Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

marin

Jučer sam i gbr. 238 vidio kako se vuče u garažu po Zagrebačkoj aveniji, pretpostavljam sa linije 118 i to pod "sva 4" ono 20 na sat, sad šta god bilo.

ChRiStIaN

Bacilo ga u safe mode. Najcesce se to dogodi kd je neka greska sa ispusnim plinovima ili adblue-om.
@ Autobusi Hrvatska @

tramvajac 92

Ne bi me čudilo da su zaboravili da MAN E6 traži Ad blue, za razliku od E4.

ChRiStIaN

Meni je nedavno na 235 pisao nadoliti AdBlue a na kazaljki je bio pun. Reset na sklopki je rijesio stvar.
@ Autobusi Hrvatska @

NP-549

Ne smije se točit do samog čepa.  Ako je tako onda plovak dugo ne registrira promjenu nivoa, a elektronika onda dobije signal da se ne troši adblue.

Inače ti D20 Euro6D imaju dosta problema sa ispušnim plinovima. NOx sdnzori se često mijenjaju,  adblue instalacija propušta pa se na zadnjem mostu kristali nakupljaju. Također odlaze stabilizatori pa troši više gumu pogonsku desnu unutarnju

ChRiStIaN

Znam, isto je bilo i na turistickima. Upitno je i kakav je AdBlue...
@ Autobusi Hrvatska @

marin

Samo nek rikavaju pa da se zna šta se kupuje....sramota u 21. stoljeću da se ne može napravit kak spada. Svaka serija ima neke probleme.
Ako ne znaš naparvit da se ne kvari bar 5-10 godina (ili bar minimalna ulaganja) nemoj ni radit onda, onda je to škart.

Tomek

I NG 312 kad su stigli su imali puno problema sa elektronikom i non stop visili po servisima, na kraju kad se to sredili postali najdugovječniji autobusi u povijesti ZET-a.

MAN truck bus

Na novim Cityima nek napokon iskopčaju eco mod, tj. stave autobuse u normalan režim rada jer za ovo je kriminal umanjenica.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

NP-549

marin

Citat: Tomek  u Siječanj 17, 2022, 12:47:45
I NG 312 kad su stigli su imali puno problema sa elektronikom i non stop visili po servisima, na kraju kad se to sredili postali najdugovječniji autobusi u povijesti ZET-a.

Dobro ali činjenica je da su sva motorna vozila danas 10 puta nekvalitetnija nego što su to bila prije, kako auti, tako kamioni i autobusi. To je ono nepobitna činjenica.
Točno se vide stvari koje stvarno ne valjaju na LE-ovima i na novim solo Citijima itd...Neke stvari koje su nedopustive. 

ChRiStIaN

U autobusnom svijetu nisam vidio nikad neki opoziv kao što ih imaju automobili. Znači vide da nešto ne valja, da se kvari na svim autobusima i umjesto da ih opozovu i zamjene to (ipak plaćaš taj autobus puno €€ ) oni uzimaju lovu na tome nakon isteka garancije.
@ Autobusi Hrvatska @

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ChRiStIaN

Konstatiram činjenično stanje, nisam naivan. Smiri ton.
@ Autobusi Hrvatska @

ChRiStIaN

Novopridošlice iz APD su nažalost već u kvaru.

438 ujutro nije htio u brzinu pa je ostao u garaži.
224 i 533 su u ARZu
437 izašao na 120 no povučen je u APP u radionu zbog neispravnosti
@ Autobusi Hrvatska @