ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

421

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 03, 2016, 10:42:00
Točan odgovor kad se mjenjaju nemam ... 
Postoji procedura čiji je začetnik vozač jer u "Knjigu kvarova" upiše nedostatak na sjedalu vozača koji pročita poslovođa. Njegovo izvješće pak pročitaju tehnolozi koji šalju  bus123 ili sjedalo vozača  (u suradnji s kapacitetima ARZ-a ) na obradu.Obrada = zamjena tkanine ili generalno repariranje kompletnog sjedala ( tkanina, jastuk, vodilice, ventili, ručice, sajle... )
Osim toga postoji i S-4 servis, koji je u biti mala generalka za sve bitne sklopove, pa i sjedalo vozača. Ono se provjerava, pa se odlučuje mijenjati ga ili generalno reparirati.
Citat: MAN truck bus  u Prosinac 03, 2016, 11:43:35
Puno Mercedesa ima stolice iz LC mislim na vozačke i MAN NG 313 isto imaju neki od LC.
Sto je vozačima jako dobro jer ima i grijanje i hlađenje. ;)
Javna nabava bira najjeftiniju verziju i ne radi razliku između Citara, Cityja ili Citelisa stoga nije neobična pojava koju ste zapazili.
Jedini nedostatak je što Citaro nema istu instalaciju struje i  predviđene konektore  kao i City, pa sjedalo (još) nije spojeno  tako da spada u mrtvi i neiskorišteni kapital koji ne koristi vozačicama i vozačima koji voze Citara.
Citat: marin  u Prosinac 04, 2016, 16:10:38
Da se vratim još na hod sica...on je postavljen tolko da skoro naslon od sica udara u volan  >hammer< , pitam ja njih kome to treba?? U toj poziciji i još 20 cm iza nitko ne može niti ući za volan, a kamo li ne vozit. Tu je znači viška na toj strani prema volanu, a prema otraga ne ide daleko, a ima još ful mjesta.
Na kraju najbolji hod imaju Citelisi, idu skroz do grebena otraga.
Mi vozači trpimo igre i igrice javne nabave (nabavkom neadekvatne, najjeftinije opreme i sklopova te dijelova koji su "jednakovrijedni" na papiru, a loši u praksi - sve u svrhu uštede), tad na scenu stupaju mehaničari koji pokušavaju ugraditi nabavljeno pa se događaju česte improvizacije poput ove s krivo okrenutim vodilicama vozačkog sjedala,i koje boli ona stvar ako im se dogodi koja greška za koju ionako ne odgovaraju niti im se skida s plaće. Uostalom, prije 15 godina došao je posljednji mehaničar u APD, pa sad imamo gerijatriju na održavanju. Nemotiviranu,malobrojnu i jako umornu.
Na Citelisima nije potrebno mijenjati sjedala jer još nemaju km u nogama, a i drugačiji je sistem ugradnje.
Za ovu rečenicu:" Pogotovo mu je apsurd bilo kad su sve dobre siceve iz "biodizela" stavljali u NL-e koje su kasnije slali u APVG." treba biti sram i njega i tebe. Zar kolege iz APVG nisu zaslužili da barem nešto valja na  bus123 bus123 koje dobivaju prije nego što odu u CIOS?
Uostalom, APVG je sastavni dio APP (ako nisi znao!).
Citat: Shole  u Prosinac 03, 2016, 11:54:34
A zašto su ih skidali iz MAN-ova ?
Nisu ih skidali, već su ugradili nova.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

A ja sam mislio da su ih bezveze išli mjenjat,  ko felge   russian_roulette

tramvajac 92

@421
Sad kad si to to tak rekao, neke stvari imaju i više smisla. Procedura za zamjenu putničkih sjedala je ista?

Ako je sjedalo koje je došlo s NG 313 bolje od onog u NL 263 (a to su većinom isti autobusi), onda ima smisla. Ipak vozač provede na tom sjedalu nekoliko sati.

marin

Citat: Shole  u Prosinac 04, 2016, 17:14:29
Nemogu vjerovat da sam ovako glup komentar pročitao.   Da felge su se bezveze seljakale.   O zemljo otvori se
O blagi Bože, pred zimu na jedan Citaro stave ZIMSKE gume sa predivnim felgama, odmah sam to uočio, nakon 2 tjedna ISTE gume ostanu na autobusu sa "novim" felgama koje izgledaju kao da su rat prošle. Krune spigane vrte se ne u "osmicu" nego u "osamdeseticu" a čemu sve to? Ničemu eto jer je netko naredio valjda da npr. bubam bezveze skidaju sve felge i zamijene novima, a ovi nisu niti gledali koje su gore bile. Milion puta se dešavalo u ZET-u da je netko naredio nekakav apsurd, tipa zamijenu nečeg novom novime.  >hammer<

marin

Citat: 421  u Prosinac 04, 2016, 21:39:57
Postoji procedura čiji je začetnik vozač jer u "Knjigu kvarova" upiše nedostatak na sjedalu vozača koji pročita poslovođa. Njegovo izvješće pak pročitaju tehnolozi koji šalju  bus123 ili sjedalo vozača  (u suradnji s kapacitetima ARZ-a ) na obradu.Obrada = zamjena tkanine ili generalno repariranje kompletnog sjedala ( tkanina, jastuk, vodilice, ventili, ručice, sajle... )
Osim toga postoji i S-4 servis, koji je u biti mala generalka za sve bitne sklopove, pa i sjedalo vozača. Ono se provjerava, pa se odlučuje mijenjati ga ili generalno reparirati.Javna nabava bira najjeftiniju verziju i ne radi razliku između Citara, Cityja ili Citelisa stoga nije neobična pojava koju ste zapazili.
Jedini nedostatak je što Citaro nema istu instalaciju struje i  predviđene konektore  kao i City, pa sjedalo (još) nije spojeno  tako da spada u mrtvi i neiskorišteni kapital koji ne koristi vozačicama i vozačima koji voze Citara.Mi vozači trpimo igre i igrice javne nabave (nabavkom neadekvatne, najjeftinije opreme i sklopova te dijelova koji su "jednakovrijedni" na papiru, a loši u praksi - sve u svrhu uštede), tad na scenu stupaju mehaničari koji pokušavaju ugraditi nabavljeno pa se događaju česte improvizacije poput ove s krivo okrenutim vodilicama vozačkog sjedala,i koje boli ona stvar ako im se dogodi koja greška za koju ionako ne odgovaraju niti im se skida s plaće. Uostalom, prije 15 godina došao je posljednji mehaničar u APD, pa sad imamo gerijatriju na održavanju. Nemotiviranu,malobrojnu i jako umornu.
Na Citelisima nije potrebno mijenjati sjedala jer još nemaju km u nogama, a i drugačiji je sistem ugradnje.
Za ovu rečenicu:" Pogotovo mu je apsurd bilo kad su sve dobre siceve iz "biodizela" stavljali u NL-e koje su kasnije slali u APVG." treba biti sram i njega i tebe. Zar kolege iz APVG nisu zaslužili da barem nešto valja na  bus123 bus123 koje dobivaju prije nego što odu u CIOS?
Uostalom, APVG je sastavni dio APP (ako nisi znao!).
Nisu ih skidali, već su ugradili nova.
Nema me kaj biti sram jer kao ti autobusi su samo bili na posudbi, čemu mijenjati to i igrati igrice? Ovo za vodilice nema opravdanja jer točno vidiš da su fulali rupu, a graničnik bi se mogao još pomaknuti 10 cm unazad. Pitam opet, kome treba onaj položaj kad je sic ispod volana??

tamlover

A ti si iz svega kaje napisao izabereš samo kaj ti paše? Napisao je da se vodilica naopačke okrene kod montaže pa sic ide do volana valjda umjesto otraga kako bi trebalo. I možeš slobodno više qoutova stavit u isti post a ne ovako jedan za drugim...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Diermeech

Kolekcija zadnjih mjesec dana... svi mi kažu da nisam normalan

822DoDo

Cemu skupljanje jedne te iste karte? Skupljaj razlicite vrste/serije
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

421

Citat: Diermeech  u Prosinac 08, 2016, 18:11:29
Kolekcija zadnjih mjesec dana... svi mi kažu da nisam normalan
Jesi li razmislio o vrijednosnoj karti?
Zauzima manje mjesta, ekološki je prihvatljivija, vrijedi 90 minuta u svima smjerovima ( uključivo i povratno), prijenosna je i možeš reklamirati ako je nešto pošlo krivo.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Diermeech

Godišnja mi je bila u izradi, a ne mogu bez karte ...

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

421

Citat: 822DoDo  u Prosinac 08, 2016, 18:59:04
Cemu skupljanje jedne te iste karte? Skupljaj razlicite vrste/serije
Zgodna zbirka različitih godišta, cijena, i načina poništavanja. Te "snalaženja" za višekratnu upotrebu...

421

Citat: Diermeech  u Prosinac 08, 2016, 19:49:11
Godišnja mi je bila u izradi, a ne mogu bez karte ...
Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk
http://zet.hr/default.aspx?id=1353

NP-549

Sve nule sa namještenog PEL-a su uvijek bile zakon.  Samo kažeš evo presjedam sa dvojke

MAN2001

Vidim 5000000 nijansi plave na panelima zetovih vozila,nerazumijem zašto mijenjaju panele na vozilima npr gbr.309 je užasan sto se tiče toga zašto to rade?Objasnite mi proces iza toga te razlog molim.

citaro

Citat: MAN2001  u Prosinac 10, 2016, 21:03:42
Vidim 5000000 nijansi plave na panelima zetovih vozila,nerazumijem zašto mijenjaju panele na vozilima npr gbr.309 je užasan sto se tiče toga zašto to rade?Objasnite mi proces iza toga te razlog molim.

Zbog ostecenja? Sigurno ne jer je nekome dosadno. A novi paneli imaju svjezu boju dok je bus od atmosferalija izbljedio, pa izgleda kao da su razlicite nijanse.