Tramvajske supstitucije

Autor dean25, Travanj 03, 2009, 16:19:34

Čelični

Ne znam ako je ovo netko objavio neka moderatori obrišu, ali je puštanje Rotora Remetinec odgođeno objavio Miki Banderas od kraja Siječnja 2020. do TRAVNJA 2020. Tako da će tramvajska supstitucija  bus123 linija 607 (Sopot - Savski most - Sopot) prometovati dulje nego što se očekivalo.
Bravo ako tako bude i sa Žičarom Sljeme, a on bi gradio zagrebački "Manhattan na Savi" i uništio hipodrom i Zagrebački Velesajam. Sramota.   >hammer<
Nije ništa bollji i riječki Obi. Dva Obećanka.

tramvajac 92

Kad bi radovi bili izvedeni tako da se ne mora ništa (osim iscrtavanja novih linija) raditi nekoliko godina, to bi bio vrhunski posao i mi bi morali šutiti ili reći, neka su dulje trajali, ovo je super napravljeno. Mene je strah da će to ispasti osrednje do loše, i da budemo s tim zaglavili par desetaka godina.

Velesajam nije ono što je nekad bio, i nema taj značaj. Prostor živne kojih 3 tjedna u godini (sve skupa) i to je to. Ostatak godine se održava kroz stalne zakupce (trgovine na Av. Dubrovnik, i nešto sportskih objekata unutar kompleksa).

Čelični

http://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/umjesto-tramvaja-linije-15-voze-autobusi/7044

Zbog radova na izmještanju stupova kontaktne mreže, tramvajska linija 15 (Mihaljevac – Gračansko Dolje) neće prometovati, od utorka, 6. kolovoza do nedjelje, 8. rujna.

Kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost, uz postojeću autobusnu liniju 233, uvodi se privremena autobusna linija 233A (Mihaljevac – Bliznec).

Linija 233A će prometovati od Mihaljevca, Gračanskom cestom i Markuševečkom cestom do raskrižja ulica Kamenarski breg i Klinovec.

Autobus će koristiti sva redovna stajališta, izuzev stajališta Kamenarski breg u smjeru Mihaljevca.

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje.

MAN truck bus

Današnji radovi na mostu Mladosti uzrokovali su produženje linije 607 do križanja ulice grada Vukovara te ulice Marina Držića. Lijep jesenski dan bio je odlična prilika za laganu šetnjicu od početnog stajališta do Središća uz fotografiranje vozila na produženoj 607 na kojoj su vozili: 137, 142, 151, 154, 161, 770 i 772. Nažalost 154 nisam uspio fotografirati, no svi ostali su tu.  perfeto Prije godinu dana u ovim kadrovima su bile redovite kockice, no sada su samo dio povijesti.  :'(
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

vrba

@MTB kada si slikao 770 jer sam se danas oko 17:40 vozio sa tim istim gbr.-om na liniji 110 ?

MAN truck bus

"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Dal se zna kakvi su se radovi izvodili na Mostu mladosti?! Prošao sam tamo i nije bilo nikoga. Jedini radovi koji se izvode je produljenje traka za lijevo skretanje istočnog kolnika Av. M. Držića i tamo su izmještali stupove javne rasvjete na kojima je kontaktna mreža tramvaja. Valjda su mislili na te radove buljo Al to nema veze sa Mostom mladosti
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Akropola

Citat: smogovci.bbb2  u Listopad 05, 2019, 21:45:36
Dal se zna kakvi su se radovi izvodili na Mostu mladosti?! Prošao sam tamo i nije bilo nikoga. Jedini radovi koji se izvode je produljenje traka za lijevo skretanje istočnog kolnika Av. M. Držića i tamo su izmještali stupove javne rasvjete na kojima je kontaktna mreža tramvaja. Valjda su mislili na te radove buljo Al to nema veze sa Mostom mladosti

Da ti radovi.
Najveći problem je što vozači imaju obavijest da ne stoje na stanici Borovje smjer Držićeva, dok putnicima nema nikakve obavijesti.
Ovi radove su jako loše obavješteni svi.....

smogovci.bbb2

MAN truck bus

Dok na stanici Borovje u smjeru Držićeve stoji obavijest kako ne voze tramvaji te da će voziti autobusi na produženoj trasi 607. >hammer<
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Mogli su i na autobusima (kad im je već problem isprogramirati na displayima) napisati na papiru Držićeva-N. Zagreb-S. most  umj. Ulica grada Vukovara

tramvajac 92

Vidjeti bus na Mostu Mladosti, ili kroz Novi Zagreb i nije neki doživljaj, to se viđa svaki dan.
Ali vidjeti bus koji se polukružno okreće na ćošku Držićeve i Vukovarske je nekaj drugo.

smogovci.bbb2

A odlično je i za razvaliti harmoniku, barem je tamo mali radijus kava

Čelični

Prekjučer 05. 10. 2019. (subota) oko 18.00 sam bio na tramvajskom stajalištu "Autobusni kolodvor"- zapad (prema kolodvorskoj zgradi), na kojem nije uopće  bilo obavijesti ZET-a o produženoj liniji 607 supstituciji tramvaja autobusima od raskrižija Vukovarska-Držićeva - Av. M. Držića- Av. Dubrovnik - Savski most ili je netko obavjest skinuo odnosno pokidao. Na displayu dolazaka tramvaja je pisalo da stvar bude još gora 6 Sopot i 7 Sopot dok je na prednjim i bočnim displayima na tramvajima pisalo samo ŽITNJAK bez brojeva 6 i 7. Jedna starija žena je čekala tramvaj za Novi Zagreb sve dok joj nisam objasnio da mora jedno ići još jedno stajalište tramvajima 2 , 5 ili ŽITNJAK do rakrižja Vukovarska-Držićeva pa na produženu 607. Zanimljivo mi je bilo kada sam se vozio linijom 2 do Savišća gledati na onom skučenom jednokolosječnom odnosno jednoperonskom okretištu ŽITNJAK gužvu velikih niskopodnih tramvaja linija 6 i 7 s redovitim manjim tramvajima redovne linije 13. Kako je dolazio na okretište slijedeći tramvaj jedan je automatski bio prisiljen krenuti s okretišta bez obzira na vozni red i ATRON jer je na okretištu bio živi krkljanac.

tramvajac 92

Vrhunac ZETove logike, linija 6 nije mogla voziti preko Trga dio vremena u subotu i nedjelju, što znači da je vozila trasom linije 2... umjesto da je linija 2 pojačana sa više tramvaja, oni su vodili 2 linije istom trasom koji su sami sebi smetali.  ::|