MAN Lion's City / Lion's City G (dizel)

Autor man323, Srpanj 25, 2019, 01:35:34

Boki651

Sad kad iza sebe imam neki staž vožnje u ovom busu (MAN Lion's City), evo nekih mojih razmišljanja pozitivnih (ali i negativnih) o samom autobusu. Nešto će biti tvrdnje, a nešto pitanja pa molim upućenije, ako mogu izdvojiti vrijeme za odgovor.
1. Bus je jak, ide uzbrdo bez problema, interijer dobar, sve se lijepo uklapa. Odličan raspored u unutrašnjosti mu omogućava da bez problema vozi i gradske linije.
2. Kad smo kod rasporeda, zbog čega se išlo na varijantu toliko nasuprotnih stolica? To je samo plodno tlo za ekipu koja drži noge na stolicama?
3. Stolice za putnički prostor su tvrde jako, uopće nemaju nikakvu spužvu između tkanine i plastike kao npr. Citelisi ili Urbanwayi. Vozio sam se jednom od Sv. Križa do Hosti i mogu reći da me tur zabolio od tvrdoće. Kako onda izdrži netko iz daljeg prigrada?
4. Svjetla u busu navečer su poprilično jaka te se vani dosta slabije vidi. Postoji li kakav potenciometar kojim se to može regulirati ili gumb kojim se prebacuju svjetla da sva ne svjetle?
5. Display se noću vrlo slabo vidi. Je to neka greška ili je to normalno za sve te modele?
6. Primjetio sam da je klima stalno uključena te je u busu uvijek ugodno, neovisno o tome treba li grijati ili hladiti. Moj je savjet da se prozori nikad ne otključavaju, jer će uvijek biti onih koji će htjeti zraka, a kako su rešetke od klime uz prozor tada će zrak ići kroz prozor.

Sve u svemu, bus je za dva koplja iznad Iveco rođaka, solidna četvorka.

NP-549

Citat: Boki651  u Listopad 15, 2019, 23:54:30
2. Kad smo kod rasporeda, zbog čega se išlo na varijantu toliko nasuprotnih stolica? To je samo plodno tlo za ekipu koja drži noge na stolicama?
4. Svjetla u busu navečer su poprilično jaka te se vani dosta slabije vidi. Postoji li kakav potenciometar kojim se to može regulirati ili gumb kojim se prebacuju svjetla da sva ne svjetle?
5. Display se noću vrlo slabo vidi. Je to neka greška ili je to normalno za sve te modele?
Sve u svemu, bus je za dva koplja iznad Iveco rođaka, solidna četvorka.

2.  Obrnute stolice su samo na osovinama, to ti je valjda jasno zašto.    I ne kužim po čemu si zaključio d aih je više nego u Ivecu ?
4.  Ima tri jačine,  pitanje koliko su vozači upoznati sa gornjim dugmićem za smanjenje intenziteta. 
5.  Display ima senzor vanjskog svjetla pa se pojačava kad je sunce, odnosno smanjuje kad je vani manje svjetla.  Dobro zamišljeno, ali loše izvedeno. Po noći se ni ne vidi.  Isključit ćemo

sve u svemu........   u potpunosti se slažem.   Za peticu bi mu promjenio upravljanje klimom (malo opcija ima za upravljanje klimom u salonu, ugl. se svodi na automatski, vozački dio klime je odličan),  da mu je malo bolja kasa za vozača, doduše nismo ni tražili niš posebno, ova ide serijski. I drugačije programirat tastaturu mjenjača. 1-2-3 su prve tri brzine koje izvrti u 20 metara, a četvrta, peta i šesta su sve na D pa previše šalta tamo oko pete brzine.

Boki651

Da, imaš pravo, zbog činjenice da nema trećih vrata, automatski sam povezao da je to više nego u Ivecu. Hvala na obrazloženjima.

marin

Citat: NP-549  u Listopad 16, 2019, 06:34:15

Za peticu bi mu promjenio upravljanje klimom (malo opcija ima za upravljanje klimom u salonu, ugl. se svodi na automatski, vozački dio klime je odličan)

Pa to je i bolje da je automatski, ti naštelaš recimo 21°C i onda on sam određuje kolikom snagom puše i dal hladno ili toplo. Poznavajući neke vjerojatno bi puhanje do kraja stavili, a nema potrebe.
Sad drugo je ako vi nemate regulaciju temperature, dal to postoji za salon ili se namješta negdje u nekom ormariću?

NP-549

Ljetni mod je 22 stupnja a zimski 16.  Serviser to namješta. Problen je kad temp bude 17 i onda šiba hlađenje na full jer mu je temp viša od zadane,  a ne možeš regulirat brzinu ventilatora.

marin

Zimski na 16, why?
21 recimo bi bilo oke cijele godine, taman hladno po ljeti navečer (jer preko dana nema šanse niti 25 možda postić), a po zimi opet dovoljno toplo da ne zagušuje.

tramvajac 92

Jer ljudi ne skidaju jakne u gradskom busu. Ne skidaju ni u prigradu, ali manje bitno. U gradu se voziš do pol sata i zato je tražena temperatura niža.

ikar

U 13:30 novi zglobnjaci krenuli prema Rijeci.

Boky719

smogovci.bbb2

Izvor: fb autobusi hrvatska
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

gorgoroth

Redom kako su dolazili u garažu

Broj jedan

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

gorgoroth

gorgoroth