Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

tramvajac 92

Citat: amfan  u Srpanj 19, 2017, 15:32:12
Točni garažni brojevi su:

Citari: #176, 177, 198, 203, 207
Cityji: #309, 312, 319, 469, 473
Ni ja ne mislim da su falili jako tih tjedan dana, al meni je zanimljivo kako Velika Gorica ni dalje ne sudjeluje u posebnim prijevozima.

822DoDo

A s čim će sudjelovat? Imaju taman autobusa da sebe pokriju i možda jedan u pričuvi.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Kao i većina zagrebačkih prigradskih linija, VG linije su previše rijetke tako da ima jako malo mjesta za dodatno reducirani ljetni vozni red...
Jedina iznimka je 330.

Ivan

No uglavnom, pogotovo sad preko ljeta bi im dobro došli mini dizeli da odmore i srede "prave" autobuse, možda imaju kud staviti čak i 5 komada u podnevnoj špici ako se možda i uz 335 koja stalno može imati mini recimo i 302, 303, 313 radnim danom može odvesti minijem, a navečer još bar 3-4 linije... Jednostavno je neshvatljivo da ih Dubrava drži svih 13 (+2) a ponekad ljeti ne žele slati van više od jednog na dvokratnoj na 207 dok se Autobusu d.o.o. valjda još uvijek plaća održavanje za njih. Totalni kaos i besmisao.

Dreamwalker

Razlog zakaj ih sad drže u garaži je klima, tj. nedostatak klime u smislu da ne radi. Zašto to servis ne napravi kao kod Citelisa, to mi nije jasno.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Citat: Ivan  u Srpanj 21, 2017, 10:01:46
... Jednostavno je neshvatljivo da ih Dubrava drži svih 13 (+2) a ponekad ljeti ne žele slati van više od jednog na dvokratnoj na 207 dok se Autobusu d.o.o. valjda još uvijek plaća održavanje za njih. Totalni kaos i besmisao.
Besmislena je tvoja tvrdnja da Autobus d.o.o. valjda još uvijek plaća održavanje za njih.
Sad si ušao u uski krug znalaca (kojima neću reći nickove ali počinju s m ili M ) koji su "čuli od vozača da je, da nije, 100% informacija, sutra dolaze, najkasnije do 1.rujna itd, itd.
Autobus d.o.o. NIJE NIKADA održavao ili održava Caciamalije.
To je oduvijek radila tvrtka Benussi, ali nisam upoznat da li je ugovor istekao.
Čemu si rušiš autoritet koji si nekad imao, uopće mi nije jasno. :o :(
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ManNLNG

EUROBUS AV120

MAN truck bus

Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Ivan

Nadam se da to znači prije jesenskog voznog reda SL283 (a nadam se i g.b.9) u VG i Citari nazad u APD, jer nije baš neka ravnoteža ako preopterećena Dubrava dobije 5 novih i odmah pošalje 5 sljedećih najboljih autobusa dok je APP imao prilično uredan izlaz prije praznika...

Dreamwalker

Može li netko izračunati koliko solo niskopodnih autobusa realno zimi ostaje van prometa, tj razlika broja autobusa i broja voznih redova na kojima izlazi solo niskopodni autobus u zimskom voznom redu. Za Dubravu s uračunatih 5 Urbanwaya i serijom 325 - 329 u VP ostaje cca 10ak autobusa koji mogu ostati van prometa (rezerva, servis, popravak nakon sudara,...). Za APP bez serije 325 - 329 mi ispada oko 30tak, ali to mi je nekak puno.

Ivan

Ne znam baš da je odnos 30-10, bez selidbe i s novih 5 u APD bi slobodnih bilo oko APP:APD 21-12 ako nisam nešto zaboravio, s tim da je u postotku još lošije jer je Dubrava dobro narasla zadnjih godina i ima 10+ solo voznih redova više (oko 54:65, s tim da brojimo samo stvarno stanje i ostavimo linije gdje realno trebaju voziti stalno ali u jesenskom v.r. pojave se samo ponekad poput 168 i 206).

Uglavnom, i bez selidbe APP je već u prednosti, zato jednostavno mislim da u pozadini mora biti selidba u VG i povratak barem ta 4 Citara, dok APP i bez novih i seljenja ima već godinama 25% slobodnih za održavanje i rezervu, drugi si jako rijetko mogu priuštiti i 20%.

Tako da mi neka selidba koja ostaje samo na APP nema smisla, ili zapravo ne znam ima li selidba uopće smisla osim ako napokon prestanu slati zglobne na 168, 119 i slično, no i tad itekako mogu poslati bar 3 SL-a u VG... No zglobni Citari onda trebaju ostati u APD i ako svi novi tamo dođu, ili ih eventualno mogu vratiti 2-3, jer sad je Dubrava imala osjetno veći postotak zglobnih u prometu (koliko mogu izračunati radnim danom i preko 85%) a nominalno postojeći O405GN su u dosta lošijem stanju od preostalih NG312, iako treba poslije vidjeti gdje će rashodi biti nužniji.

Dreamwalker

To je i meni bilo čudno da je tolika razlika pa sam zato pitao jer ne znam kakvo je stanje s VRovima na zapadu. Kod APD-a mi je u izračunu bilo 10 - 11 slobodnih autobusa. To je po mom mišljenju i dalje premalo tih 12 slobodnih.

No, pravi razlog zašto sam to išao računati leži u tome što je u zadnje vrijeme na ovom podforumu izašlo dosta lažnih informacija. I to baš ono gadno lažnih informacija što me dovodi u stanje da malo kome vjerujem na forumu. Brojkama se može vjerovati. Kad bi APD "vratio" 5 solo autobusa (iako kod zamjene Citelis - LC je APP profitirao za nemalih 5 solo autobusa) ostao bi na samo 7, po Ivanovom izračunu, rezervi. Realno, imali bi samo 2 rezervna busa jer moramo računati da su bar 2 Citara u nekom kvaru, 2 LC, ali i 1 Urbanway kojem tek slijede dječje bolesti. Kad bi trećina flote Citelisa 12M bilo u kvaru, APP bi i dalje bio u boljoj situaciji.
Nadalje, čitajući forum danas, MAN TB, isti onaj koji tvrdi da će 5 solaša ka APP, piše kako zapadu fali solaša samo danas pa eto voze i zglobnjaci na nekim od linija, te zaključujem kako je ovo samo dnevna posudba, a ne trajna. Vjerujem da je samo 325 posuđen iako može biti i još koji.

smogovci.bbb2

Nemojte zamjeriti, MTB je dječak koji se želi dokazati pa objavi sve što čuje iako to većinom i nisu pouzdane inf. Ako netko zna to je 421 samo on to ne objavljuje. E sad zašto ne buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Citat: Dreamwalker  u Kolovoz 14, 2017, 21:54:31
Nadalje, čitajući forum danas, MAN TB, isti onaj koji tvrdi da će 5 solaša ka APP, piše kako zapadu fali solaša samo danas pa eto voze i zglobnjaci na nekim od linija, te zaključujem kako je ovo samo dnevna posudba, a ne trajna. Vjerujem da je samo 325 posuđen iako može biti i još koji.
Ja ipak vjerujem da je u pozadini rotacija s VG za koju su možda napokon zaključili (8 godina prekasno) da je SL283 najbolji bus za njih i da Citaro i NL263 više ne šalju jer trebaju ostati na gradskim linijama... I trebaju im poslati g.b.9 jer ovdje vozi u prosjeku jednom tjedno, neka ga pošalju pogonu u kojem ima i gdje voziti i koji ga treba.

Naravno da Podusedu ne fali solo niti bilo čega drugog preko ljeta, i nije ni prvi ni zadnji put da bezveze šalju zglobni na 131 ili 123 (samo je sada posebno debilno jer smo vidjeli da 131 funkcionira bez problema i s minijima ovih dana, a funkcioniralo bi i još bar 4-5 linija poput 105, 129, 137 ili 159 dok bi midiji sa 105 mogli na 135 i 130).
Uz uobičajenu flotu imaju i školske koji sad voze, manje ih je i manje voze nego dubravski, ali kad treba uključeni su u promet.

Ivan

Citat: 421  u Srpanj 21, 2017, 21:40:01
Besmislena je tvoja tvrdnja da Autobus d.o.o. valjda još uvijek plaća održavanje za njih.
Sad si ušao u uski krug znalaca (kojima neću reći nickove ali počinju s m ili M ) koji su "čuli od vozača da je, da nije, 100% informacija, sutra dolaze, najkasnije do 1.rujna itd, itd.
Autobus d.o.o. NIJE NIKADA održavao ili održava Caciamalije.
To je oduvijek radila tvrtka Benussi, ali nisam upoznat da li je ugovor istekao.
Čemu si rušiš autoritet koji si nekad imao, uopće mi nije jasno. :o :(
Nisam prije vidio.

Napisao sam "valjda" jer nisam bio siguran koji je odnos i čekao sam da netko kaže, već sam tako napisao na nekoj drugoj temi. Ne znam koji je točno odnos Autobusa i Benussija i očito sam se zato zbunio kad sam vidio prije par mjeseci da su ih vozili na održavanje.
Uglavnom pitanje je isto, ako ih održava Benussi znači da imaju outsourcing održavanja, i i dalje stoji pitanje zašto APD autobuse za koje je plaćeno održavanje (sigurno bilo barem prije par mjeseci) ne može ili ne želi koristiti.

Ne znam čemu takav bezobrazni ton... Stvarno nisam pričao s bilo kim osim onog što sam vidio potkrijepljeno slikama na forumu, svakome i od moderatora ovdje se ponekad dogodi da krivo skuže. Meni otpočetka nije jasno kakve točno veze i poveznice imaju ZET, Autobus i Benussi i to priznam bez problema kao pitanje da objasni netko tko bolje zna.
Možete me slobodno ponižavati zbog toga jer sam sad zbog toga očito pali autoritet, mislim, što sve neću pročitati. kava