Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

citaro

Citat: NP-549  u Lipanj 21, 2016, 17:29:16
I lijepo ponovno pročitaj zašto nemože Citelis ić u Dubravu, odnosno u Radničku — slabi su kompresori na punionici i nemogu nabit 220 bara tlaka koliko je potrebno da bi bus mogao vozit cijeli dan. I još plus toga rade se nulti kilometri za koje treba 1 extra čovjek.

A da ne govorim da je idiotski slat plinske autobuse iz garaze koja ima punionicu u garazu koja nema... Ako bas treba, onda neka se posalju dizelasi.  I opet ta vjecna tema citelis, mislim da ZET ima puno vecih problema od citelisa.

man323

Citat: NP-549  u Lipanj 21, 2016, 17:29:16
Citelis ima onakva sjedala kakva je netko naručio.  To što nekog nije bilo briga ima li invalidsko ili ne, to je do ZET-ovih vrlih inžinjera, a ne do Irisbusa.  I lijepo ponovno pročitaj zašto nemože Citelis ić u Dubravu, odnosno u Radničku — slabi su kompresori na punionici i nemogu nabit 220 bara tlaka koliko je potrebno da bi bus mogao vozit cijeli dan. I još plus toga rade se nulti kilometri za koje treba 1 extra čovjek.

Što se pak tiče tendera, nisam detaljno proučavao,  al sam vidio da netko u raspravi spominje da COnecto ide samo sa OM457 motorom.  Nije istina,  nama sad u rujnu dolazi 10 komada Conecto G  Euro6 sa OM926 motorom od 360 konja
Koliko sam mogao pronaći na nekim stranim, službenim stranicama Mercedes-Benza, navodi se da se u zglobnog Conecta ugrađuje OM470 i OM936. OM926 se isključivo ugrađuje u solaše i nema ih u izvedbi euro 6.
Znači jedino Vam u Rijeci može doć motor OM936.

421

good_boy Dreamwalker
nnee Više sam puta  umnik2  kava  i shvatio što si pitao.Kakvo pitanje, takav odgovor.
Sva vozila u APD do serije 501-505 imala su BOSCH ključ, sve kockice, navedeni  Citari te svi školski imaju ključ.
Potreba za  dvije tipke od kojih je jedna za kontakt, a druga za paljenje i gašenje motora ukazala se nakon kockica.
Naime, bilo je prekomplicirano ostavljati ključeve u bravama ili ih vraćati dipečeru. Sigurnosti radi, a i nama vozačima je lakše i bezbrižnije korištenje.
"Cornering light" iliti paljenje maglenke u smjeru zavoja dio je pasivne sigurnosti koju ZET napokon traži na  inzistiranje vozača. Poput automatskog uključivanja zvučnog signala i paljenja "sva četiri" kad se koristi hod unatrag pritiskom na tipku"R".
Ako pratiš tehniku, MB je uveo LED rasvjetu umjesto H4 ili H7 te xenon žarulja (ne brkati s dnevnim  LED svjetlom), pa nema bojazni od potrošnje, jer  LED svjetla traju duže od radnog vijeka vozila, troše puno manje energije, a daju više svjetlosti od halogenih ili skupih xenon žarulja koje se moraju mijenjati u paru.
Ne voze svi  bus123 u gradu, pa takva rasvjeta nije na odmet. BTW Dio Slavonske od HBZ do Kruga također je pod LED javnom rasvjetom. Razlika je očigledna u odnosu na stare natrijeve ili živine.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Onda u redu, neka su naručili ako je razlika značajna. Bar nećemo misliti kako su nešto bezveze naručivali ;)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Portos

Citat: Ivan  u Lipanj 21, 2016, 10:13:26
...sve nove u Podsused a još nekoliko CitaraG i LC u Dubravu, no prije mislim da Dubravi kojoj se održavanje raspada treba olakšati život...

Ukoliko se doista budu nabavljali Iveco Urbanway, njih bi s obzirom da se kupuju na leasing ionako održavao servis proizvođaća pa je sasvim svejedno u koju garažu će ih rasporediti. Da ZET sam održava Iveco autobuse, bilo bi ih lakše imati sve u jednoj garaži, ovako je servis ipak bliži APD-u nego APP-u.
APD-u kronično fali autobusa, a kockice su na izdisaju, pa vjerujem da ukoliko novi autobusi odu u APD ništa iz APD neće biti prebačeno u APP, a ako i bude to će možda biti simboličan broj, najvjerovatnije 2-3 Citara G.
Bitno da se ipak nešto pokrene i kupi jer svakim danom je realno sve manje autobusa u voznom parku i jako je knap s izlazima.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN truck bus

"Novi rok za dostavu i otvaranje ponuda je: 29. srpnja 2016. u 13,00 sati." byeg bus123
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

good_boy U koliko sati ti je navijena budilica ???
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

"kartu imamo?"

Ivan

Zna li netko zašto je produžen rok? Ovdje je neka stavka "dokumentacija 1.7.", može li netko pristupiti tome? Je li to ova obavijest gore ili ima još nečega?

https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?OznakaDokumenta=2016%2FS+002-0011497

man323

Ivane,imaš PP vezano uz ovaj dokument.

MAN truck bus

Citat: Ivan  u Srpanj 11, 2016, 10:41:08
Zna li netko zašto je produžen rok? Ovdje je neka stavka "dokumentacija 1.7.", može li netko pristupiti tome? Je li to ova obavijest gore ili ima još nečega?

https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?OznakaDokumenta=2016%2FS+002-0011497
Ima gore slika koju sam postavio. ;)
"kartu imamo?"

man323

Ovo je skroz drugi dokument...

tramvajac 92

Koliko ja vidim, produžen je rok, kako je kolega naveo. Obavjest postavljena 1.7., pokazuje se od 4.7.

smogovci.bbb2

Ako bude sve po planu (kako kažu insajderi u ZET-u) na natječaju prolazi MAN. Živi bili pa vidjeli hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

A koliko su te informacije pouzdane? byeg
"kartu imamo?"