Kabrio busevi ZET-a

Autor kekobus, Svibanj 14, 2009, 10:44:12

MAN truck bus

Zato će ova kockica ostati puno duže nakon rashoda njezinih aktivnih primjeraka. Slikana je u Travnom.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

Izvor: http://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/dan-grada-zagreba-uz-besplatne-voznje-turistickim-linijama-zet-a/1742
DAN GRADA ZAGREBA UZ BESPLATNE VOŽNJE TURISTIČKIM LINIJAMA ZET-A
Prigodnom programu obilježavanja Dana Grada Zagreba, u petak, 31. svibnja, i ove se godine tradicionalno pridružuje Zagrebački električni tramvaj besplatnim vožnjama na turističkim linijama.
U petak u 9 sati, predstavljamo četiri nova panoramska autobusa koji će se koristiti za turističko razgledavanje Grada i njegovih znamenitosti. Odmah nakon predstavljanja za građane smo organizirali promotivnu, besplatnu vožnju novim autobusima sa stajališta turističkih linija u Bakačevoj ulici. Vožnja će obuhvatiti razgled užeg gradskog središta, kao i parkove Maksimir i Bundek. 
Također, uz besplatne karte, koje će se od četvrtka, 30. svibnja moći preuzeti u Turističkom informativnom centru na Trgu bana Josipa Jelačića, u prolazu Harmica, građani će znamenitosti Zagreba moći upoznati i na već postojećim turističkim linijama. Crvena linija, koja obuhvaća vožnju panoramskim autobusom užim gradskim središtem, polazi iz Bakačeve ulice u 10, 12, 14 i 16 sati, dok će zelena linija, koja prolazi širim područjem grada, obuhvaćajući sportsko-rekreacijske sadržaje poput Jaruna, Bundeka i Maksimira, ostvariti polaske u 10, 12 i 15 sati. Također, građani će moći uživati i u vožnjama plavom linijom, u prepoznatljivim elektro vozilima,  koja će isto tako polaziti iz Bakačeve ulice svakih 30 minuta i to u vremenu od 10 do 13.30 sati. Broj ulaznica za vožnje crvenom, zelenom ili plavom linijom je ograničen.
Osim toga, pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže i na besplatnim vožnjama turističkim tramvajem iz 1924. godine, koje će svojim prekrasnim izvedbama uljepšati uvijek rado slušani Zagrebački orkestar ZET-a. Turistički tramvaj će užim gradskim središtem voziti od 10 do 12 sati, a polazit će sa Trga bana Josipa Jelačića svakih 30 minuta.
Za sve sugrađane, posebice one najmlađe, od 10 do 19 sati vozit će turistički vlakić, a polazit će svakih 40 minuta sa središnjeg gradskog trga.
Promotivne vožnje ujedno su i najava početka nove sezone kružnih vožnji na koje će turistički autobusi redovito krenuti od subote, 1. lipnja.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Probna vožnja (ulovljen u Vodnikovoj skretao desno u Savsku, na displayu je pisalo ŽUTA LINIJA)

smogovci.bbb2

smogovci.bbb2

Izvor: http://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/predstavljena-cetiri-nova-turisticka-panoramska-autobusa/6998
PREDSTAVLJENA ČETIRI NOVA TURISTIČKA PANORAMSKA AUTOBUSA
Četiri nova turistička panoramska autobusa ZET-a, koji će se koristiti za turističko razgledavanje Grada Zagreba i njegovih znamenitosti, predstavljena su u petak u Bakačevoj ulici. Predstavljanju je prisustvao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je tom prilikom poručio kako novi panoramski autobusi dodatno proširuju i čine još kvalitetnijom turističku uslugu Zagreba.
"Grad koji je tri puta zaredom dobio titulu najboljeg Adventa u Europi i koji je prošle godine proglašen najboljom turističkom destinacijom u Hrvatskoj mora dizati standarde. A ova četiri nova autobusa, vrijednosti oko devet milijuna kuna, su dokaz da upravo to i radimo", poručio je gradonačelnik Bandić.

Odmah nakon predstavljanja, za građane je organizirana promotivna, besplatna vožnja novim autobusima koja je obuhvatila razgled užeg gradskog središta, kao i parkove Maksimir i Bundek.

"Uvijek iznova volim otkrivati Zagreb. Dok se vozimo panoramskim autobusom naviru mi sjećanja kako je nekada sve izgledalo potpuno drugačije. Svojoj unučici stalno pričam priče o tom starom Zagrebu jer želim da kada odraste, bude ponosna što joj je Zagreb rodni grad", kazala nam je umirovljenica Klara za vrijeme obilaska grada.

A neki su putnici, iako rođeni Zagrepčani, ostali iznenađeni koliko slabo poznaju svoj grad.

"Prvi puta se u Zagrebu osjećam kao stranac. Vodič nam je ispričao toliko interesantnih i nepoznatih stvari o Zagrebu da sam stvarno ugodno iznenađen", rekao nam je Mislav nakon obilaska turističke rute.
Osim vožnjom panoramskim autobusima, ZET se već tradicionalno u suradnji s Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom Grada Zagreba, pridružio obilježavanju Dana Grada Zagreba besplatnim vožnjama i na ostalim turističkim linijama.

Tako su se građani i turisti mogli provozati turističkim tramvajem iz 1924. a, naši najmlađi sugrađani mogli su uživati vožnjama turističkim vlakićem, koji polazi

Ove promotivne vožnje ujedno su i najava početka nove sezone kružnih vožnji na koje će turistički autobusi redovito krenuti od subote, 1. lipnja.

ZET kao javni gradski prijevoznik aktivno sudjeluje u turističkoj ponudi Grada Zagreba, i to vožnjama kabrio autobusima, elektro vozilima, turističkim vlakićem, ali i izvanrednim vožnjama za skupine kao što su vrtići, škole, udruge i slično.

421

Picajzlastim uvidom u slike  bus123 bus123 (Vodnikova) vidljivo je kršenje članaka 18. i 20. Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu, a kolegama na stajalištu u Bakačevoj malo više profesionalizma u preventivi prilikom parkiranja  bus123 bus123 na uzbrdici. kava
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Stanična kočnica je dovoljna, ipak su to novi autobusi, a u slučaju nužde može se iskoristiti sinkopa.  ;D rofl
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

driverzg27

vidio sam svakave ruznoce ali ovo je vrh hahahahah!!   jel to uopce moze prolazit po tim uskim ulicama??   ne znam zasto ZET narucuje tako ruzne autobuse,mali caccamalio izgleda poput manekena za ove haha
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

MAN truck bus

Ljepota autobusa nadasve ovisi o mogućnosti prolaska autobusa po trasi.  >hammer<

driverzg27

Citat: MAN truck bus  u Lipanj 01, 2019, 20:05:11
Ljepota autobusa nadasve ovisi o mogućnosti prolaska autobusa po trasi.  >hammer<

joj ne glumi ajde....samo sam rekel da mi je cudno da tak glomazna cudovista uspiju proc po uskim ulicama
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

MAN truck bus

1. Ne citiraj post prethodni post.
2. D: 12,25m Š: 2,55m V: 3,67m
kava

shef

Cirkus koji ste napravili ovdje je uklonjen a bit će i kažnjavanja.  O & O
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Dizajn je stvar osobnog ukusa pa ga neću komentirati, ali činjenica bi mogla biti da je ovo najjednostavnije rečeno klasični turistički (putnički) autobus kojem su izvadili bočne prozore. Ovaj model po meni uopće nije pogodan za kabriolet čija je bit panoramski pogled i neposredni doživljaj kod turističkog razgledavanja. Skoro trećina busa je s prednje strane zatvorena, a još ima ove dekoracijske krovne stupove od kojih baš ne znam koliko se vidi prema van. Vjerujem da je pogled loš i s prvih redova ovog otvorenog dijela. Ogromna karoserija koja se mora provlačiti uskim gradskim ulicama k tome je još loše iskorištena i nefunkcionalna. Ima daleko boljih kabrio-modela u ponudi, a osobito kod španjolskih proizvođača odakle je i ovaj došao.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

smogovci.bbb2

Izvor: fb Grad Zagreb Službena stranica