Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

Paško

Ovako na brzinu, da nije ovo? ;)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Blackadder

Citat: Paško  u Listopad 19, 2021, 14:10:57
Ovako na brzinu, da nije ovo? ;)
Asti sto..... Ovo ti je ko da vidis neku poznatu njusku nakon sto godina i onda:"Jesi to ti, blazene ti divice..?" Vrlo lako moze biti, ali zasto sam ga "obojio" u zeleno?? Je li Promet imao tada jos takvih Setri u to vrime? Onaj nije imao sve zastore, svaki drugi je falio, a ni unutrasnjost nije bila cakum pakum, ali opet je bio nekako poseban i udoban u to vrime. Sto vise gledam sliku sprida pari mi da je to taj bus, ali boja me buni.. Kako rekoh, nisam se vise toliko strastveno bavio busevima u to vrime, ali sive celije mi nekako odbacuju tu boju sa slike...  By the why, kad je taj bus vozio i koje je godine kolodvor na Sukoisamskoj postao pocetna stanica za buseve prema Omisu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Blackadder

Sto vise gledam sliku, 90% mi pari da je to taj bus... Boja je malo tamnija u odnosu na ostale plavce u to vrime, mozda sam ga zbog tog "pozelenio"... I ako je bio jedina Setra u to vrime, to je to..

Paško

To je sigurno to jer mi jedan vozač kaže da nju jest vozio lik s kosom u repu i šarenim majicama. :D Kao što se može vidjeti u popisu, to je jedina Setra u Prometovoj povijesti. Stigla je 1999., a rashodovana 2008. godine. Ne znam gdje je prije dolaska u Hrvatsku vozila, ali lako moguće kod nekog manjeg privatnika. Potpuno zelenih solo autobusa nije bilo, a možda su tebe "povukle" zavjese. Otkrio si mi dosta toga sa spominjanjem preseljenja na Sukoišan jer je to zapravo bilo dosta kasno. Nemam još točan podatak, ali najvjerojatnije se radi o 2004. godini jer znam da su krajem 2003. još uvijek kretali s "Obale".

Kad smo već razriješili misterij, evo i fotografije s druge strane (inače, obe je okinuo naš stari član brzi 6. 4. 2007.).

Blackadder

Super da smo i taj misterij rijesili. Gledajuci stare slike na forumu  prisjetio bi se katkad tog busa i nema sanse da bi se ikad sitio da je Setra jer tad je vec splasnuo onaj zar zanimanja za buseve, ali uvik bi neke novitade popratio sa zanimanjem. Za kraj teme cu reci da mi je najdrazi i najudobniji bus svih vremena u Prometu bio Fap  Sanos, s kojim sam ka dite isao na selo, a vozio je i prigradske linije. A sicam se kad su 1990. dosli onih 8 zutih zglobnih MAN-ova. Ekipa bi znala reci da su gustali vozeci se u njima, a nes ti gusta, drvena sjedista i sve ostalo kao i kod starijih.. Dok smo vodili te evidencije tokom 80-ih imali smo i najruzniji bus. Nije bio Prometov nego TAM koji je svaki dan u 18:00 vozio na relaciji Split-Titograd. To je bilo toliko rasulo od busa da si ga mogao klistima i skarama za rezanja lima isjeci, nije trebao bager. Memories.... Pozzz i sorry ako sam pilao!

NP-549

Vraga si udavio,  volin čitat ovakve stvari, podsjećaju me na nekoga

netko

Nešto nam je promaknulo i to čak od sredine ljeta.
Dosta vrijedno s obzirom da njihovih slika ima na kapaljku ili u biti uopće nema.

Ostaje vidit hoće li FB stranica dati kakav odgovor na kratki komentar ispod slike, a dotad........

Evo jednog od onih kojeg se slabo sjećamo.

@Kölner Verkehrs-Betriebe - Facebook

Da lag der Großteil von euch richtig! Das Foto wurde am 27.07.1991 in der Gürzenichstraße aufgenommen.
Unklar ist leider immer noch, ob der Fahrer nun der Jupp oder der Hans-Peter war. Und wen der schmucke Typ da aus der Kneipe abgeschleppt hat, wird wohl auch ein Geheimnis bleiben...
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Dakle, budući g.b. 70. Čak i imam tri njegove slike, ali nijednu gdje se dobro vidi reklama za Euroherc koje se u magli sjećam otprije 20-ak godina. >:( Došao je iz Njemačke s nekom žuto-crnom reklamom, zasad nepoznatom.

netko

Paško

Da, bio je logo dupina, ali fali mi točan raspored boja i dizajn. Da nadopunim, upravo sam otkrio za koga je bila njemačka reklama. Service Bank, a izgledala je ovako: http://hobbykids.de/images-rheinbahn/werbung/tw2453g.jpg

netko

Pošto je nezgodno sa mobitela, neću slike objavljivat, ali postoji još možda jedna dilema.

Na njihovoj stranici nalazi se slika KVK 36x. Loša je rezolucija kad se zumira, ali dilema je između broja 1, 2 i 7. Ako su ili 1 ili 2 onda je Prometov.

Paško

Linkaj. Prošao sam sad fotke i nisam našao.

netko

Nažalost ništa. Pokrenuo sam komp i uplodao sliku. Ni blizu 36x, ali zamalo nešto drugo.

KVK 347, a #53 je bio KVK 348.
https://postimg.cc/wR1Gf9gf

Također, tu je nedavna objava KVK 352, a #56 je bio KVK 351.

Šteta. Čekat ćemo..... kava

Paško

Garaža na satelitskom snimku 1968. https://ispu.mgipu.hr/

netko

Neznam, jesmo li imali ovog.?

(Screenshoot sa fejsa)
ST 4×7 - 13