Iveco Urbanway

Autor MAN truck bus, Kolovoz 05, 2017, 17:49:43

Shole

Tako je i na našima. Klima u salonu je automatska. Imaš samo onu pahuljicu za pali/gasi.  Vozački dio ima pahuljicu sa nacrtanim sjedalom, ali na njoj možeš štelati koliko toplo/hladno će puhat, kamo će puhat, i brzinu ventilatora. Uz to ima naravno i one standardne funkcije tipa odvlaživanja, provjetravanja ....

421

Citat: C2  u Kolovoz 11, 2017, 16:17:38
I ono što sam primjetio da vozač ne može nigdje vidjeti temperaturu u vozilu.
Jedan putnik ga je pitao za temperaturu dok su komentirali novi bus, pa je rekao da ne može vidjeti.
Ne može vidjeti, ali može podesiti.
Naime, ako je tastatura slična komandama grijanja/hlađenja kao što su na Citarima i Cityjima, tad je Tmin=20°C , a  Tmax=28°C što ne znači da je doista takva temperatura već je ovisna o manipulaciji s vratima.
Citat: Ivan  u Kolovoz 11, 2017, 14:25:05
Svejedno, nije samo u tome stvar, meni je Webasto SPHEROS Aerosphere klima i kad je ispravna najgora a nažalost ima ju većina Mercedesa i vjerojatno svi MAN-ovi...
Citat: C2  u Kolovoz 10, 2017, 22:22:14
Ono što sam još zaboravio napisati je to da mi je drago što nema one pregrade (vratašca koja usmjeravaju putnike dalje od prvih vrata) iza prvih vrata koja po meni samo smeta u drugim tipovima autobusa i s vremenom se potrgaju. 
Tebi možda smeta, ali ima svoju funkciju u povećavanju sigurnosti putnika.
Samo što to Balkanski dio stanovništva glavnog grada EU Hrvatske nije usvojio i ne upražnjava. Sizifov posao.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

C2

@421
Ovi Urbanway-i su naručeni kao da je ulaz/izlaz na sva vrata, odnosno na svim vratima ima tipkala s unutarnje i vanjske strane tako da me ne bi čudilo da zbog tipke na prvim vratima nema te pregrade jer su i ona predviđena za izlaz. Ne bih se žalio na te pregrade da su bolje napravljene recimo kao što imaju Citelisi u Pulaprometu, gdje te pregrade nalikuju kao one na ulazu u trgovinu kao što je Konzum.

Edit: Nisam siguran imaju li i njihovi Europolisi takve pregrade.
I što se tiče tih pregrada brojni autobusi ih više nemaju, ili je ostalo samo jedno krilo.

Ivan

Citat: 421  u Kolovoz 11, 2017, 20:04:32
Webasto SPHEROS Aerosphere
Zašto križanje... Eventualno može doći / između.
Webasto Aerosphere je i dalje isti proizvod otkad se Spheros odvojio od Webasta kao zasebna firma 2005. (kažu njihove stranice), a to je poslije nego su došli prvi ZET-ovi klimatizirani gradski autobusi.

Ivan

Citat: C2  u Kolovoz 11, 2017, 20:15:56
@421
Ovi Urbanway-i su naručeni kao da je ulaz/izlaz na sva vrata, odnosno na svim vratima ima tipkala s unutarnje i vanjske strane tako da me ne bi čudilo da zbog tipke na prvim vratima nema te pregrade jer su i ona predviđena za izlaz.
... što je naravno potpuno promašeno jer pogotovo linije gdje voze solo nemaju razloga imati izlaz/ulaz na sva vrata, ako već možemo pričati o tome da se izmjena putnika recimo na 109 ne može riješiti drugačije nego da u praksi funkcionira kao i tramvaji, ne znam koje bi se to linije sa solo trebalo ticati osim možda na po dva-tri pretrpana polaska ujutro zbog kojih nema razloga prilagoditi cijeli bus.
Definitivno treba davati do znanja da "prednji peron" nije mjesto za putnike, iako je 421 vjerojatno u pravu kad kaže da je to Sizifov posao, no ne možeš pustiti putnike da rade što hoće i 20 godina se kupovalo ili to ili šipke koje su gurale putnike i možda i bolje oslobađale vozaču pogled na retrovizor i prvo krilo, a sad koga briga...

No i po tome se vidi da oni koji su birali detalje nemaju pojma što rade, iako će nas njihova neodgovornost oko detalja zapravo najviše mučiti ako klima krepa (naravno njih ne jer u periodu koji izvozi jedan bus svaki takav uhljeb će "ako bude sreće" osobno potrošiti 4 službene limuzine u vrijednosti barem pola busa dok se barem dvaput tjedno na naš račun vozi u rodni kraj).

421

Citat: Ivan  u Kolovoz 13, 2017, 06:43:39
Zašto križanje... Eventualno može doći / između.
Webasto Aerosphere je i dalje isti proizvod otkad se Spheros odvojio od Webasta kao zasebna firma 2005. (kažu njihove stranice), a to je poslije nego su došli prvi ZET-ovi klimatizirani gradski autobusi.
Zato:
2005: Foundation of Spheros GmbH
Webasto AG sold its ,,Business Unit Bus" to Granville Baird Capital Partners, Capcellence and management.
Since this time the company has been legally and financially independent, operating under the new name Spheros GmbH with the new Spheros brand.
However, the success story of the company and its predecessor Webasto Bus GmbH in the field of thermotechnology and air conditioning goes back almost 60 years.

Paris, December 23, 2015 – Valeo has signed an agreement with Deutsche Beteiligungs AG (DBAG), a listed private equity company, to acquire Spheros, the worldwide leader in air conditioning systems for buses.

Dakle, Webasto je prodao dionice osnivačima Spherosa, koji je 2015 postao dio Valeo branda.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Danas je na 229 vozio MAN 47x
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Da li se na Trolejevim Urbanima prozori otvaraju ovako (kao na slici) ili se otvaraju tzv. na kip prema unutra

lussin

421

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 31, 2017, 19:23:37
Da li se na Trolejevim Urbanima prozori otvaraju ovako (kao na slici) ili se otvaraju tzv. na kip prema unutra
umnik2 ZET-ove Citelis 12 ili Citelis 18 .

smogovci.bbb2

Sporo otvaranje/zatvaranje vrata na Urbanu (treća vrata na 403 a i na prvim i drugim je isto) ZET je riješio na stari isprobani način sa WD40 (crni trag na podu a autobus je u prometu cca. tri tjedna)

STIB

Danas se na 201/202 pojavio i 403.

(via Tapatalk)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

822DoDo

Otkako je škola počela voze 401, 402, 403 na 201/202; 404 na 229 i 405 na 263
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Dreamwalker

Jok. Radnim danom su 2 su na 201/202 + jedan MAN. A u nedjelju su 2 Urbana bila u Kašini, možda su i radnim danom.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

CONECTO430

Citat: 822DoDo  u Rujan 14, 2017, 14:09:53
Otkako je škola počela voze 401, 402, 403 na 201/202; 404 na 229 i 405 na 263
Budu 2 Urbana + 328
Na 229 403, a na 263 najčešće 404 i 405 prem da je jučer na 201 bio 402 i 403 tako da nisu 3 na 201. Malo prati nemoj gluposti pisati kad neznaš
Idem samo jednu stanicu :D