Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

Sofer122

cuo sam da dolazi nekoliko autobusa iz njemacke stari 15 godina u pitanju su citari

elez

O ne, Citaro  buljo russian_roulette
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško

Navodno dolazi desetak komada, miješano zglobni i solo. Ne znam o čemu se radi, ali nadam se da nisu 15 godina stari Citari jer to su ipak previše stari autobusi, barem gledajući na duge staze (a na kratke bi poslužio i koji uskrsnuli SG 220). Žao mi je što riječki Citari Facelift koji su vraćeni nisu završili ovdje.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Ako su toliko stari, onda imaju sigurno oko 700.000-800.000km. Najpovoljnije je uzimati  buseve od firmi kojima je istekla koncesija na linije od 8 godina. Jedna bivša Abellio tvrtka trenutno prodaje buseve, a riječ je o facelift Citarima G iz 2008. koji su prešli 220.000-270.000 km.

Shole

Pa šta su ti  (ne)vozili da su samo toliko napravili ?

man323

Jednu liniju koja je duga oko 50 km, ali su rijetki polasci.
Vozili su samo 4/15 polazaka dnevno, vikendom uopće ne voze.
Inače imaju motore od 354KS.

elez

Koliko ja znam Abellio je britanska firma sa sjedištem u Londonu, onda je logično da su im i busevi s volanom na desnoj strani ili griješim?

tramvajac 92

Ima Abellio Deutschland iz Essena.

man323

Abellio Deutschland je nekada imao sjedište u Essenu. U tom vremenu su bili prisutni i u autobusnom prijevozu. Kasnije su se preselili u Berlin i 2012. su počeli prodavati autobusne tvrtke zbog odluke da se povlače iz autobusnog segmenta te se više orijentiraju na željeznički promet.

elez

Ahaaaa, tu je kvaka. Hvala puno na objašnjenju  byeg

Josip-Split

Dosli citari..jedan crven drugi nesto narancasto bili..nisan vidia ima li jos koji

man323

Stigla su 2 Citara G (vjerojatno oni stari 15 godina) iz Njemačke sa nekih 500 tisuća km.

Paško

Stigla su dva - crveno-žuti (2006. godište) ex Groß, Rottenburg i žuto-bijeli (2007. godište) ex Werner, Bensheim. Prvi nije vozio od veljače, a drugi i više od godinu dana.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

RegioBus

Zna li se za koliko para su ih dobili?

man323

U Promet su stigla dva zglobna Citara facelift, jedan narančasto/bijeli, drugi je crven sa žutim elementima.
Narančasto/bijeli Citaro je prometovao po gradu Darmstadtu i njegovoj okolici, a siguran sam da je ex Verkehrsgesellschaft Werner GmbH. Bus je iz 2007. godine, klimatiziran, i ima troja vrata. Sjedala su jednaka ka i u Prometovim Citarima.
Ima LED - LAWO display
Drugi bus je ex Omnibus Gross. 2006.godište, 3 vrata, klimatiziran, i ima zeleni display. Ima čak i "modni" dodatak - crvene ratkape. Ista sjedala ka i kod Prometovih Citara.