Iveco Urbanway

Autor MAN truck bus, Kolovoz 05, 2017, 17:49:43

sniff

Jesi bubnuo i ostao živ....

Dreamwalker

Citat: 822DoDo  u Prosinac 09, 2017, 22:41:52
Tebi kao putniku je bitno da prednji displej radi kako treba. Jedino ako si među onim putnicima koji dotrčavaju na bus od pitajbogakud ili koji stoje 20m od table (na početku/kraju stajališta) pa kad bus dođe dignu glavu da vide koji je pa tek onda odlučuju hoće li ići s tim busom ili ne

I to je opravdanje da stražnji i bočni display ne treba raditi? Kaj ako na terminalu Kvaternikov trg dolaziš sa sjeverne strane i na peronu gdje stoje 237 i 290 vidiš bus, a ne znaš koji je i ta informacija ti treba? Oćeš nepotrebno trčat?
Danas proizvođači bilo čega uklanjaju nepotrebne stvari jer im predstavljaju nepotreban trošak. Nigdje još nisam vidio da gradski bus nema stražnji display. Nešto mi to onda govori.

Citat: 822DoDo  u Prosinac 09, 2017, 23:27:52

Pa baš ničem. Ako svi prijevoznici imaju samo tablu naprijed čemu tolika frka oko bočnih i (pogotovo) stražnjih displeja?

Koji to svi gradski prijevoznici imaju samo naprijed tablu? Međugradski i prigradski da, ali gradski niti jedan.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Na 290 vozi zglobni stalno, a na 237 preko tjedna, a vikendom solo.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

tramvajac 92

Dok nekom ne prekipi i ne pošalje solo vikendom (a mogao bi i pogon u Velikoj Gorici onda jednog dati.)

Zadnji display je bitan, ako bus stoji na terminalu, okrenut ti je stražnjim dijelom. I sad ti meni reci, kak bude putnik vulgaris znao jel to 229, 108, 311 ili neki treći? Ako vidi da je 229, onda zna jel mu treba il ne.

MAN19464

Dobar prijedlog, da gorica vozi vikendom 290, također liniju 229 i 166 prebacit u pogon velika gorica. prije oko 3 godine zbog manjka vozača u gorici predali su noćnu liniju 268 Dubravi.
Dubrava je dobila dvije nove linije i bit će toga još, preopterećenje je veliko na vozačima kojih uvjek fali. Tako da bi bilo dobro nešto prebacit u pogon Velika Gorica.

leonardo123

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 10, 2017, 12:40:35
Dok nekom ne prekipi i ne pošalje solo vikendom (a mogao bi i pogon u Velikoj Gorici onda jednog dati.)

Zadnji display je bitan, ako bus stoji na terminalu, okrenut ti je stražnjim dijelom. I sad ti meni reci, kak bude putnik vulgaris znao jel to 229, 108, 311 ili neki treći? Ako vidi da je 229, onda zna jel mu treba il ne.
Kak ne? Običan putnik mora znati raspoznati liniju po garažnom broju i tipu autobusa.  russian_roulette
Naravno da svi displeji trebaju radit i svijetlit. To što ih baš briga za to je njihova stvar, ali meni je jadno gledati autobuse ili bez displeja ili da navečer ne svijetli.

MAN truck bus

Imaš primjer kockice. Vozi sa KTa liniju 217 iza na malom displayu piše 215, sljedeći dan na 216 ujutro iza natpis 217, sljedeći dan na 215 iza piše 217. I eto opet može zeznut putnike koji trče npr na Heinzlovoj, Heinzlovoj MUP.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

421

Citat: MAN19464  u Prosinac 10, 2017, 13:31:40
Dobar prijedlog, da gorica vozi vikendom 290, također liniju 229 i 166 prebacit u pogon velika gorica.
Tako da bi bilo dobro nešto prebacit u pogon Velika Gorica.
APVG je dio APP > stoga internom raspodjelom realizirati prijedlog.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Terminal ima početna stajališta s oznakama na peronima?
Postoje statični totemi sa slovnim/brojčanim oznakama i voznim redovima na njima te displej s polascima.
Samo su dva poduplana, ali polasci su različiti pa je mogućnost pogreške minimalna.
Stražnji displej nije presudan u odabiru  bus123.
P   9 > 108
P 10 > 166 229
P 11 > 310
P 12 > 311 313
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Meni i kolegama sa foruma nije. A doduše, onaj tko se nađe sa te strane terminala obično i zna kad mu bus ide.

Mogao bi se kladiti da većina korisnika terminala ni ne zna za taj dio (pogotovu relacija Av. Mall <> GK)

421

Stražnji displej ima veći značaj na prolaznim stajalištima, jer znači da je putnik došao prekasno za taj polazak određene linije.

221

A zamislite tek perverzije u Budimpešti. Tamo Citari imaju prednji, lijevi, desni i veliki stražnji displej! To sve treba povaditi van i staviti tablu!  rofl rofl

C2

Njihovi zglobni imaju također između 3. i 4. vrata jedan veliki displej. Kome je stalo do informiranja putnika imat će takve displejeve.

lussin

Tako imaju i riječki Urbanwayi 18

Shadowfax24

Citat: 221  u Prosinac 10, 2017, 20:16:23
A zamislite tek perverzije u Budimpešti. Tamo Citari imaju prednji, lijevi, desni i veliki stražnji displej! To sve treba povaditi van i staviti tablu!  rofl rofl

bilo bi fora da kod nas bude takav bus,i onda dozivis to da ti putnik kaze ajoj pa usao sam u krivi bus  rofl rofl