Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

Ivan

Meni izgleda normalno :P , vozilo s ratkapama u boji limarije izgleda kao jeftina igračka što se mene tiče.

S ratkapama me ne živcira da ih nema nego da se uopće kupuju pa gube (i "gube"), no ovih dana je možda bolje da su namjerno skinute da ne zapnu u snijegu.

dominik,

Mislim da nisu namjerno skinute ako su ih neki imali tokom ovoga tjedna, ali da, sigurno bi bilo dobro da su ih ciljano skidali.
Sada treba postaviti zaštitne obruče (krune) na prednje kotače i problem riješen.

smogovci.bbb2

Na 589 nisu skinute. Bit će prije da ih je pojeo mrak u bespućima APD-a good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MB FAN

Citat: Ivan  u Ožujak 01, 2018, 14:40:33
Meni izgleda normalno :P , vozilo s ratkapama u boji limarije izgleda kao jeftina igračka što se mene tiče.

S ratkapama me ne živcira da ih nema nego da se uopće kupuju pa gube (i "gube"), no ovih dana je možda bolje da su namjerno skinute da ne zapnu u snijegu.
Nisu namjerno skinute, postoje dva razloga:
1. Rubnjak ih je otkunio (jako je sheban onaj "novi" rotor u Kozari Boku sjećam se dok je tek napravljen da je neki citaro otkinuo zadnji braniki.)
2. Vozači su skinuli zbog preprodaje. (jer dosta vozača to radi)

ManNLNG

Jel gbr.28 bio na nekom sajmu? Zasto ima tu naljepnicu na prozoru jel mi netko moze poslat sliku ili objasniti? Jel je on bio primjerak za man?
EUROBUS AV120

smogovci.bbb2

Citat: MB FAN  u Ožujak 01, 2018, 18:24:32
I to se ne može utvrditi nakon kojeg vozača su nestale?!

smogovci.bbb2

Evo, na 588 još nisu nestale ;D

Dreamwalker

Citat: MB FAN  u Ožujak 01, 2018, 18:24:32
1. Rubnjak ih je otkunio (jako je sheban onaj "novi" rotor u Kozari Boku sjećam se dok je tek napravljen da je neki citaro otkinuo zadnji braniki.)

Odlično. Ubuduće kupovati isključivo krune. U kombinaciji sa zelenim indikatorima zategnutosti vijaka to izgleda atraktivno (bar meni). A za tih par buseva s ratkapama skidat s plaće kome na smjeni nestanu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Nisu samo vozači preprodavači. Mehaničari su najutjecajniji u garaži. Poznata je krađa djelova sa TMK900, a to vozači sigurno nisu ukrali.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Umjesto da se prihvatite lopate i čistite snijeg, pomognete susjedi u kupnji, napišete domaći uradak ili učite HR povijest, ili strani(e) jezik(e),pročitate koju knjigu tehničke tematike,
lamentirate o nečem o čemu ništa ne znate i optužujete bez dokaza.
"Vozači su skinuli zbog preprodaje. (jer dosta vozača to radi)"
" ...jako je sheban onaj "novi" rotor u Kozari Boku sjećam se dok je tek napravljen da je neki citaro otkinuo zadnji braniki.)"
Tema je Autobusi razno ali:"Poznata je krađa djelova sa TMK900".
Ili: "Ubuduće kupovati isključivo krune. U kombinaciji sa zelenim indikatorima zategnutosti vijaka to izgleda atraktivno..."
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

421, čemu takva reakcija?

Ako smatraš da nešto ne znamo, onda nas poduči. Znao sam da ćeš "skočiti" na ovu temu, ali mi nije jasno zašto? Osjećaš se prozvanim? Postoje i na forumu dokazi da su ratkape u ZETovoj boji završili na autobusima drugih prijevoznika. Nisam vidio da je ZET stavio u prodaju ratkape. Nemoj skakat na svaku kritiku vozačima jer vas ima svakakvih. Niste svi isti. Zato ne razumijem zašto "skačeš" kao da je netko tebe za nešto optužio.

I da, ako nisi čuo za zelene indikatore zategnutosti vijaka, javi se u Arrivu. Njihovi autobusi su to dobili (neki) i meni to lijepo izgleda. A ima i slika na googlu koliko ih hoćeš. Upiši "green indicators on wheels" ;)

Shole

421 je prvi o tome ovdje pisao pred X godina.

421

@šetaču snova

RAL 5015 karoserije i RAL 9006 naplataka i nabe (glavčine) jako bi se sljubile s zelenom bojom indikatora.
Koju bi nijansu izabrao: ISIS green, british green, grass green?
Što kažeš na ove u prilogu? Fluoro Yellow? Blue?
http://checkpoint-safety.com/products/indicators/checkpoint®.html
ili 
http://www.stopwheelloss.com/?lang=en
ili
http://www.safetyseal.eu/en/products/safe-wheel-nut-retaining-ring.php
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Pošto ZET kotače temeljito pere cca. 2-3 puta godišnje od prljavštine se to ne bi ni primjetilo koju god boju da se izabere good_boy

Dreamwalker

Citat: 421  u Ožujak 04, 2018, 07:51:49
@šetaču snova

RAL 5015 karoserije i RAL 9006 naplataka i nabe (glavčine) jako bi se sljubile s zelenom bojom indikatora.
Koju bi nijansu izabrao: ISIS green, british green, grass green?
Što kažeš na ove u prilogu? Fluoro Yellow? Blue?
http://checkpoint-safety.com/products/indicators/checkpoint®.html
ili 
http://www.stopwheelloss.com/?lang=en
ili
http://www.safetyseal.eu/en/products/safe-wheel-nut-retaining-ring.php

Zanimljivo je kako nisi odgovorio na jednostavno pitanje:

Citat: Dreamwalker  u Ožujak 02, 2018, 14:20:21
421, čemu takva reakcija?

Ako smatraš da nešto ne znamo, onda nas poduči.

No dobro, nisam ni očekivao odgovor.

Kad smo kod izbora boje, ja sam mislio na ovu boju i tip u sredini (točno takve) sa slike koju si dao. Mislim da bi to dobro izgledalo na RAL 5015 i RAL 9006 kotače. Puno bolje nego recimo na Arrivinu čistu bijelu. No, to nećemo vjerojatno nikad saznati jer ZET nikad to ne bi stavio na kotače.