Linije - razno 2022.

Autor vrba, Siječanj 07, 2022, 23:56:40

Melisa Kodžoman

Citat: Putnik79  u Lipanj 10, 2022, 13:32:02
A kako bi bilo da linije 107 i 281 postanu jedna linija,bez da se spusta prema G.K..Znaci linija koja bi povezivala N.Jelkovec sa Jankomirom.Ako je to vec pisano moje isprike i volio bi cuti Vase misljene.
Davno prije kad je 281 vozila do Žitnjaka pisalo se o tome. Međutim, to nema baš previše smisla. Onda imaš liniju koja ide od nigdje do nigdje, odnosno ne povezuje ništa osim jednog kraja grada s drugim.
107 se može ukinuti bez problema tako što se 115 produži na Glavni kolodvor. Time bi taj dio grada dobio direktnu vezu s centrom i Slavonska/Zagrebačka do Fallerovog cjelodnevni autobus. To je isto jedan od starijih prijedloga za rješavanje pitanja 107. Nažalost, gomilanjem nepotrebnih i teško objašnjivih linija na kolodvoru zadnjih godina (zna se na koje mislim  ::| ::|) to vjerojatno nije izvedivo, a puno potrebnije.

smogovci.bbb2

107 je radnička linija i povezuje Robne terminale Žitnjak i Jankomir good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Melisa Kodžoman

Da, zato i ima skraćenih polazaka do i od Radničke. Od Žitnjaka (okretišta) ili uopće nema ljudi ili neka sića, kod Zelene tržnice eventualno nešto više pa tek iza Kozari Boka se počinje popunjavati. Sve paralelno s 281. Od zadnje stanice u Jankomiru treba prijeći Ljubljansku preko pješačkog na stanicu gdje voze 116, 120 i 168; sve voze do tramvaja i sve su cjelodnevne za razliku od parcijalne 107.
Ako će biti baš veliki problem, za duhove sa Žitnjaka može se aktivirati ono stajalište na Slavonskoj uz samo okretište za 281. Usput, zašto se ta stanica ne koristi?
Kao najveći problem vidim jedino presjedanje kod NSK.

tramvajac 92

Svašta se može složiti i na kolodvoru, iako to izgleda da nema mjesta za ništa više.
107 je uvedena 80ih, nakon masovne izgradnje Jaruna, Prečkog, Španskog, ... i u početku (pa sigurno pola svog radnog vijeka) je vozila iz Prečkog do Kozari boka (tj. tadašnje NAME na Žitnjaku). S vremenom (pretpostavljam nakon što je produžen tramvaj do Prečkog), linija je maknuta iz Prečkog pa je produžena u Jankomir, da se otprilike izjednači vozno vrijeme, da se ne mora iznova računati i krojiti. Također je i pao broj autobusa, sa 8 na 5. No, vremena se mijenaju, kao i potrebe putnika, pa bi trebalo i napraviti da se prilagodi tome. Inače, hint: 222 je imala i vožnje Remetinec - Zapruđe, ali mi se čini da je to bilo skraćeno za Garažu i iz nje.

No, 107 treba polaske nakon 8 i prije 12:05, famozni polazak koji preživljava već 40ak godina, a za 222, možda da i ona vozi cijeli dan, ali do Zapruđa. Baci oko:
https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=250.msg2957#msg2957
https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=250.msg9647#msg9647

Putnik79

Mislim da bi svakako 107 i 222 trebale postati cjelodnevne sa ili bez kombinacija,a putnika ce biti sigurno, sigurno vise nego na 241,242 i 243 i koje kakvim slicnim linijama koje lutaju cijeli dan bez veze.

421

Citat: 421  u Svibanj 15, 2022, 18:09:40
                 421           Melisa Kodžoman   smogovci.bbb
Peron  8:   219,229            220                  220   
Evo zašto!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Džabe tebi objašnjavati. Da tu stoji 219, onda bi morao sa 220 ići u rikverc pa se ubaciti ispred 219. Ovako, samo produžiš. Ovaj drugi bus na fotki ili je prerano stigao ili ovaj prvi kasni u polasku. Obično samo jedan 220 stoji, tak je narihtan VR hi

421

Ti voziš 219 i 220 pa znaš  hi
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

@Melisa

107  ujutro ima putnika od Žitnjaka koji dolaze sa 216/276 ili 225, a popodne u principu kako si i sama pisala. Od Elke kreće znatniji prikup putnika i dalje onda popunjavanje.

Ona stanica se ne koristi jer ju nitko nije tražio da se uvede, a eventualna presjedanja se mogu izvršiti na Zelenoj tržnici u smjeru istoka.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Lipanj 11, 2022, 11:01:22
Ti voziš 219 i 220 pa znaš  hi
Ne, već su to tvoji genijalci sa Remize smislili. Ako baš hoćeš, ja bi da mogu/kad bi mogao, vratio 220 i 221 gdje su prije stajali, 268 isto tako, 219 i 229 na peron 5 a 281/108 na peron 4 pivkan

STIB

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 10, 2022, 18:48:29
Svašta se može složiti i na kolodvoru, iako to izgleda da nema mjesta za ništa više.
107 je(...)
Možda 107 niti ne mora ići skroz do Kolodvora nego samo do Lisinskog i odmah natrag, odnosno dalje (u oba smjera).
Time bi ljudi s obje strane, a posebno s istoka (koji nemaju 281) mogli odmah na tramvaj, a oni koji se baš žele voziti do/od Kolodvora mogu pričekati bilo koji bus.
Usko grlo i potencijalni problem je izlazna stanica kod Lisinskog zbog desnih skretača, ali to ionako treba riješiti.
Možda premještanjem tog stajališta pred ulaz u Koncertnu dvoranu?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Uuuuh, koliko je god zgodna ideja, vozači bi se bunili da je linija preduga, pa da ne stignu na wc.

Solo autobusi, pa da izlazi Koturaškom, možda?

421

Citat: smogovci.bbb2  u Lipanj 11, 2022, 10:23:35
Džabe tebi objašnjavati. Da tu stoji 219, onda bi morao sa 220 ići u rikverc pa se ubaciti ispred 219. Ovako, samo produžiš. Ovaj drugi bus na fotki ili je prerano stigao ili ovaj prvi kasni u polasku. Obično samo jedan 220 stoji, tak je narihtan VR
Red dot = polasci  219

smogovci.bbb2

Kaj te muči 421 umnik2
Teško ti je priznati da nisi u pravu a ja složio ovak VR-e da autobusi ne smetaju jedan drugom osim kad vi prerano stignete ili kasnite sa polaskom na 220 ::|
Evo npr. polazak 219 u 12:10, ti sa 220 stigneš u 12:05, peron ti slobodan a da 219 stoji gdje ti predlažeš virio bi sa 220 preko zebre što te sad smeta good_boy

MAN truck bus

234, 242 i 243 ponovno u APD.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.