Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

Shole

Pa nitko nije spominjao maksimalnu brzinu.   Što se pak tiče ubrzanja,  uglavnom je do prijenosnih omjera u mjenjaču.  MAN je dosta često isporučivao Lion's Cityje sa vrlo kratkim brzinama pa je na 75 km/h već u pola crvenog u četvrtoj brzini,  ali su zato izrazito startni.  Doduše to najčešće i malo podigne potrošnju.

elez

to za max. brzinu neznam (ne čini mi se da mogu preko 75),al omjere koje je Shole spomenuo imaju smisla... Citaro nekako više razvlači brzine, dok City ima kraće (to se pogotovo očituje na novim Citiy-jima kojima je mjenjač sa 4 brzine premalo za njihove jake motore)
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Shole

Čak je obrnuto,  više brzina je potrebno za slabašne motore pa se kratkim brzinama kompenzira manjak snage.  Na 320 konja u solo bus bi bile dosta i 3.  On ima toliko okretnog momenta da može bez problema povuć i sa razvučenim brzinama.

Sule

Na bivse ZET busu #304 ima sipka na prednjim vratima kod vozaca koja spaja sami okvir vrata(stranu do prednjeg sajbe) i kabinu vozaca. Ne vidim neku svrhu i zar su to u ZETu ugrađivali?

NP-549

Odlična stvar da se ljudi ne guraju naprijed do šajbe pa onda nevidiš ogledalo.  Pogotovo ako još uvijek ima ono originalno desno koje moraš gledat kroz prva vrata,a ne kroz kantun šajbe

Paško

Tako je, to je zbog retrovizora, a imaju je sva tri ex ZET-ovca. S ovakvim putnicima u pretrpanim linijama koji se za to hvataju i guraju ne bih se začudio da se neka razbije.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Te ručke imaju i noviji MAN-ovi, čak i oni sa normalnim nosačima za retrovizor. Također se i to ugrađuje u Citara.
Sve ovisi o narudžbi. Za normalne nosače retrovizora nije obvezna ručka.

elez

sta je sa motorom #262? buljo dosta je drugačiji od ostalih Śitara
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Sule

Ali su #251 i man troosovinac(nisan vidia broj) otisli u rashod? Vidin ih da im fali dijelova i zadnji branici.

man323

Vjerojatno nešto rade oko njih. Zašto bi relativno mlade autobuse slali u rashod??

netko

#154 se pomaknuo u Trogir, ali ne vjerujem da će se pomaknuti s mjesta na koje je parkiran. :D
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Sule

Ja ih vec danima vidim na istom mistu koliko vidim ne pomicu ih nikako.

man323

Neko

Sule

#688 iako se jedva krece i sve zivo klapa na njemu vozi i dalje i ne da se u rashod to je cudo jedno od busa :D