Tipovi autobusa na linijama 2016. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor leonardo123, Siječanj 05, 2016, 15:27:33

Dreamwalker

Citat: marin  u Lipanj 29, 2016, 16:56:17
Citelis je za novine tako je, Boeing 747 je na 146 i ne može krenuti kad izlazi na Ilicu bez da se ugasi klima, a i onda jedva i nikako. Naravno da su loši da, nakon vožnje u gbr. 176 i najbolji Citelis ne valja. Ne kužim kak se netko može polomit da napiše post kao ti u kojem u prazno pričaš meni da kako mrzim Citelise, a na kraju napišeš nešto loše za Citare i sve MAN-ove. Ko je tu lud? 99% toga ti odgovoriš na temu Citelisa.

Ajde da ti ja lijepo odgovorim pa da smanjimo taj Ivanov postotak. Prvo, ne budi bahat i bezobrazan jer nemaš pokriće za to u obliku nekog tehničkog znanja. A bome si i toliko mlađi od kolege Ivana da je prava sramota kako se razgovaraš. Prvo se nauči što znači okretni moment i kako se to manifestira na startnost. A onda se nauči nešto o razlikama između CNG, Otto i Diesel motora, pa ćeš tek onda imati pokriće za pristojnu (bez vrijeđanja) raspravu o nečemu što ćeš tek tada spoznati.
Fora je u tome da raspravljaš o nečemu o čemu nisi kompetentan jer si nedokaziv, nemaš dovoljno znanja i ne uvažavaš mišljenja onih koji o tome ipak nešto znaju s tehničke strane. I onda dođeš kao lokalni šerif i ponašaš se onako kako nije primjereno na ovom forumu, a vjeruj ni na bilo kojem drugom.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

sniff

I još je skrećem od teme ???  ...
Danas na liniji 210 - Merđo kocka 524,ko'nov izgleda  yahoo

marin

Citat: Dreamwalker  u Lipanj 29, 2016, 17:15:16
Ajde da ti ja lijepo odgovorim pa da smanjimo taj Ivanov postotak. Prvo, ne budi bahat i bezobrazan jer nemaš pokriće za to u obliku nekog tehničkog znanja. A bome si i toliko mlađi od kolege Ivana da je prava sramota kako se razgovaraš. Prvo se nauči što znači okretni moment i kako se to manifestira na startnost. A onda se nauči nešto o razlikama između CNG, Otto i Diesel motora, pa ćeš tek onda imati pokriće za pristojnu (bez vrijeđanja) raspravu o nečemu što ćeš tek tada spoznati.
Fora je u tome da raspravljaš o nečemu o čemu nisi kompetentan jer si nedokaziv, nemaš dovoljno znanja i ne uvažavaš mišljenja onih koji o tome ipak nešto znaju s tehničke strane. I onda dođeš kao lokalni šerif i ponašaš se onako kako nije primjereno na ovom forumu, a vjeruj ni na bilo kojem drugom.
Na forumu smo svi jednake starosti jer se ne raspravlja ovdje tko je kakve bolje kože, vjere i slično, dakle kao što Ivan može meni napisati da što ja hoću i da prestanem s glupostima, tako se ja mogu postavit i prema njemu. Kazna meni-kazna njemu ili nikome. Jesam u pravu ili ne, zašto bi netko smio nekog vrijeđati, a da prođe nekažnjeno?
Drugo, ja govorim konkretno o jednom Citelisu sada (747) i da, znam jako dobro razliku Diesel i Otto motor jer sam išao u takvu školu da sam to trebao znati. Dakle, hito sam reći da mi je jasno da Citelis ima slabiji start i manji okretni moment kao i benzinski/otto automobil. Opel Astra od 100 ks benzinac ima isto Nm kao i 75 ks DTI (otprilike) tako da nisam laik po tom pitanju. Znači je li jasno da pričam o jednom koji apsolutno nije za cestu i ispravnija je stara kockica od njega, a prebacuje se s linije na liniju gdje je opasan za promet. Oke, dosta s Citelisom, dobri su to autobusi. Očekujem sad odgovor na pitanje kako je 5-10 Citara vani, a danas sam ih nabrojao 13/18.

sniff

194 je Citaro još danas,a komentar na sveukupno ostalo  kava

Ivan

@marin, u redu, krivo sam procijenio broj Citara zadnjih dana i danas ih vozi dosta, za razliku od recimo jučer kad je neklimatiziranih NG312 bilo na svakakvim linijama puno, pa i onima koje voze Citaru.

Sad ti meni objasni ovo:
- po čemu je omjer 13/18 lošiji od otprilike 44/62
- zašto njih možeš ispisati u jedan broj koji točno voze, a za neke druge tipove možeš samo ispisati koji ne valja i izmislit ocjene kao "puno" ih stoji

Man31

Nebih se htjel puno mjesati Ali ovo je tena "Tipovi autobusa na linijama" a ne "Rasprava clanova" imate poruke o rjesi te to...popunili ste vec jednu stranicu glupostima izmedu vas dvoje imate poruke... >hammer< byeg
BEZ MUKE NEMA NAUKE ©®

marin

Citat: Ivan  u Lipanj 29, 2016, 23:09:28
@marin, u redu, krivo sam procijenio broj Citara zadnjih dana i danas ih vozi dosta, za razliku od recimo jučer kad je neklimatiziranih NG312 bilo na svakakvim linijama puno, pa i onima koje voze Citaru.

Sad ti meni objasni ovo:
- po čemu je omjer 13/18 lošiji od otprilike 44/62
- zašto njih možeš ispisati u jedan broj koji točno voze, a za neke druge tipove možeš samo ispisati koji ne valja i izmislit ocjene kao "puno" ih stoji
1. nije puno lošiji istina.
2. jer ih ima manje pa zapamtim ako samo jednom vidim taj autobus na liniji. Al ajde, da ne kvarimo temu i ne duljimo  ;)

822DoDo

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

Danas sam ostao zaprepašten koliko je na Savkom mostu bilo zglobnjaka! Na 111 164, na 110 su 152 i 166. Na 165 gbr. 163 sa 4 putnika!!!>hammer< Stvarno ne razumijem te dispečere, pa za koga vozi taj 163? Katastrofa. Gbr. 79 sa 161 ima okršaj ujutro na zavoju sa kamionom i odnesli su jedan drugom desni retrovizor. Zamjena gbr. 699  :D
Još je 698 na 133 i 700 na 112. Tako da svašta zanimljivog na savi danas.

421

Citat: marin  u Srpanj 01, 2016, 15:36:42
Gbr. 79 sa 161 ima okršaj ujutro na zavoju sa kamionom i odnesli su jedan drugom desni retrovizor.
kava umnik2  ???

Citat:Na 165 gbr. 163 sa 4 putnika!!!.Stvarno ne razumijem te dispečere, pa za koga vozi taj 163?
Snimiš jedan polazak i prozivaš dispečere. Aj se saberii zbroji!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Imao*** okršaj. Nisam vidio.
Inače, vidio sam ja to više puta i to je čisti bezobrazluk kao i sa linijom 168 gdje su čak na oba vr-a znala bit zglobna vozila. Ne znam po čemu si zaključio da sam ja to jedan polazak snimio samo?
I da, jučer je gbr. 699 šlepan po Zagrebačkoj aveniji u pratnji Craftera. Moguće da je ostao bez plina, inače bi bio šlepan prema Resniku da je neki kvar  ???

421

Vrlo si konfuzan i dekoncentriran.
Kako je moguće da je bio " okršaj ujutro na zavoju sa kamionom i odnesli su jedan drugom desni retrovizor"
objasni plz
BTW : u ljetnom rasporedu I koji slijedi nakon završetka škole, ne postoji takva potreba za prijevoznim kapacitetima, pa se događa da disponirani bus123  bude prazan ili poluprazan na pojedinim polascima. Tako se meni danas dogodilo na jednoj liniji da sam ostvario dva polaska bez putnika, dvoje kolega na istoj liniji također,a vozili smo zglob. Radi toga nije kriv dispečer, niti su oni radi toga bezobrazni.
Ivan i ti po tom pitanju imate zajednički stav, a ne znate što znači biti dispečer i koje on ima ingerencije i mogućnosti.
bus123 699  o-0
O&O
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Nisam siguran jel vozi taj vozni red na još kojoj liniji ili je samo na 165. Ako je samo na 165, onda je promašaj, ako vozi i nešto drugo onda ok.

citaro

Citat: 421  u Srpanj 02, 2016, 16:52:34
Vrlo si konfuzan i dekoncentriran.
Kako je moguće da je bio " okršaj ujutro na zavoju sa kamionom i odnesli su jedan drugom desni retrovizor"
objasni plz
BTW : u ljetnom rasporedu I koji slijedi nakon završetka škole, ne postoji takva potreba za prijevoznim kapacitetima, pa se događa da disponirani bus123  bude prazan ili poluprazan na pojedinim polascima. Tako se meni danas dogodilo na jednoj liniji da sam ostvario dva polaska bez putnika, dvoje kolega na istoj liniji također,a vozili smo zglob. Radi toga nije kriv dispečer, niti su oni radi toga bezobrazni.
Ivan i ti po tom pitanju imate zajednički stav, a ne znate što znači biti dispečer i koje on ima ingerencije i mogućnosti.
bus123 699  o-0
O&O

Pa mogucnosti ima, samo to je do visih pozicija... Zasto jedno vozilo cijeli dan mora provesti na istoj liniji? Vec sam negdje pisao da kod mene na nekim linijama gdje voze zglobnjaci se oni oko 9 sati navecer mijenjaju solo busevima kad vise nema potrebe za njima. Dakle fleksibilnost vozila na linijama tokom dana je moguca.