Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

elez

Covik ne želi kupovat sranja od Mercedesa ili sličnih, samo MAN za grad i prigrad
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

citaro

Citat: Neko  u Studeni 20, 2016, 22:56:45
Treba nabavit 80 autobusa za cca 20milja€ i prodaju karata za cca 1milju€.
Ostale bajke treba zaboravit. Prethodno se riješit prof baltazara i njegovih uhljeba.

Apsurd... I onda za 12, 13, 14 godina opet nanovo 80 komada? To se tako ne radi, nego se kupuju periodicno manje serije i sukladno tome periodnicno zamjenjuju najstarije serije.

tramvajac 92

Promet trenutno ima 143 autobusa. 80 autobusa je 56% voznog parka u grubo.

Koliko autobusa više u voznom parku treba ne znam, ali 20ak buseva će preći starost od 20g u idućoj godini. Recimo da treba 30 autobusa, plus još par za 2018. godinu, zaokružimo na 30 buseva, plus još pojačanja, neka bude 40.

Većina će biti zglobni, recimo:
20 kom * 275 000 eura/komad = 5 500 000 eura  zglobni (Conecto G košta 297 000 eur bez popusta na količinu)
10 kom * 235 000 eura/komad = 2 350 000 eura  solo gradski
10 kom * 195 000 eura/komad = 1 950 000 eura  solo prigradski

S tim da sam ja cijene napuhao, ali s održavanjem i svim nebi trebalo preći te iznose za tu količinu (9,8 mil. eura za 40 kom).

elez

Ja bih radije uzeo u skuplje al da je kvalitetnije, npr uzet za sve ovo nabrojano MAN-ove koji su se pokazali (za grad City-ji, za prigrad Regio ili Intercity)

man323

Ne bi oni uzimali Mercedesa više. Njima bi samo stali u garaži i pazili bi ih ka Citare.
Zato bolje MAN-a koji će vozit linije i služiti svrsi.

elez

Jesu oni isplatili A-Cosmos i Lubinu?

Neko

Promet trenutno ima 143 autobusa, a realno treba imat 180. Znači 40 je sad zrelo za zamjenu i fali još 40, jednostavno treba kupiti 80 buseva i točka. Ko misli drugačije ne zna dovoljno o Prometu.

man323

Citat: elez  u Studeni 21, 2016, 17:36:45
Jesu oni isplatili A-Cosmos i Lubinu?

Promet, tj. Grad Split je trenutno u fazi isplaćivanja duga od 40 milijuna kuna prema A-Cosmosu, a način isplate duga prema Lubini se još ne zna. Samo mi je poznato da Promet plaća visoke dnevne penale prema Lubini jer nisu isporučili autobuse ispravne i registrirane, što je nemoguće.

actros

Jučer je u slobodnoj pisalo da do Božića dolazu 2 polovna zglobnjaka, a čin se usvoji proračun, onda još 8 komada. Piše i da će autobusi bit mlađi od 10 godina i da će imat klimu...   

baš me zanima koje će bit boje!? ...maybe naranča?   :)evil

man323

Autotrolejevi Citari facelift iz 2008. taman odgovaraju svim kriterijama. Nisu stariji od 10 godina, imaju klimu, i prešli su oko 400.000km, a rješeni su im svi problemi s kojima su se borili dugo vremena.
Autobusi su procijenjeni na 8,76 milijuna kuna. Možda su za 2016. u proračunu planirali nabavku samo 2 od 10, a u idućoj godini planiraju kupiti ostalih 8.
Ako se usvoji proračun onda bi prema riječima gradonačelnika u 2017. se išlo u nabavku novih vozila, koja bi trebala biti financirana kreditima EU - fondova.

podgora

Citat: man313  u Studeni 23, 2016, 20:43:30
Autotrolejevi Citari facelift iz 2008. taman odgovaraju svim kriterijama. Nisu stariji od 10 godina, imaju klimu, i prešli su oko 400.000km, a rješeni su im svi problemi s kojima su se borili dugo vremena.
Autobusi su procijenjeni na 8,76 milijuna kuna. Možda su za 2016. u proračunu planirali nabavku samo 2 od 10, a u idućoj godini planiraju kupiti ostalih 8.
Ako se usvoji proračun onda bi prema riječima gradonačelnika u 2017. se išlo u nabavku novih vozila, koja bi trebala biti financirana kreditima EU - fondova.
Kako su unutra ocuvani

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

tramvajac 92

Citat: podgora  u Studeni 23, 2016, 21:20:03
Kako su unutra ocuvani
Vrlo dobro.

Neko

Jadno je to kad nedostaje 40 autobusa, a onda pojedinci glume mesije kupujući 3 podrtine iz zet-a, te 2 polovna zglobnjaka.
A nedostaje 40 autobusa , 25  da popune vozni park, 15 će uvijek bit van pogona radi servisa. O tome da bi 40 postojećih trebalo zamijenit ne treba ni govoriti.
Ali kad nabave ova 2 zglobnjaka, pa "začepe" usta zagovornicima nabave, udri plači voljena zemljo.

netko

Koliko su stajali/stajat će na mjestu do možebitne kupnje?

Koliki i kakvi su ih problemi još mučili uz ove glavne zbog kojih su povučeni s obzirom da se radi o motorima od 360KS.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

elez

Citat: Neko  u Studeni 23, 2016, 22:22:39
Jadno je to kad nedostaje 40 autobusa, a onda pojedinci glume mesije kupujući 3 podrtine iz zet-a, te 2 polovna zglobnjaka.
A nedostaje 40 autobusa , 25  da popune vozni park, 15 će uvijek bit van pogona radi servisa. O tome da bi 40 postojećih trebalo zamijenit ne treba ni govoriti.
Ali kad nabave ova 2 zglobnjaka, pa "začepe" usta zagovornicima nabave, udri plači voljena zemljo.

Odakle i koje zglobnjake?