Nabavke novih autobusa (3)

Autor Dreamwalker, Rujan 24, 2019, 16:44:20

EUROBUSZG

Dreamwalker

Sva sreća pa se autobusi inače kupuju prema dizajnu kao glavnom kriteriju,...
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

marin

Imam pravo izrazit svoje mišljenje to je pod broj jedan.
Pod dva, nažalost je tako Dreamwalker, ali koliko god to nije kriterij ipak bi barem djelomično se mogli birat autobusi, barem za glavni grad jer ipak je ljepše vidjet neki Citaro nego nakazu dvogrbu devu zglobni Citelis. Naravno, ako se taj isti neki Citaro previše kvari i da je to poznato, i ako je duplo skuplji naravno da to nema smisla. No nije tako.

EUROBUSZG

Ovaj novi conecto je napravljen na istoj šasiji kao citari iz prve generacije.Ima kompletnu mercedesovu tehnologiju ali je zbog cijene je sklapan u Turskoj.

tramvajac 92

Pa Mercedes je, neće imati Scania tehnologiju  ;D Neke stvari u pravilu ne idu u Conecta, a koje ti idu u Citara. Što se tiče grbe na krovu, negdje moraju staviti i tank za plin, i tome nema pomoći. Bilo koji bus na LPG ili CNG ima tankove na krovu, ako je niskopodni. Jedino što ide bez grba je diesel ili Citaro Hybrid.

NP-549

Nisam baš ni 100% siguran dal je podvozje od Citara 1 od pred 15 godina.  Ipak treba negdje ugurat sve te nove hladnjake,  dpf filtere,  lonce auspuha ...... a sve to na jedinici nije bilo predvideno

EUROBUSZG

To je netko na forumu rekao,ali se dobro sjećam da sam čitao u jednom intervieu da je to Citaro 1 šasija sa novim bunkerima za euro 6 normu.

Dreamwalker

Citat: marin  u Siječanj 30, 2020, 15:44:29
Imam pravo izrazit svoje mišljenje to je pod broj jedan.
Pod dva, nažalost je tako Dreamwalker, ali koliko god to nije kriterij ipak bi barem djelomično se mogli birat autobusi, barem za glavni grad jer ipak je ljepše vidjet neki Citaro nego nakazu dvogrbu devu zglobni Citelis. Naravno, ako se taj isti neki Citaro previše kvari i da je to poznato, i ako je duplo skuplji naravno da to nema smisla. No nije tako.

Je, slažem se da bi trebalo poraditi malo na estetici, ali mislim da ZET ima puno previše estetskih detalja na kojima bi trebao poraditi prije biranja autobusa po kriteriju dizajna. Uzet ću za primjer recimo ispravnost displaya koja je, složit ćeš se sa mnom, očajna. Ima toga još.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

C2

Conecto je "niskobuđetni Citaro", a razlog zašto je "ružan" je da dijelovi budu što jednostavniji što u konačnici spušta cijenu proizvoda.

smogovci.bbb2

Ako si ga vidio u srebrenoj boji nije uopće ružan
(www.mercedes-benz-bus.com)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

C2

Izgleda po meni čist pristojno, stavio sam ružan pod navodnike zbog jednostavnijih dijelova poput svjetala.

smogovci.bbb2

Juliuse, uskrsni i dovrši svoju viziju, APD-MB, APP-MAN :'(
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

marin

Citat: Dreamwalker  u Siječanj 30, 2020, 22:41:58
Je, slažem se da bi trebalo poraditi malo na estetici, ali mislim da ZET ima puno previše estetskih detalja na kojima bi trebao poraditi prije biranja autobusa po kriteriju dizajna. Uzet ću za primjer recimo ispravnost displaya koja je, složit ćeš se sa mnom, očajna. Ima toga još.

Naravno, čak su i poduzeli nešto po tom pitanju i zamijenili dosta displejeva u APP. Ali tu ostaju i druge stvari kao što kažeš. Zamisli da se obnovi terminal Črnomerec, ma to jednostavno ne mogu ni zamislit da bude nešto modernije nego sada.

@smogovac
A Conecto i u sivoj mi liči na neki Solaris, odozada pogotovo. Nije mi lijep.

421

Citat: smogovci.bbb2  u Siječanj 30, 2020, 23:28:03
Juliuse, uskrsni i dovrši svoju viziju, APD-MB, APP-MAN
Prvo novi avatar, pa zazivanje vizionara > krećeš se u pravom smjeru.
Respect!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Akropola

Opet promijenjena dokumentacija za midije. Novi rok za dostavu ponuda je 18.2.2020. u 12h.