ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

smogovci.bbb2

Po ovom VR žičare, čini se da linija 140 neće biti ukinuta buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Naravno, pa trebaju ljudi nekako doći prije 9 i poslije 17 na Sljeme.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

To će biti neka žešća kombinatorika. Vožnja 2h prije vožnje žičare i 5h nakon good_boy

MAN truck bus

Za ujutro će vjerojatno napraviti neku kombinaciju da bude dvokratna (recimo 140 i neka linija/pričuva), a popodne normalna kasna.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

tramvajac 92

Vjerojatno bude samo jedna vožnja ujutro, kao i sad u 06:20, s povratkom 07:15, dolazi na Mihaljevac u 08:00. I kaj dalje? Bus ti je otpao od 6 do 8:30, baš kad ti najviše treba. Ajde čak, može i napraviti vožnju sa 144 Dunjevac -> Črnomerec u 9 sati, i to je to, gas za Garažu.

MAN truck bus

I dalje bi smjena bila prekratka (6:00-9:30/10:00), ali moglo bi se složiti kad odradi polazak na 144 da bude pričuva na Črnomercu. Ne znam trasu i konfiguraciju linije 144, ali ako može solo bus odraditi taj polazak i vozač i autobus bi se sigurno zaposlili na Črnomercu nakon tog polaska.

smogovci.bbb2

Izvor: https://m.vecernji.hr/zagreb/zet-ov-vozac-izbacio-putnike-iz-busa-da-lupil-bi-ga-odmah-da-znam-tko-je-to-napravil-1564446
ZET-ov vozač izbacio putnike iz busa: 'Da, lupil' bi ga odmah da znam tko je to napravil'

Pokrenut je interni postupak utvrđivanja okolnosti na temelju kojeg će se poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se ovakav oblik ponašanja sankcionirao i isključio iz prakse, kazali su iz ZET-a za Večernjak.
Pažnju prolaznika jutros je na stanici autobusne linije 134 na Zagrebačkoj aveniji privukao incident između ZET-ova vozača i putnika. Kako nam, naime, javlja čitatelj, vrata vozila su se zaglavila, što je razljutilo vozača koji je krivnju svalio na jednog od putnika koji je usto osoba s invaliditetom.
Istjerao ga je iz vozila, posvjedočio je čitatelj, te se nastavio svađati s njim i ostalim prolaznicima, a cijeli je događaj snimio mobitelom. Na videu se može vidjeti žustra rasprava između spomenutog putnika i vozača, a na cijeli je događaj reagirao i ZET. – Upućujemo ispriku cijenjenim putnicima zbog neprimjerene reakcije i neprihvatljivog oblika komunikacije vozača autobusne linije 134 (Črnomerec – Prečko). Pokrenut je interni postupak utvrđivanja okolnosti, a na temelju kojeg će se poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se ovakav oblik ponašanja sankcionirao i isključio iz prakse – kazali su iz ZET-a za Večernjak.

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/kako-doci-do-zicare-sljeme/7757
KAKO DOĆI DO ŽIČARE SLJEME?

Autobus:
Do početne postaje u Gračanskom dolju, prometuju autobusne linije 140 (Mihaljevac – Sljeme), 227 (Svetice - Gornji Bukovac - Gračansko dolje) i 233 (Mihaljevac – Markuševec). Autobusna stajališta uspostavljena su na Gračanskoj cesti, u zoni Žičare Sljeme.

Tramvaj:
Ukoliko se do žičare odlučite doći tramvajem, potrebno je na okretištu Mihaljevac, do kojeg stižete tramvajskim linijama 8 ili 14, nastaviti putovanje tramvajskom linijom15 (Mihaljevac - Gračansko dolje). Na četvrtom, odnosno zadnjem stajalištu Gračansko dolje, ugledat ćete impresivan objekt Donje postaje Žičare. Vožnja od okretišta Mihaljevac do Žičare traje 5 minuta.

Automobil:
Kao javni gradski prijevoznik zagovornici smo čiste i održive mobilnosti te Vam savjetujemo putovanje tramvajima i autobusima ZET-a. No, ukoliko se ipak odlučite doći osobnim automobilom, u zgradi Donje postaje, smješten je dvoetažna podzemna garaža s više od 200 parkirnih mjesta. Cijena korištenja garaže iznosi 6 kuna po satu.

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Veljača 23, 2022, 12:30:16
I dalje bi smjena bila prekratka (6:00-9:30/10:00), ali moglo bi se složiti kad odradi polazak na 144 da bude pričuva na Črnomercu. Ne znam trasu i konfiguraciju linije 144, ali ako može solo bus odraditi taj polazak i vozač i autobus bi se sigurno zaposlili na Črnomercu nakon tog polaska.
Nisam siguran da će biti potrebe za solo, ali ok.

Od Črnomerca pretpostavljam da ide kao 128 do Bolnice, pa desno u Sv. Duh pa onda lijevo u Dunjevac (dom umirovljenika) -> Sveti Duh (lijevo) i dalje kao 128 bi bilo najjednostavnije. Ili po Sv. Duhu dolje.

Malo je strmo da se popne gore, al eto.

Nadam se da će se 140 ozbiljno reducirati kad žičara krene.

smogovci.bbb2

Solo nema šanse da vozi na 144 jer ne može skrenuti na Dunjevac 17 niti se tamo okrenuti

Mercedes bus

Malo truda i strpljenja i može proći hi

marin

Si ti bio kad uživo tamo? Ne može solo bus tu

Majstor

16,17 može ali ih biseri guraju u rashod zajedno sa uređenim Marbusom 1
Samo mi sudite pošteno !

Mercedes bus

A i mislio sam na gbr 17 i 16

MAN truck bus

Ovisno o popunjenosti 140 ujutro mogla bi se izvesti shema disponiranja Feniksa na 140 koji bi zatim odradio polazak famozne 144 i išao u garažu gdje bi vozač bio pričuva ili bi se napravila dvokratna služba tako da se pokriju oba polaska na 144.