Autobusi na probi

Autor 822DoDo, Ožujak 27, 2015, 20:40:28

tramvajac 92

Dopunimo podatke:
232 -- ZG 9626-FS                              -- Volvo 7700 Hybrid
Motor: dizel, snage 161 kW (220 ks) i električni 120 kW (163 kS)
duljina 12,1 m
širina 2,55 m
visina 3,22 m
32+1 sjedaće te 71 stajaće mjesto. Autobus je prije vozio u Frankfurtu i 2010. je godište.

233 -- ZG 2539-FT                              -- Iveco Citelis Hybrid
Motor: dizel (Tector 6), snage 220 kW (300 ks) i električni 120 kW (163 kS)
duljina 11,99 m
širina 2,55 m
visina 3,39 m
26+1 sjedaćih  i 71 stajaće mjesto. Autobus je prije vozio u Lyonu i 2011. je godište.

Eto, misterij oko godišta je rješen, i busevi ostaju mjesec dana na probi, znači imamo vremena se provozati s njima  ;D

Dreamwalker

Marine, uzmi u obzir da je ovaj Citelis vjerojatno podešen najbolje što može bit podešen. Naši bi vjerojatno bili tromiji jer bi ih ZET takve naručio.

Oće li biti i u APD na probi tokom ovih mjesec dana?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

marin

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 16, 2016, 18:43:50
Dopunimo podatke:
232 -- ZG 9626-FS                              -- Volvo 7700 Hybrid
Motor: dizel, snage 161 kW (220 ks) i električni 120 kW (163 kS)
duljina 12,1 m
širina 2,55 m
visina 3,22 m
32+1 sjedaće te 71 stajaće mjesto. Autobus je prije vozio u Frankfurtu i 2010. je godište.

233 -- ZG 2539-FT                              -- Iveco Citelis Hybrid
Motor: dizel (Tector 6), snage 220 kW (300 ks) i električni 120 kW (163 kS)
duljina 11,99 m
širina 2,55 m
visina 3,39 m
26+1 sjedaćih  i 71 stajaće mjesto. Autobus je prije vozio u Lyonu i 2011. je godište.

Eto, misterij oko godišta je rješen, i busevi ostaju mjesec dana na probi, znači imamo vremena se provozati s njima  ;D
Zašto u prometnoj onda ne piše ukupna snaga, a čak niti posebno? Držao sam u ruci prometnu od Iveca i pisalo je 220kw a za elektromotor ništa...mislim to je dodatna snaga.

smogovci.bbb2

Citat: marin  u Ožujak 16, 2016, 18:36:59
Vozio sam se u oba dva autobusa. Citelis ide ko metak, niti jedan man mu nije ravan sigurno, autobus stvarno katapultira nema se tu što za reći, a čini se da je i ovjes bolji iako jednako tvrd
I sad neka netko kaže da se ne proizvode različito za naše tržište i ono za zapadno tržište EU
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

marin

Zasluga je elektromotora što ide tako dobro zbog velikog okretnog momenta, a ovo drugo sve stoji, ipak je iznutra kvalitetnije malo napravljen.

tramvajac 92

@ marin Ne znam, ali kakvi su naši zakonodavci, vjerojatno ni ne znaju kaj je to hibridni pogon.

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Ožujak 16, 2016, 19:26:35
I sad neka netko kaže da se ne proizvode različito za naše tržište i ono za zapadno tržište EU
Ne bih rekao baš tako, prije da Francuzi traže bolju opremu nego Talijani kojima je jednostavnost glavna stvar kod gradskih autobusa, jer Zg izgledaju isto kao talijanski, a usput je i francuska tvornica drugačije i malo bolje radila od talijanske (sada zatvorene) otkud su naši Citelisi, a ZET za sramotno puno novaca koje je ulupao nije imao pojma što hoće nit je bilo koga briga pa se uzelo što god.

Uglavnom, na kojim voznim redovima ih se može vidjeti? Jesu li već i na 128 ili samo 118?

dominik,

Danas su oba na 118, nema pravila što se tiče v.r.-a, jedino niti jučer niti danas nisu bili od jutra na 118, nego se od jedanput pojave oko 9 h.

Portos

Citat: dominik,  u Ožujak 17, 2016, 16:36:40
Danas su oba na 118, nema pravila što se tiče v.r.-a, jedino niti jučer niti danas nisu bili od jutra na 118, nego se od jedanput pojave oko 9 h.

Vidio sam Volva oko 15:10 na Zagorskoj, smjer Voltino a oko 16:50 i Citelisa na stajalištu pokraj Doma Sportova smjer Mažuranac. Stajao je prazan, a ispred njega servisni kombi s natpisom Iveco.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

dominik,

Aha, zato Citelisa nije bilo od oko 15 do 18h, onda se ponovno pojavio i odvozio krug te otišao u garažu.

podgora

Cujen da je hibrid crka zna li ko ista

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

leonardo123

Koliki je domet autobusa sa jednim punjenjem?

Nalc

Čega? Dizela il samo električne energije?

Tipkam dok vozim.....

Ivan

Pa mislim da se s ovakvim hibridima prvih generacija koji su ušli u proizvodnju ne računa električni domet, mislim da im svu struju proizvodi prvo diesel motor a kad se pokrene i pogonski motori dok koče i da nema punjenja struje izvana, i praktički se cijela priča s električnim dijelovima vrti oko omogućavanja kratkoročnog korištenja regenerativnog kočenja a ne o akumulatorima koji bi mogli sačuvati energiju za neki domet. Možda griješim.

smogovci.bbb2

Foto: 1142007 član foruma

Zašto ovaj BUS nije na probi buljo

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza