Kvarovi autobusa (2)

Autor MB FAN, Veljača 06, 2018, 22:17:24

smogovci.bbb2

Jel ima rezervnih dijelova za te  bus123 bus123 u APP ili ih moraju dostaviti iz APD-a?
Prije dolaska u APP, 224 vozio je dva tjedna na 219 i glasno mu se čuo motor kao da mu je prosviro auspuh buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Nije do Conecta, nego do toga što ih u Podsusedu nikad nisu imali na duže staze. Na Conectu treba doslovno stisnut kočnicu u pod da bi on ubacio u brzinu, nije kao na Citaru da se samo pipne kočnica.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

tramvajac 92

Klasika, dovedu autobuse koje 99% vozača je mogla vidjeti samo na slikama, a priručnika (koji bi bio jedan list papira, veličine da stane u knjigu kvarova) nema. Conecto je već jednom bio na posudbi, ali čisto sumnjam da se i ti vozači koji su ga vozili više sjećaju takvih trikova. Šteta da nije poslano nešto drugo, što se tiče vozača, što se tiče nas fanova, mi čekamo 430.  8)

MAN truck bus

Ne bi trebao 430 više put Podsuseda jer nakon što se vratio iz Podsuseda sa školskih linija mjenjač mu je uništen još više tako da bolje čuva poziciju u Dubravi.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

ChRiStIaN

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 26, 2022, 09:37:21
Nije do Conecta, nego do toga što ih u Podsusedu nikad nisu imali na duže staze. Na Conectu treba doslovno stisnut kočnicu u pod da bi on ubacio u brzinu, nije kao na Citaru da se samo pipne kočnica.

Hoces reci da ujutro, kad su mehanicari u garazi, apsolutno nitko od mehanicara i vozaca iz Podsuseda ne zna ubaciti autobus u brzinu? Kak je jucer vozio onda?
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Da.

Kako su Conecti, trovrati Citari, 224 i 225 normalno funkcionirali u Dubravi, a sad odjednom problemi u Podsusedu?

P.S. na kraju su ustanovili da je kvar bio zbog nestiskanja pedale do kraja i sporije procedure Conecta oko prihvaćanja brzine.

NP-549

Ne radite od vozača debile,  tko ima volje se za čas snađe.  "Probleme" glumataju pojedinci koji se izvlače na te obuke i kako to nije odrađeno od strane poslodavca ..... a sebe i svoje propuste ne vide.  Radim taj posao 19 godina i uvijek isti problemi sa istim tipom ljudi.  Nasuprot njih je ona tiha većina koja se snađe svugdje ko žaba u vodi.  Ne slušajte šta se priča i šta se radi, nego TKO to izvodi.

421

Članak 54.
Vozač je dužan prije nastupa službe upoznati se sa svim karakteristikama linija i autobusa na koje je raspoređen, a osobito ako na njima nije prethodno vozio.
Vozač može biti raspoređen na sve linije i autobuse za koje je prethodno obučen i osposobljen te smije obavljati samo onu službu koja mu je određena rasporedom
rada ili usmenim rasporedom operativnog rukovoditelja.
Nikad vozila iz APP nisu bila na prezentaciji ili obuci ili doobuci u APD i obratno. Sad je počela praksa selidbe  bus123 bus123 iz pogona u pogon, koji oni fizički nisu vidjeli niti vozili, što će imati reprekusije kroz oštećenja (430) ili kroz održavanje za koje mehaničari nisu obučeni > APP nikad nisu održavali Conecta, niti APD gbr 162.
Nemoj niti zaboraviti da  je uslijed upotrebe  nešto izlizano, prebrikano izvađeno u odnosu na početno stanje koje poznajemo kad su  bus123 bus123 bili novi.
Usmena predaja između vozača nije dovoljna, a raznolikost voznog parka, te vozački prostor  bus123 bus123 nisu isti i imaju svoje cake.
Citaro ima VDV, Conecto MB, MAN svoju, IVECO ACTIA vozačku armaturu. Nije to Trolej koji je težio unifikaciji u voznom parku radi lakšeg korištenja.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Isto tako je vozač dužan poštovati masu stvari iz pravilnika o radu kao i uzance iz bontona.   Svi mi imamo svoja prava, ali imamo i svoje obaveze.  Ovo drugo obično ne vidimo tako bistro kao ono prvo, tako da smo po tome dosta slični našim putnicima.  I oni vide samo prava

ChRiStIaN

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 26, 2022, 09:59:32
Da.

Kako su Conecti, trovrati Citari, 224 i 225 normalno funkcionirali u Dubravi, a sad odjednom problemi u Podsusedu?

P.S. na kraju su ustanovili da je kvar bio zbog nestiskanja pedale do kraja i sporije procedure Conecta oko prihvaćanja brzine.

Ti autobusi su dosli sj... do kraja, budimo realni i objektivni i bilo je pitanje kad bude nekaj riknulo na njima. Zaocekivati je bilo da budu na posudbu dosli najlosiji a ne najbolji autobusi. Vozio sam 533 odma prvi dan na liniji 234 i autobus je bio prelos. Znas uostalom i sam jer si bio samnom. Nisu funkcionorali normalno, prezivljavali su zbog godina i godina loseg odrzavanja. U Podsusedu se busevi bolje odrzavaju i slazu se neke stvari koje se u Dubravi nikad nebi slozile pa ispada da se nekaj pokvarilo. Je, al ne kod nas. Sad se samo slaze jer se tak u Podsusedu ne vozi.

A za Conecta me i dalje nebus uvjeril da je jucer normalno vozio i saltao a danas da niko ziv ne zna ubaciti u brzinu. Nebus me uvjeril!! Pa nisu vozaci i mehanicari debili da ne znaju ubacit autobus u brzinu
@ Autobusi Hrvatska @

tramvajac 92

Uf, velikog čuda da je krepao Citaro, ko da nikad do sad nije. Imaju 700 000 km (od oka), održavanje je slabo, rade po 20 sati dnevno, 6 dana u tjednu, 7. dan voze samo 18 sati i tako zadnjih 13 godina. Što očekujemo? Da neće nikad krepat?

NP-549

Po toj matematici bi trebali onda imat duplo kilometara

MAN truck bus

@Christian

438 je jučer vozio na 118 i trebalo mu je 5-10 sekundi da prihvati brzinu, a onda danas najednom čudotvorno prihvatio brzinu nakon par sati "otkad nije htio".

Da, ne znaju ni vozači ni mehaničari jer ih nisu imali nikad u Podsusedu za vožnju  niti za održavanje tako da ne znam zašto si se toliko uvrijedio. Jednaka stvar je bila u Dubravi kad je 162 bio na posudbi.

Majstor

533– 1 118 700 km   stanje km iz 01.2022.g.
Samo mi sudite pošteno !

marin

Sve u svemu naravno da se moglo poslat par Citija ako niš drugo, a ne buniti vozače s Conectima, iz APD uvijek dolaze stariji autobusi na posudbu dok iz APP su obično slali Citije dok su oni bili najnoviji....uz par iznimaka, jednom su i kocke iz APP bile poslane u APD pa je bilo problema oko vrata jer caku znaju vozači iz APP.