Stanje na tahografu ZET-ovih autobusa

Autor tramvajac 92, Listopad 01, 2011, 12:42:46

MAN truck bus

@Tomek

Oops! Ispričavam se krivo sam razumio. Popsipam se pepelom. thumbs
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

marin

Citat: Tomek  u Listopad 08, 2019, 13:28:50
Imaju, prigradske linije koje voze sa Savskog mosta su im nakupile kilometara, gradske koji voze zglobnjaci ipak nemaju toliko km. S tim da NG313 imaju u prosjeku malo više km od NG312 ;)

Ma znam ja kolko oni rade, ali nitko ne može dokazat kolko NG312 ima km tako da...a da ima manje od milju i pol nebi se kladio. Imam osjećaj da sam ja u njima više km proveo  ;D

MAN truck bus

@marin

Svaka garaža ima referente koji se bave obračunom kilometara pomoću putnog naloga i ostalih sredstva tako da se ipak unutar ZETa zna koliko koji autobus točno ima kilometara. ;)
"kartu imamo?"

marin

Pa ajde bajo nabavi onda to s njihovim potpisom, kao da ja ne znam da je to tako. Ovdje se priča tko što misli kolko autobusi imaju km, a ne koliko stvarno imaju. Ali je uopće i upitno dal postoje podaci od samog početka kad su počeli vozit, možda se nakon tolko i tolko godina sve to iz arhive baca.

MAN truck bus

Citat: marin  u Listopad 08, 2019, 13:49:57
Pa ajde bajo nabavi onda to s njihovim potpisom...
http://www.zet.hr/preuzimanja/pravo-na-pristup-informacijama/676

kao da ja ne znam da je to tako.

Autor: marin
«  u: Danas u 13:34:29 »
"ali nitko ne može dokazat kolko NG312 ima km tako da"

Ovdje se priča tko što misli kolko autobusi imaju km, a ne koliko stvarno imaju.
Tema: Stanje na tahografu ZET-ovih autobusa

Ali je uopće i upitno dal postoje podaci od samog početka kad su počeli vozit, možda se nakon tolko i tolko godina sve to iz arhive baca.
Novi podaci se zbrajaju sa starim podacima.  ;)

"kartu imamo?"

marin

I koji je zaključak. Nitko neće (ne može) doći do originalne kilometraže. Amen.
To je ono, ja mogu sad evo preko noći zaradit 100 hiljada eura, ali neću.

tramvajac 92

Recimo da na ZETu aktivno piše 20 ljudi, od tih 20, 15 zna nekoga u ZETu, 3 radi tamo, a ostali ništa.
Da neko od zaposlenih postavi takav dokument, otkrilo bi se tko je, i taj bi imao problema zbog načina rada ZETa. Pretpostavimo da se podaci nalaze u excel tablici, koja je napravljena negdje, i koju je netko poslao. Koliko ljudi ima pristup tome? Pogotovu ako su to podaci za sve pogone skupa? Vrlo malo.

Da ZET ne skiriva podatke, koji bi se mogli objaviti, bez dodataka koji putnicima ne trebaju (primjer: dolazak autobusa/tramvaja na stanicu u minutama, s prikazom jel vozilo s klimom), možda bi se moglo raspravljati o objavi takvih podataka.

Ja ću procjeniti da su NG312 na približno 1,3 mil km, a NG 313 na oko 1,2 mil km. S tim da su NG313 samo 7 godina mlađi.... Ako uskoro ne stignu novi zglobni u APP, doseći će oba tipa 1,5 mil km bez pol frke. No, do 586 treba još guslati dosta.

421

Citat: marin  u Listopad 08, 2019, 13:34:29
Ma znam ja kolko oni rade, ali nitko ne može dokazat kolko NG312 ima km tako da...
Pošalji upit na: javnost@zet.hr, i drži taj podatak za sebe (ako ga dobiješ).
Kad netko sazna "kolko NG312 ima km", tad ćemo ih usporediti i onda ćeš biti zadovolja(e)n?
Ili želiš da netko dobije otkaz zbog "odavanja poslovne tajne" i "(ne)ovlaštenog odavanja podataka"?
Citat: marin  u Listopad 08, 2019, 16:12:20
I koji je zaključak. Nitko neće (ne može) doći do originalne kilometraže. Amen.
To je ono, ja mogu sad evo preko noći zaradit 100 hiljada eura, ali neću.
Originalna km je točna i objavljivana kad je to bilo moguće, a poredba s "hiljadama eura" (u HR su tisuće) ti je nebulozna.
Opet recikliraš stare teme, a uvijek dobivaš iste odgovore?

Shvati već jednoč:

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Citat:Opet recikliraš stare teme, a uvijek dobivaš iste odgovore?

Pustite marina. Čovjek je u šoku jer je "Iveco skalamerija" uspjela bez problema nabrati 172 tkm pa mu od silne nevjerice ne možeš dokazat neke stvari :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

NP-549

marin

Citat: Dreamwalker  u Listopad 08, 2019, 18:44:45
Pustite marina. Čovjek je u šoku jer je "Iveco skalamerija" uspjela bez problema nabrati 172 tkm pa mu od silne nevjerice ne možeš dokazat neke stvari :)
A jbg, to što ti ne možeš priznat da je poluproizvod nakon što sam ja napisao barem 5 stvari to je tvoj problem.
ps, nisam nikad rekao da motor ne valja, ipak je on zaslužan za tu kilometražu, a ne vrata koja ne valjaju, retarder koji cuka itd itd...
172 tisuće, pa bilo bi smiješno da se pokvario u godinu dana, kakva nevjerica, koliko god da je kilometara napravio. Napravio bi novi Tata Nano toliko u godinu dana, a di ne gradski autobus.
Nitko nije spominjao Iveca da bi ti sad pokrenuo vatru, misliš valjda da mene loži to ako napišeš nešto tako da sam u šoku  8-8
U vezi tog dalje ne odg.

@NP-549, imaš pravo, ja nisam vidio nego jedan kolega s foruma.

NP-549

Nije poanta mog komentara tko je gledao, nego da li je uopće točno vidio

marin

Ima tu ljudi koji vole radit pa imaju priliku svaki dan ga ulovit na liniji i  slikat km. Btw, nebi bilo loše ni saznat stvarno popisat sve km opet od Citija, a i od Crossova ovaj put, taman je 10.mj.

MAN truck bus

Ljudi koji vole raditi, uhvatili su se posla te ulovili danas 419 kojem na satu piše 134 tisuće kilometara. good_boy
Marine, ne srljaj kao guske u maglu. kava
"kartu imamo?"

marin

Ja sam jasno naglasio da sam dobio tu info od jednog kolege s foruma. Čitati s razumijevanjem ;)