Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

NP-549

Iveco je ergonomski očajan i ima masu detalja koji užasno nerviraju. Iz tih razloga ih vozači mijenjaju,  i kad su relativno ispravni,  ako ima na terminalu nešto s druge linije.  Osim NG312 pretpostavljam da Cityije i Citare ne mjenjaju tom učeštalošću.

I opasan je za vožnju s onim glupim poklopcima od otvora za plin. Ako se otvori on izbaci iz brzine pa ostaneš usred raskršća. Bez selotejpa si najebo. Umjesto da ga baci u safe mode da se možeš sklonit u kraj,  on potpuno isključi mjenjač

tramvajac 92

Citat: Ivan  u Rujan 02, 2020, 13:54:12
A ovo da je po ljetnom voznom redu falilo za izlaz na 176 ("rekli mi vozači") je malo smiješno. Ili je i ostatak flote žestoko razvaljen (školska potpuno onesposobljena?), ili je netko slučajno dočekao friško dostavljen bus sa servisa i onda smislio zabavnu priču da imate o čemu tračati. :P
Znaš i sam da su u APP školski autobusi preko ljeta nekretnine  ::|

Ivan

@NP-549 sigurno, ima puno toga, a za TCO ne mora kvarova biti ni 1:4 i odnos 1:1.5 u troškovima kroz 15 godina može biti katastrofa ako je kupovna cijena samo 10% niža. Zato kažem kolegama da ovo partikularno, pretjerano i očito pristrano popisivanje 20:1 kvarova nikome neće pomoći jer toliko ih zaista nema i to nitko ozbiljan neće povjerovati, dok realna slika može napraviti puno veću razliku nego slikovita pristranost i gnjavljenje oko sitnica.

@majstor, naravno, moglo se obučiti zetovce za Iveco, no očito su svi dogovori zaglibili u pogodovanje, a servis koji funkcionira sve očitije sporije od zetovih i ne može se nositi barem s količinom (ako ne i kvalitetom, tj. nedostatkom iste) samo dalje dobiva novu masu autobusa u novim namještenim nabavkama. Ozbiljna firma bez korupcije bi tome na jedan ili drugi način stala na kraj.

MAN truck bus

Na istoku stare priče, na zapadu ništa novo (759) 8-8
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Tomek

Evo ih u najvećoj gužvi oko 16.00 na Oranicama

smogovci.bbb2

Krepao je jjutros i 157 na 109, nije htio ubaciti u brzinu ispred raskrižja sa Av. Dubrovnik iz smjera Dugava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

vrba

Citat: MAN truck bus  u Rujan 21, 2020, 17:47:57
Na istoku stare priče, na zapadu ništa novo (759) 8-8
Nešto prije 15:00 je stajao na Kustošijanskoj prema zapadu na stanici i napravio pošteni krkljanac.

Tomek

Stvarno je tragično da 763 sad već mjesecima vozi bez displaya straga nakon što su na 746 stavili njegov dok je bio sudaren. 746 ga pak nije imao godinu dana. Nevjerojatno mi je da se ne može nabaviti stražnji display.

Majstor

Nekad je to bio nedostatak koji je uzrokovao ostanak u garaži  / neispravan / ali vremena se promjenila
Samo mi sudite pošteno !

STIB

Bus 459 stoji u Petrovoj (linija 202 prema Kozjaku) s otvorenim poklopcem motora, a motor sav bijel od praha za gašenje.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

jakov5

A na 118 je jučer navečer od 6 novih MANova ostao - jedan. Odnosno nijedan. Nije novi MAN, nego "stari" - City gbr. 320.
Kasnije mu se pridružio i 319 iz garaže. Ne znam je li drugih voznih redova došlo nazad sa zamjenom...
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

marin

Stalno mijenjanju radi nedostatka AdBluea...nije mi jasno kaj oni nadotoče 2l samo u garaži ili? Ne može bus u 2 dana potrošit kompletnu zalihu. Izbacuje im na ekranu da je manjak Adblua, snaga smanjena...a ionak ne idu. Sad tko zna, možda nestašica u garaži :D
Samo znam da je bilo dana kao i jučer, da niti jednog više nije bilo na liniji 118, a ujutro ih 6 bilo.

MAN truck bus

Ista stvar je i sa APDovim, samo u APDu najčešće bus ode u garažu natanka se i ide nazad na liniju.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

421

Zašto zglobni citari voze bez prestanka, a isto koriste Adblue ???
BTW eventualni nedostatak Adblue-a,  ne može se okarakterizirati kao kvar...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Citat: MAN truck bus  u Studeni 11, 2020, 12:12:15
Ista stvar je i sa APDovim, samo u APDu najčešće bus ode u garažu natanka se i ide nazad na liniju.
A zašto se to uopće događa, koji je smisao ljudi koji rade u garaži ako ne mogu provjerit dal ima dovoljno Adblue tekućine da se autobus ne mora povlačit u garažu usred dana?

Citat: 421  u Studeni 11, 2020, 12:22:09
Zašto zglobni citari voze bez prestanka, a isto koriste Adblue ???
BTW eventualni nedostatak Adblue-a,  ne može se okarakterizirati kao kvar...
Da, to sam se i ja pitao. Oni voze, a i godinama nije bilo nedostatka Adblua, tako da sumnjam da je i sada, no zasto ga ne toce do kraja to ne znam?