Nabavke autobusa 2017. – danas

Autor man323, Studeni 28, 2017, 09:21:38

smogovci.bbb2

Vezano za to uz ZET-ovu (ne)originalnu boju, mene zanima jesu i u Prometu dobili uputstvo kao u ZET-u da ih ne peru dok se lak ne posuši buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

lussin

Mislim da vezano za lak obično ide upozorenje da ih se ne pere sa četkama, obično pranje može

Paško

Izgleda da neki (ili čak svi?) ipak imaju izlazna vrata s otvaranjem unutar gabarita. Nadam se da ću vidjeti u četvrtak:

https://www.dalmacijadanas.hr/obnovljen-vozni-park-prometa-krajem-tjedna-na-ulice-ce-18-novih-autobusa/

Citat:OBNOVLJEN VOZNI PARK "PROMETA" Krajem tjedna na ulice će 18 novih autobusa
U godinu dana prosječna starost voznog parka smanjena je za pola
Autor: AUGUSTIN MARKOTA / Foto: Igor Jakšić -27. srpnja 2020.

U ponedjeljak je vozni park Prometa Split obogaćen s novih osam solo autobusa marke Iveco. Radi se o posljednjoj pošiljci od ukupno 18 novih autobusa koji su u Prometove garaže pristizali protekla dva tjedna.

–  Još više podižemo razinu usluge prema našim korisnicima i građanima. Prosjek starosti voznog parka Prometa Split sada je tek sedam godina. Prošle godine u ovom vremenu starost voznog parka je bila 14 godina, što znači da smo je u godinu dana smanjili za pola  – kazao je direktor Prometa Split Miroslav Delić.

Novi autobusi će, kaže Delić, biti prezentirani u četvrtak, nakon čega će odmah krenuti na splitske ulice. Vrijednost ovog projekta je 44 milijuna kuna, a uspostavljen je uz pomoć Ministarstva regionalnog i fondova Europske unije.

Direktor Prometa otkrio je da je splitski javni prijevoznik trenutno na 50 posto od prošlogodišnjih prihoda. Upozorava da pad prometa usluga traje već četiri mjeseca.

– Iako smo u padu prihoda već zadnja četiri mjeseca, uspjeli smo realizirati rashodovne uštede. Morali smo smanjiti, odnosno restrukturirati broj zaposlenih, tako da sada trenutno imamo 605 zaposlenih što je, možemo reći, za Promet nezamislivo jer smo uvijek do sada imali 750 do 800 zaposlenih – kaže Delić te nadodaje da su im te uštede mnogo znače pogotovo u ovim vremenima epidemiološke krize i manjka prometa zbog turističkog pada u Splitu i okolici.

Paralelno s nabavkom vozila, Promet Split radi i na sustavu e – ticketing. Ovaj najsuvremeniji prometni sustav, kaže Delić, omogućava preglednije praćenje lokacija svih gradskih autobusa te jednostavnije plaćanje vozne karte.

– Trenutno se nalazimo u fazi provjera svih financijskih ponuda koje smo dobili. Ukupno je osam ponuda pristiglo preko natječaja koji je završen prije nešto više od mjesec dana. Pregledavamo sve ponude i u roku od mjesec dana ćemo odabrati ponuđača koji će dobiti posao – veli te nadodaje da će implementacija ovog sustava biti u funkciji tijekom iduće godine.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

tramvajac 92

Citat: lussinpicollo  u Srpanj 27, 2020, 18:03:25
Mislim da vezano za lak obično ide upozorenje da ih se ne pere sa četkama, obično pranje može
To ide standardno na Ivece, ne znam za ostale.

elez

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 27, 2020, 16:51:43

Što je ovo crno u braniku, kamera, senzor ili nešto drugo ???
Izgleda mi kao strujni priključak za prikolicu ili vanjski kofer  umnik2
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Intouro

EUROBUSZG

smogovci.bbb2

Ovom se vrata otvaraju unutra. Koji je onda ono bio da su mu druga vrata na otvaranje prema van ???

NP-549

Prekopajte malo specifikacije da li piše tamo način otvaranja vrata

smogovci.bbb2

Na ovom se vide rukohvati tako da se sigurno vrata ne otvaraju prema vani

Paško

Reportažica s današnjeg predstavljanja preseljena je u novu temu: https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=24535.0

Ovdje nastavite s raspravom.

markost

Registriran je i ostatak ekipe.

Mau2403

Paško

#045: ST-6772-T
#046: ST-6763-T
#047: ST-6775-T
#048: ST-6943-T
#049: ST-6948-T
#050: ST-6947-T
#051: ST-6927-T
#052: ST-6924-T

Slika je od prekjučer.