Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

545

S obzirom da u APP kroz 2 mjeseca dolaze MAN LION'S CITY G, svih 12 NG 312 će ići u rashod ili..?

822DoDo

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

545

Citat: 822DoDo  u Svibanj 09, 2017, 18:31:31
O405GN su zreliji za rashod...just saying
Misliš da će ostatak Citara iz APP prebaciti u APD, rashodovati "kockice", 10 novih MAN - ova u APP, a NG 312, ostaviti još koju godinu?

MAN truck bus

Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

ManNLNG

Slazem se App ce na kraju voziti samo iveco i man autobuse!
EUROBUS AV120

MAN truck bus

Urbanway će ja mislim isto ić pola pola,a Lion's G u APP,a APP Citari u APD, tako će Dubrava imat MAN,Mercedes i Iveco. (CC+Crossway)
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

545

Evo prijedlog za g.b APP/APD :

Citaro 175 i 176 se mijenjaju u APD u 559 i 560, a 177-188 ostaju isti g.b.
Zašto? Zbog novih MAN-ova koji bi nastavili niz od NG 313 sa gar.br od 167-176. 😉

Shole

Dvije godine se nesmije koristiti stari garažni broj. Nešto kao starti broj vozača u Formuli 1

545

Citat: Shole  u Svibanj 09, 2017, 21:44:24
Dvije godine se nesmije koristiti stari garažni broj. Nešto kao starti broj vozača u Formuli 1
Onda nek počnu sa 121-131..😉

Ivan

Obje garaže očito nije briga za tipove i nizove... I stare NG313 čeka rashod kada novi LC G dočekaju trećinu eksploatacije, tak da nvm. Mislim da će dobiti broj koji god prvi padne nekom na pamet a ne koji se čini logičan.
Glupo je sve posloženo ali nije jako bitno pa je bolje ne nervirati se oko toga. Da su pametni imali bi objedinjene garažne brojeve kao i tramvajski sustav, da ima nekog reda mini Stratose bi stavili između 36 i 57 jer svi drugi mali su dosad bili dvoznamenkasti, ali to ne rade nego brljaju do bola i nikog nije briga.

Što se tiče toga hoće li prije rashodovati NG312 ili O405GN, ne znam kako vam ide matematika ali 15 < 31 komada godišta '96-'97 (i to su samo postojeći da i ne računamo već rashodovane, ni A21 '99 koji su isto već umorni).
Dakle meni se to pitanje čini suvišno, kao da ste početkom 2007. pitali hoće li prije rashodovati SG220 ili O305G zato jer je došlo 15 novih autobusa... Smiješno jer prava kriza tek počinje.
Jedino smisleno rješenje je kako je već par puta bilo, gurati što ide dok ne krepa jer nikakav planski rashod ne dolazi u obzir s ovako malim brojevima novih koji neće ni sadašnji deficit popuniti kako treba!

A za raspored po pogonima sve više mi se čini da će ih razbacati kao i Crosswaye. To je održivo dok su pod leasingom (iako je bedasto za tako malo komada podijeliti dijelove koje ZET valjda i sređuje u svakodnevnim pregledima i intervencijama za sitnice poput rasvjete), ali kasnije neće biti i onda će brojevi opet biti glupo podijeljeni.
Malo je blesavo jer ne znam zašto nisu odlučili napraviti isto što se na kraju dogodilo i s SÜ313 (iako je raniji 9 i dalje u APP), Crossway poslati samo u jedan pogon a onda i ekvivalentne (i praktički skoro nove koliko se malo koriste) Regije u drugi.
Uglavnom zašto bi bilo jednostavno i održivije kad može biti komplicirano. -.- To je ZET.

421

Citat: Shole  u Svibanj 09, 2017, 21:44:24
Dvije godine se nesmije koristiti stari garažni broj. Nešto kao startni broj vozača u Formuli 1.
Prvo se mora prijaviti u poslovnicu Narodnih Novina koja to onda objavljuje u Narodnim Novinama.
Ako se nitko ne javi s kakvom primjedbom ili zahtjevom u roku od mjesec dana od objave,ONDA započinje  navedeni rok od dvije godine!
Sjedni 2!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Da su radili kako treba, renumeraciju su trebali napraviti 2009. kad je bila velika "smjena generacija". Sad to ionako nema smisla više raditi do neke nove mega nabavke koja će biti potrebna kroz 4 -5 godina.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

ManNLNG

Slažem se sa gornjim postom,velika promjena numeracije se trebala već provesti te ce sada pravit probleme.Medutim bit ce ključno kod sljedeće velike nabavke autobusa! thumbs
EUROBUS AV120

Ivan

Citat: Dreamwalker  u Svibanj 09, 2017, 23:17:01
Da su radili kako treba, renumeraciju su trebali napraviti 2009. kad je bila velika "smjena generacija". Sad to ionako nema smisla više raditi do neke nove mega nabavke koja će biti potrebna kroz 4 -5 godina.
Kakva mega-nabavka? Bolje to više ne raditi dok ne bude potrebno zamijeniti nabavku 2009.

Sada što prije treba nabaviti zamjenu ostatak autobusa iz 90-ih (ne znači da sve NL263 '99 treba odmah rashodovati, trebaju voziti koliko mogu ali treba im unaprijed kupiti zamjenu jer neće moći dugo) i možda računati i dio otpalih 2003./04., za to treba još 40-ak komada, a s obzirom da zglobni i dalje previše toga voze mislim da sve mogu biti i solo i dio midija, možda i neka varijanta LE namještena između prigradskog i gradskog (slično Conectima s 38 sjedala), s obzirom koliko dugih linija prigradskih obilježja sada voze gradski autobusi s 3 vrata koji trebaju nazad na gradske linije.

Tijekom narednih 4-9 godina treba postupno mijenjati nabavke 2003.-2006., no sigurno nikakvom velikom nabavkom jer ne znam kojom teorijom Citari iz 2003. koji se raspadaju mogu voziti jednako koliko Lion's City 2006. (u biti su počeli voziti '07) koji puno voze ali itekako dobro izgledaju, no uglavnom to je ukupno u nekoliko godina zamjena za tada kupljenih 98 komada od kojih su neki već otpali (redovnih, ne računam ostale). Uglavnom mislim da bi plan mogao biti ovakav - oko 2020. kupiti 20 solo da ne bi bilo krize dok pojedini primjerci počnu otpadati, oko 2022./23. treba doći veća nabavka 35 solo i 25 zglobnih, oko 2025. još 20 solo; naravno, treba se prilagoditi uvjetima ako se neka serija počne prije raspadati.

tramvajac 92

Citat: Ivan  u Svibanj 09, 2017, 22:02:05
Malo je blesavo jer ne znam zašto nisu odlučili napraviti isto što se na kraju dogodilo i s SÜ313 (iako je raniji 9 i dalje u APP), Crossway poslati samo u jedan pogon a onda i ekvivalentne (i praktički skoro nove koliko se malo koriste) Regije u drugi.
Uglavnom zašto bi bilo jednostavno i održivije kad može biti komplicirano. -.- To je ZET.
Mislim da ne. Mislim da je Crossway u rangu MAN SÜ i Conecta H.