ZET razno (3)

Autor MAN19464, Ožujak 29, 2017, 15:57:45

MAN truck bus

Zanima me ima li netko kojim slučajem ZETov putni nalog? Znam da je "interni dokument",ali ako neko može mi poslikat (skenirat) i poslati na PP? Prazan.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Ivan

Citat: MAN truck bus  u Srpanj 03, 2017, 09:27:01
E tog će trebat odma meni na 216 dati. ;D

Ali da apsolutno će ih trebati staviti na brdske linije. Bar onda ako će svi bit u Dubravi da onda voze 140  sa Urbanwayima. Sad će ih odma stavit u APDu na 223. Bilo bi pak pametno stavit na 228. Ali sve u svoje vrijeme.
140 radnim danom i dalje vozi jedan Stratos ako se ne varam, a vikend traje dva dana tjedno :) ...

Ako budu u APD vjerojatno je da će ići na 201/202 a tamo treba malo više snage... No 360 KS dok su i oni s 310 bili dovoljno jaki (a može se živjeti i s 250), stvarno je neracionalno i tko god ih je kupovao, tko zna što je bilo u glavama...

Što se tiče 268, do tako velikog satelitskog grada je u razvijenim a i manje razvijenim državama u Europi normalno da većinu putnika vozi vlak, a kod nas je sve tako kaotično kako je pa i planiraju debilno tramvaj koji će biti pola sata sporiji od busa za 100 milijuna eura dok bi željeznička pruga za ZLZ koštala par desetaka milijuna a put prepolovljen... No eto, što se može kad nesposobni i sposobni za svoj džep vladaju.
kava

tramvajac 92

A ak dođu u APP vozili budu Britanac. Što je isto okej i ima smisla.

268 - >hammer<

smogovci.bbb2

https://www.vecernji.hr/zagreb/ima-li-zet-lijeka-za-liniju-268-1180858 - www.vecernji.hr

Ima li ZET lijeka za liniju 268?
Iz prijevozničke tvrtke osuđuju incident te su pokrenuli postupak utvrđivanja odgovornosti zaposlenika, a građani se pitaju kada će ta linija postati normalna

Na kojoj liniji vozila redovito kasne? – 268.
U kojim autobusima su uobičajene svađe između putnika i vozača? – 268.
U kojem je autobusu počinjeno čak i ubojstvo zbog karte? – 268.
Na vozače koje linije se putnici redovito žale da razgovaraju na mobitel, da puštaju članove obitelji u vozilo bez karte i da odbijaju stati na stanicama? – 268.
Iako je statistički gotovo nemoguće da se u metropoli s više od 150 autobusnih linija većina incidenata događa baš na "toj jednoj", kada stigne loša vijest iz ZET-a, gotovo je sigurno da je u nju upletena i "linija iz pakla – 268".

Oštre osude napada

Najnoviji sramotni slučaj ekskluzivno je zabilježio Večernji list čiji je urednik svjedočio napadu otpravnika ZET-a na putnika. Drvenom je letvom nasrnuo na njega nakon što je ovaj pitao zašto autobus kasni 40 minuta. Reakcije nakon objave informacije o ovom slučaju se ne stišavaju, a u redakciju Večernjeg lista javio se niz ljutitih čitatelja koji su odlučili podijeliti svoje loše iskustvo.

– Autobusi u smjeru Velike Gorice redovito preskaču jedan, dva ili čak tri termina u voznom redu. Čeka ih se i po sat vremena, a najgore je što ih onda dođe nekoliko odjednom – požalila se nezadovoljna putnica koja je primijetila kako se vozni red posebno krši zadnjih nekoliko mjeseci, otkako je uvedena karta od četiri kune.

– Možda je to cilj ZET-a, da putnici čekaju toliko da im istekne karta od 30 minuta – zaključila je čitateljica u jednom od bijesnih komentara dok se u ostalima može pročitati kako po putnicima kaplje ulje, u vozilima ne radi klima, vozači su bezobrazni i agresivni...

– Treba priznati da na nekim linijama sve funkcionira i da ima pristojnih vozača koji pomažu putnicima, recimo majkama s djecom kada treba unijeti kolica, ali činjenica je da je ova linija uistinu katastrofa – zaključio je pak putnik koji se svaki dan vozi na toj relaciji. Zadnji slučaj napada posebno je oštro osuđen, a na njega su reagirali iz ZET-a.
– Najoštrije osuđujemo bilo kakva odstupanja naših djelatnika od profesionalnih normi, etičkih ili socijalnih načela. Odmah smo pokrenuli interni postupak utvrđivanja svih okolnosti te prije njegova dovršetka ne možemo prejudicirati krivnju – poručili su.

Bolja bi bila željeznica

Kada će se i hoće li se tenzije u ukletom autobusu smiriti, teško je reći, no stručnjaci tvrde da je teško da se gužve smanje i vozni red stabilizira sve dok je autobusa jer oni nisu dobro rješenje. – Na tako dugim međugradskim linijama trebala bi postojati željeznica na koju smo mi zaboravili – rekao je prometni stručnjak Ivan Dadić te dodao kako bi situaciju ipak moglo poboljšati da autobus koji vozi u Veliku Goricu ne staje na toliko stanica u Zagrebu, nego da vozi direktno u Goricu, a da se za zagrebačko područje uvede nova linija.

Moja opaska, jučer je na 268 vozila vozačica (prije imala frizuru Kleopatra) inače obično vozi na 221 i definitivno je najbolji vozač u ZET-u (barem od onih sa kojima sam se do sad vozio). Možda su je radi silnih prigovora putnika prebacili na 268 (što je po meni kazna za nju a dobitak za ove bundžije na čelu sa novinarkom VL-a STELOM LECHPAMMER)

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Marek

Zanimljivo, karta ti ističe dok čekaš autobus i nije još validirana...još da mi je vidjet kako to ulje kapa po putnicima.

Stvarno nam je novinarstvo postalo dno dna.

Shole

Jučer nadrinovinastvo sa linijom 269,  danas klasična Gorica i 268,  sutra je valjda Markovo Polje na redu

822DoDo

Malo sam se igrao statističara i došao do sljedećih, recimo, saznanja  (odnosi se na AP Dubrava)
Na dan 03.07.17.
Službe za taj dan (uračunao sam i 6 službi pričuve) -> 338
Ukupan broj vozača             -> 508
Broj vozača na:  radu           -> 329
                         GO            ->  105
                         BO            ->    41
                          O             ->    27
                       PN, L, BP     ->      6

Znači oduzevši tih 6 službi pričuve i dalje ostaje manjak za 3 službe.  pivkan
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Dreamwalker

Odlični podaci 822DoDo. Ajmo uzet ovaj broj da je to broj službi za RD. Iako fali 3 vozača za sve službe, puno više VR je neki dan bilo reducirano. To ipak znači da fali i autobusa bez obzira na to što je ljeto.

I danas su reducirane: 118, 212, 217, 261, 262, 263, 269, 273, 279 i 281
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

"Ima li ZET lijeka za liniju 268?"
Ima, promijeniti putnike.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dominik,

Sreća pa od ponedjeljka počinju dodatno reducirani vozni redovi "LJETO 2".

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Srpanj 07, 2017, 11:49:57
"Ima li ZET lijeka za liniju 268?"
Ima, promijeniti putnike.
thumbs
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

I malo staviti kocke da voze. Neka se malo nauče pameti.  :)evil Putnici ne vozači.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Shole

268 je kombinacija sveg lošeg što se može posložit.  Od nakaradne linije koja bi u normalnom svijetu postojala kao željeznica,  do našpananih vremena koja su neostvariva u prometu kakav vlada na toj trasi,  pa još tu dodajmo svakakve putnike, bogami i vozače, a i autobuse i eto ti pizdarije  X puta svakodnevno.

421

Citat: 822DoDo  u Srpanj 07, 2017, 11:08:05
Malo sam se igrao statističara i došao do sljedećih, recimo, saznanja  (odnosi se na AP Dubrava)
Na dan 03.07.17.
Službe za taj dan (uračunao sam i 6 službi pričuve) -> 338
Ukupan broj vozača             -> 508
Broj vozača na:  radu           -> 329
                         GO            ->  105
                         BO            ->    41
                          O             ->    27
                       PN, L, BP     ->      6

Znači oduzevši tih 6 službi pričuve i dalje ostaje manjak za 3 službe.  pivkan
Korigiraj pričuvu - teoretski ima 6 službi , no u praksi je 1 u ljetnom rasporedu.
U broj vozača uvrstio si i "školske", što pomaže da bi se umjetno poboljšalo stanje, no problemi ostaju. Manjak postoji no veći je od prikazanog.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

Šta voze ljeti vozači koji su uglavnom na školskim linijama po zimi ?  Samo jutarnje, dvokratne ili nema pravila ?