ZET razno (3)

Autor MAN19464, Ožujak 29, 2017, 15:57:45

MAN truck bus

Zanima me ima li netko kojim slučajem ZETov putni nalog? Znam da je "interni dokument",ali ako neko može mi poslikat (skenirat) i poslati na PP? Prazan.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Ivan

Citat: MAN truck bus  u Srpanj 03, 2017, 09:27:01
E tog će trebat odma meni na 216 dati. ;D

Ali da apsolutno će ih trebati staviti na brdske linije. Bar onda ako će svi bit u Dubravi da onda voze 140  sa Urbanwayima. Sad će ih odma stavit u APDu na 223. Bilo bi pak pametno stavit na 228. Ali sve u svoje vrijeme.
140 radnim danom i dalje vozi jedan Stratos ako se ne varam, a vikend traje dva dana tjedno :) ...

Ako budu u APD vjerojatno je da će ići na 201/202 a tamo treba malo više snage... No 360 KS dok su i oni s 310 bili dovoljno jaki (a može se živjeti i s 250), stvarno je neracionalno i tko god ih je kupovao, tko zna što je bilo u glavama...

Što se tiče 268, do tako velikog satelitskog grada je u razvijenim a i manje razvijenim državama u Europi normalno da većinu putnika vozi vlak, a kod nas je sve tako kaotično kako je pa i planiraju debilno tramvaj koji će biti pola sata sporiji od busa za 100 milijuna eura dok bi željeznička pruga za ZLZ koštala par desetaka milijuna a put prepolovljen... No eto, što se može kad nesposobni i sposobni za svoj džep vladaju.
kava

tramvajac 92

A ak dođu u APP vozili budu Britanac. Što je isto okej i ima smisla.

268 - >hammer<

smogovci.bbb2

https://www.vecernji.hr/zagreb/ima-li-zet-lijeka-za-liniju-268-1180858 - www.vecernji.hr

Ima li ZET lijeka za liniju 268?
Iz prijevozničke tvrtke osuđuju incident te su pokrenuli postupak utvrđivanja odgovornosti zaposlenika, a građani se pitaju kada će ta linija postati normalna

Na kojoj liniji vozila redovito kasne? – 268.
U kojim autobusima su uobičajene svađe između putnika i vozača? – 268.
U kojem je autobusu počinjeno čak i ubojstvo zbog karte? – 268.
Na vozače koje linije se putnici redovito žale da razgovaraju na mobitel, da puštaju članove obitelji u vozilo bez karte i da odbijaju stati na stanicama? – 268.
Iako je statistički gotovo nemoguće da se u metropoli s više od 150 autobusnih linija većina incidenata događa baš na "toj jednoj", kada stigne loša vijest iz ZET-a, gotovo je sigurno da je u nju upletena i "linija iz pakla – 268".

Oštre osude napada

Najnoviji sramotni slučaj ekskluzivno je zabilježio Večernji list čiji je urednik svjedočio napadu otpravnika ZET-a na putnika. Drvenom je letvom nasrnuo na njega nakon što je ovaj pitao zašto autobus kasni 40 minuta. Reakcije nakon objave informacije o ovom slučaju se ne stišavaju, a u redakciju Večernjeg lista javio se niz ljutitih čitatelja koji su odlučili podijeliti svoje loše iskustvo.

– Autobusi u smjeru Velike Gorice redovito preskaču jedan, dva ili čak tri termina u voznom redu. Čeka ih se i po sat vremena, a najgore je što ih onda dođe nekoliko odjednom – požalila se nezadovoljna putnica koja je primijetila kako se vozni red posebno krši zadnjih nekoliko mjeseci, otkako je uvedena karta od četiri kune.

– Možda je to cilj ZET-a, da putnici čekaju toliko da im istekne karta od 30 minuta – zaključila je čitateljica u jednom od bijesnih komentara dok se u ostalima može pročitati kako po putnicima kaplje ulje, u vozilima ne radi klima, vozači su bezobrazni i agresivni...

– Treba priznati da na nekim linijama sve funkcionira i da ima pristojnih vozača koji pomažu putnicima, recimo majkama s djecom kada treba unijeti kolica, ali činjenica je da je ova linija uistinu katastrofa – zaključio je pak putnik koji se svaki dan vozi na toj relaciji. Zadnji slučaj napada posebno je oštro osuđen, a na njega su reagirali iz ZET-a.
– Najoštrije osuđujemo bilo kakva odstupanja naših djelatnika od profesionalnih normi, etičkih ili socijalnih načela. Odmah smo pokrenuli interni postupak utvrđivanja svih okolnosti te prije njegova dovršetka ne možemo prejudicirati krivnju – poručili su.

Bolja bi bila željeznica

Kada će se i hoće li se tenzije u ukletom autobusu smiriti, teško je reći, no stručnjaci tvrde da je teško da se gužve smanje i vozni red stabilizira sve dok je autobusa jer oni nisu dobro rješenje. – Na tako dugim međugradskim linijama trebala bi postojati željeznica na koju smo mi zaboravili – rekao je prometni stručnjak Ivan Dadić te dodao kako bi situaciju ipak moglo poboljšati da autobus koji vozi u Veliku Goricu ne staje na toliko stanica u Zagrebu, nego da vozi direktno u Goricu, a da se za zagrebačko područje uvede nova linija.

Moja opaska, jučer je na 268 vozila vozačica (prije imala frizuru Kleopatra) inače obično vozi na 221 i definitivno je najbolji vozač u ZET-u (barem od onih sa kojima sam se do sad vozio). Možda su je radi silnih prigovora putnika prebacili na 268 (što je po meni kazna za nju a dobitak za ove bundžije na čelu sa novinarkom VL-a STELOM LECHPAMMER)

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Marek

Zanimljivo, karta ti ističe dok čekaš autobus i nije još validirana...još da mi je vidjet kako to ulje kapa po putnicima.

Stvarno nam je novinarstvo postalo dno dna.

Shole

Jučer nadrinovinastvo sa linijom 269,  danas klasična Gorica i 268,  sutra je valjda Markovo Polje na redu

822DoDo

Malo sam se igrao statističara i došao do sljedećih, recimo, saznanja  (odnosi se na AP Dubrava)
Na dan 03.07.17.
Službe za taj dan (uračunao sam i 6 službi pričuve) -> 338
Ukupan broj vozača             -> 508
Broj vozača na:  radu           -> 329
                         GO            ->  105
                         BO            ->    41
                          O             ->    27
                       PN, L, BP     ->      6

Znači oduzevši tih 6 službi pričuve i dalje ostaje manjak za 3 službe.  pivkan
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Dreamwalker

Odlični podaci 822DoDo. Ajmo uzet ovaj broj da je to broj službi za RD. Iako fali 3 vozača za sve službe, puno više VR je neki dan bilo reducirano. To ipak znači da fali i autobusa bez obzira na to što je ljeto.

I danas su reducirane: 118, 212, 217, 261, 262, 263, 269, 273, 279 i 281
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

"Ima li ZET lijeka za liniju 268?"
Ima, promijeniti putnike.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dominik,

Sreća pa od ponedjeljka počinju dodatno reducirani vozni redovi "LJETO 2".

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Srpanj 07, 2017, 11:49:57
"Ima li ZET lijeka za liniju 268?"
Ima, promijeniti putnike.
thumbs
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

I malo staviti kocke da voze. Neka se malo nauče pameti.  :)evil Putnici ne vozači.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Shole

268 je kombinacija sveg lošeg što se može posložit.  Od nakaradne linije koja bi u normalnom svijetu postojala kao željeznica,  do našpananih vremena koja su neostvariva u prometu kakav vlada na toj trasi,  pa još tu dodajmo svakakve putnike, bogami i vozače, a i autobuse i eto ti pizdarije  X puta svakodnevno.

421

Citat: 822DoDo  u Srpanj 07, 2017, 11:08:05
Malo sam se igrao statističara i došao do sljedećih, recimo, saznanja  (odnosi se na AP Dubrava)
Na dan 03.07.17.
Službe za taj dan (uračunao sam i 6 službi pričuve) -> 338
Ukupan broj vozača             -> 508
Broj vozača na:  radu           -> 329
                         GO            ->  105
                         BO            ->    41
                          O             ->    27
                       PN, L, BP     ->      6

Znači oduzevši tih 6 službi pričuve i dalje ostaje manjak za 3 službe.  pivkan
Korigiraj pričuvu - teoretski ima 6 službi , no u praksi je 1 u ljetnom rasporedu.
U broj vozača uvrstio si i "školske", što pomaže da bi se umjetno poboljšalo stanje, no problemi ostaju. Manjak postoji no veći je od prikazanog.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

Šta voze ljeti vozači koji su uglavnom na školskim linijama po zimi ?  Samo jutarnje, dvokratne ili nema pravila ?