Nabavke novih autobusa (3)

Autor Dreamwalker, Rujan 24, 2019, 16:44:20

ChRiStIaN

Mozda bude opet nekaj sa lagera  kava
@ Autobusi Hrvatska @

Majstor

Izgleda da je Ivecov pekmez najslađi 😇
Samo mi sudite pošteno !

BestOne

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 31, 2021, 20:35:29
S obzirom da VG ostaje logično bi bilo poslat dvovrate MANove u Goricu, a LEovi onda da budu na njihovim linijama.

Meni se čini da su Lion's Cityji puno bolji autobusi od Crosswaya LE koji bi ih prema toj ideji zamijenili. Jasno mi je da su manje prilagođeni prigradskim linijama, ali mi se MAN-ovi i dalje čine kao puno bolji autobusi koji dobro funkcioniraju na linijama sa Savskoga mosta.

BestOne ~ autobusi.org

smogovci.bbb2

Prvotno su CROSSWAY LE i planirani za Brezovičke linije (probni bijeli je najviše tamo vozio). Kako novi niskopodni autobusi nakon mega nabave 08/09 nisu stizali u ZET, LE iz APP-a su završili na gradskim linijama ::|
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Funkcionira i Crossway LE na 109  ;D samo nije baš neka sreća.

Crossway LE može voziti i gradske linije sa manjim opterećenjem putnika, nije neki veliki problem, taj je u konfiguraciji za grad ionako, za prigradske linije bi bilo bolje da je 2+1 dolje. Možda 2+2.

smogovci.bbb2

Suma sumarum tramvajac 92, nabavljeni su za Brezovičke linije na kojima su tek sad na kapaljku počeli voziti (zbog više sile) sa konfiguracijom za grad ???

MAN truck bus

Pa puni naziv modela je Iveco Crossway LE City, za prigrad bi bio prilagođeniji Crossway LE Line samo ZET nema puno pravih prigradskih linija za njih.
Primjerice linije 261 i 262 spadaju pod prigradske, a imaju hrpetinu stanica, malo otvorene vožnje i dosta putnika i u špici fale 3. vrata jer sa dvoje vrata iskrcaj na izlaznom peronu traje i traje.

Neki dugoročni plan za tolike dvovrate autobuse bi bio rashod velikog dijela autobusa u VG i u zamjenu dolazak svih Conecta osim 430 (koristi se za škole) te dolazak svih Citya 06. Zatim 40-54 se prebacuju sa Črnomerca na Savu, a 111-117 na linije gdje su do sad bili 40-54, a novi LEovi dijelom na Črnomerec i Britanac.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

BestOne

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 01, 2022, 14:49:04
Pa puni naziv modela je Iveco Crossway LE City, za prigrad bi bio prilagođeniji Crossway LE Line samo ZET nema puno pravih prigradskih linija za njih.

Koje bi uopće bile prigradske linije pogodne za LE Line?

BestOne ~ autobusi.org

MAN truck bus

Dugačke sa malo zaustavljanja, na pamet mi padaju recimo 263, 271 i 272 iz pogona Dubrava.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

APP: 160, 163, 164, dijelom i 161, 162, 166

BestOne

Dakle morat će otpisati 20 + 20 + 25 autobusa? Koji će to biti rashodovani autobusi, zna li se možda?

BestOne ~ autobusi.org

NP-549

Ne mora značit da će se još 65 buseva rashodovat. Možda imaju "papirnato neiskorištenih rashoda" od prije

ChRiStIaN

Prema iskustvu iz proslih nabava, ubacit ce u te otpisane autobuse koji od prije ne voze. Znaci u ovoj turi sve kocke.
@ Autobusi Hrvatska @

NP-549

Tomek

12 je NG 312
7 je O405GN2 (ako nisu već brojani za rashod u prošlim nabavkama)
1 je NM 222
2 su NM 223
8 je NL 263 99.
1 je SL 263 02.
4 su SL 283 04.
1 je SU 313 04.
8 je Citara 04.
13 je NL 263 03.
13 je Cacciamalija

NG 313 sumnjam da će rashodovat jer fali zglobnih, al onda u rashod idu ili Conecti ili Lion's Cityji 06. ako su O405GN2 već iskorišteni za rashod.