Mercedes-Benz Conecto G II

Autor man323, Studeni 02, 2016, 02:08:55

lussin

Koliko sam shvatio, tramvajac priča o prozoru, onom s vozačeve lijeve strane, a ti si spomenuo ručku koja je na vratima kabine (jedina vidljiva na slikama). Ako sam se zeznuo, oprosti  byeg

tramvajac 92

Je, vozačev prozor, ne vrata kabine.

Na ručku je i dalje MANov prozor u Cityu.

C2

Vidim da imaju tipke za otvaranje vrata s vanjske strane od strane putnika na 3. i 4. vratima. Pošto je kontrola vrata ručna pretpostavljam da vrata funkcioniraju na način kada netko pritisne tu tipku bilo s unutarnje ili vanjske strane tada počinje žmigati gumb od vrata na instrument ploči na kojima je netko "zvonio" sve dok vozač ne otvori ta vrata.

Dreamwalker

Forica su conecti. Baš me zanima hoće li biti prva serija u Autotroleju koja će imati RI-xxxx-A tablice :) Vidim da su ZZ u opticaju.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Bari

Ako dobiju nove sigurno će imati četiri broja i 'A' jer te su se pojavile početkom mjeseca na cestama. Sad ne znam hoće li možda prebaciti tablice s Citara koje vraćaju na nove Conecte.
KREPAT MA NE MOLAT !

421

Iznad III i IV vrata nalazi se nešto nalik senzoru ili je to vanjska rasvjeta prostora ispred vrata.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

C2

To bi mogle biti čak i kamere. Vidim na slici gdje je autobus slikan s prednje strane da se u gornjem kutu stakla nalazi monitor u vozačevom prostoru.

Bocko

Nadam se da će uskoro biti pušteni u promet...

Shole

Bocko

Pa ne znam, mislio sam se našaliti jer se Obi kada god su došli novi slikao u njima (pa i u onim zadnjim plinašima). Kada ćemo vidjeti sliku njega u novom autobusu?
Ja bi rekao negdje malo prije Božića.

man323

Citat: elez  u Studeni 02, 2016, 19:53:38
koliko koštaju ovi strojevi (otprilike)?

Autotrolej je jednog Conecta platio 282.800€, dok je tvornička cijena ovakvog tipa autobusa iznosila 297.000€, EvoBus je odobrio količinski popust Autotroleju u iznosu od 14.200€ po komadu, tj. ukupni popust iznosi 142.000€. Skoro pola tvorničke cijene jednog Conecta.

Citari G su procijenjeni na 118.000€ po komadu, tj. preostala vrijednost tih autobusa koje Autotrolej vraća EvoBusu iznosi 1.180.00€.
Pošto EvoBus nije mogao dostaviti nove Citare facelift (čudno, iako su ih paralelno proizvodili sa C2 do 2014.), morali su dostaviti Conecte G sa euro 6 motorom.
EvoBus također mora snositi sve troškove vezano uz nove autobuse, a to podrazumijeva troškove transporta, špeditera i ostalih vezanih troškova do CIP Zagreb.

Citat: 421  u Studeni 17, 2016, 12:18:24
Iznad III i IV vrata nalazi se nešto nalik senzoru ili je to vanjska rasvjeta prostora ispred vrata.

To su dodatna rasvjetna tijela kako bi noću vozač moga bolje uvidjeti vanjski prostor.

Shole

Mogao je Autotrolej uzet i najnoviji Citaro 2,  ali nadoplata bi bila kud i kamo veća od ove solucije,  a baš se nešto i ne stoji dobro s parama s obzirom da se trenutno vraćaju krediti za 30 CNG autobusa i 6 Arwaya i plus toga dolazi još 10  CNG-a za koji mjesec.  Sve to treba plaćat.

Dobili smo otprilike isti autobus,  ali  8 godina mlađi.  Ovo možemo usporedit sa operativnim leasingom.   8 godina plaćaš rate,  vratiš buseve i uzmeš nove i opet nastaviš plaćat.  Da,   plaćaš stalno,  ali i uvijek imaš nova kola

amalok.95

Ja se ispricavam ako je ovo pitanje vec bilo postavljeno, zanima me dali ce Conecti dobit garazne brojeve od Citara 2 714-723 ili garazni nastavljaju dalje, pa ce ostat rupa u brojevima kada se Citari vrate

man323

Vjerojatno će dobiti nove garažne brojeve.

smogovci.bbb2

Ako je utvrđeno da su Citari bili sa tvorničkom pogreškom koja i nakon popravka nije u cijelosti otklonjena, onda se mora zamijeniti sa novim proizvodm ili vratiti novac ili ponuditi neki model višeg cjenovnog razreda uz nadoplatu. Ovako, Trolej vraća Citare a kupuje Conecte. Da znam, sudskom nagodbom je tako dogovoreno kad smo u Banana republici. Baš me zanima da li bi Švicarci pristali na tako nešto ili bi digli galamu oko (ne)kvalitete Citara
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza