG 313. Letvica je postavljena visoko za idući put...  8)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Stvarno si u formi  ;D . A ja sam mislija da sam se u svoje vrime puno voza busevima.

netko

Netko se ujutro popiškio. ;D ;D

brzi

Citat: netko  u Kolovoz 29, 2008, 12:01:23
Netko se ujutro popiškio. ;D ;D

zar si morao baš tu?  ;D  ;)

maky

Neznam  tko bi to mogao biti, ali Regio g.b. 252 je bio jutros u Trogiru u garaži sparkiran, dok je na kolodvoru bio i g.b. 253 jer su oba vozila turizam za Elite Travel. Možda tu ima nešto...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Bara

Nabijem na k***c oni Promet, mogu svi da mi pop. s nogu. Brale čekam 18 na Gripama i nema je, a tribala proć prije 12-13 minuta i onda lipo iša put benzinske na Pojišanu i od tu pješke do pazara. Naravno kad sam iša nijedan bus nije proša pored mene. Nek se gone u k***c svi u Prometu jer je stvarno u debelom k***u. Prometu fali bar još 50 gradskih buseva ili im je pak vozni red u k***u?

maky

Kao prvo, malo ćemo smiriti tenzije i pripaziti na svoj jezik. Ipak je ovo mjesto gdje  treba održati određenu dozu pristojnosti i kulture, a ima i mlađe populacije kojima ne smijemo davati loš primjer.

I sam sam mnogo puta bio žrtva Prometovog VR-a, koji u dosta navrata zna biti katastrofalan. Međutim, nema se smisla živcirati ni psovati.  Saznajem da je jučer (ili je to bilo danas, nisam 100% siguran) jedan autobus na liniji 18 ostao u kvaru (blizu Mejaša). Nikad se ne možeš živcirati zašto neki autobus nije došao  onda kada je otprilike trebao doći. Ljudi uglavnom okrive vozača, a on je u najmanju ruku kriv i ne može utjecati ako naiđe na neku prometnu nesreću pa autobus ne može proći, ako je gužva u prometu, ili ako se pokvari. Ostaje ti samo da strpljivo čekaš.
Jbg, prekjučer sam s prijateljem išao u Žrnovnicu nešto obaviti. Naravno, linija 27, ali autobus prvo navraća u Stobreč, tako da smo se i malo duže vozili. Izašli smo u Žrnovnici i obavili sve što smo imali za 10 minuta. Idući bus je tek polazio za 100 godina, tako da nam nije preostalo drugo nego pješačit (i to ohoho) sve do stanice linije 60 na Šinama (pritom nam je pobjegla jedno 200m od stanice, pa smo morali čekati i iduću).
Inače, malo mi je čudno da od benzinske na Pojišanu do Pazara nije prošao nijedan autobus jer tu zbilja prolazi mnoštvo linija. Ali kad malo bolje razmislim,  moguće je, uvjerio sam se i sam da sve idu u isto vrijeme...

Ali nije samo u Splitu situacija us*ana. Ja sam u Zagrebu na Črnomercu čekao punih pola sata na polazak autobusa što ide svakih 15 minuta jer je jedan polazak bio preskočen.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Bara

Ne smeta men šta nije 18-ka došla, nego šta u samom centru grad 15 minuta nije proša nijedan bus. To se u Zagrebu nebi dogodilo ni 5 minuta, al ipak su tamo tramvaji u centru.

maky

Netko je u Splitu na Sukoišanskoj lijepo "uredio"  okoliš. Bilo je ulja ko u priči, ovo je samo komadić šta sam uhvatio...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Kakva je linija 25.Jel nju može voziti zglobni autobus jer g.b.210 ima odostraga display 25.
Inače ja sam ono što sam vidio,vidio sam da vozi solo bus.

maky

Zglobnjak bi se mogao okrenut kad nebi bilo parkiranih auta, a s obzirom da ih uglavnom ima svugdje, mislim da bi bilo dosta za*ebancije, iako ga je moguće okrrenut. Ali tu liniju ionako stalno vozi g.b. 220...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

torrente

postoji jedan red vožnje na kojemu je inače zglobni autobus i vozi neku gradsku liniju,al usput je ubačen i jedan đir do stobreča,tako da svaki dan(mislim kroz jutro) ,tamo vozi zglobnjak,iako sam se i ja osobno sa zglobnim okrećao u stobreču nemalo puta,zna biti dosta zafrkano ako su pojedini "stručnjaci" isparkiravali auta po okretištu

maky

Danas je Regio g.b. 254 vozio iza policijskog automobila sa upaljenom rotacijom. Očito je netko važan bio u njemu...

Inače, ima mjesec dana da  je na Sukoišanskoj uvedeno novo pravilo. Kada dođe vrijeme za polazak neke linije, obično se poklopi da  ih onda ide više odjednom, ponekad i cijeli kolodvor. Prije su vozači izlazili na rikverc iz perona kako bi stigli i nikada nije bilo problema. Ali, po novom pravilu, vozači moraju sa perona izlaziti PO REDU. dakle, od broja 1 pa nadalje. To znači da ako je polazak neke linije u 10:30, onda prvo kreću linije 37, 35, itd, pa preko onih dalekih prigradskih, do linije 60, 28, 29, koje na koncu onda krenu sa 3 - 4 minute zakašnjenja.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Pošto nemože "prihvatiti" link,evo onda ovako.

PRODUŽENA KAŠTELANSKA AUTOBUSNA LINIJA

Za kaštelanske putnike: 'Duja' polazi iznad Getroa
Prvi put autobusi splitskog "Prometa" polaznu stanicu imat će s područja poviše kaštelanske magistrale, i to uz nedavno izgrađenu cestovnu petlju iznad Getroa u Kaštel Sućurcu, gdje je u tijeku izgradnja polazne stanice za autobusnu liniju broj 2 koja prometuje od Kaštel Sućurca do trajektne luke u Splitu. Budući se na tom području nalazilo 509 četvornih metara zemljišta u vlasništvu Hrvatskih cesta, a koje nije bilo privedeno svrsi, nakon ispoštovanih uvjeta i osiguranih dozvola za izgradnju, Mjesni odbor Kaštel Sućurca u suradnji je s Gradom i "Prometom" krenuo s projektom izrade nove stanice "duje" kojom će se uvelike olakšati život Sućuranima koji stanuju poviše Magistrale.

Projekt vrijedan 200.000 kuna osim Hrvatskih cesta sufinancirao je i Grad Kaštela, a dovršetak autobusne stanice očekuje se u idućih 30 dana. Usto, najavljeno je kako bi se u dogledno vrijeme mogla očekivati i reorganizacija "Prometove" linije broj 1, koja bi, ako za to budu osigurani uvjeti, trebala prometovati s polazne stanice na raskrižju ispod sućuračke Kave prema Cesti dr. Franje Tuđmana, čime bi građanima s područja Vrila i Smoljevca biti olakšana komunikacija s Kaštel Sućurcem i Splitom.

Svakako valja napomenuti kako je u poboljšanje autobusnog prometa kroz Kaštela uključena izgradnja nove stanice iznad OŠ Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu na kojoj će, osim autobusa gradskog i prigradskog prometa, stajati i dva školska autobusa, što će uvelike pridonijeti sigurnosti odlaska i dolaska djece u školu.