Nabavke novih autobusa (3)

Autor Dreamwalker, Rujan 24, 2019, 16:44:20

ChRiStIaN

Zasto leasing nije prihvatljiva opcija?
Zasto sve mora biti odmah placeno i kupljeno za gotovinu?

Ok, nek ZET aplicira da dobije sredstva preko fondova ali isto tak moze znacajno obnoviti vozni park da uzme nova vozila na leasing.

Osim ako nema neki snazan kontra argument za to.
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Vozila se i uzimaju na leasing, samo ih ZET nakon isteka ne vrati davatelju nego ih otkupi. Svakako bi bila bolja opcija da ih nakon 5 godina vrati i uzme nove, a zašto se tako ne radi dobro je pitanje.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

ChRiStIaN

Kak je onda odma ZET vlasnik vozila upisan u knjizicu? Jer kad uzimas na lizu vozilo je na leasing kuci, tvoj je tek kad ga otkupis...

Da, zamisli na lizu uzet nove buseve i nakon 5 godina ih vratis...kolko bi usparali na odrzavanju jer bi se gro manje kvarila nova vozila. Jedan od pozitivnih faktora samo...
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Mislim da samo EU busevima piše da je vlasnik ZET i njih se vjerojatno ne uzima na leasing jer većinu financira EU, a Feniksima primjerice leasing kuća jer ih kupuje Grad o vlastitom trošku.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

ChRiStIaN

@ Autobusi Hrvatska @

smogovci.bbb2

Citat: Nitko  u Lipanj 14, 2022, 09:35:02
A sta Zet dobiva?
Koje buseve i koliko?
- 20 zglobnih Citara
- 20 solo Manova
- 25 LE Iveco-a
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN19464

Hoce biti onda višak starih solo autobusa za Goričku garažu?

smogovci.bbb2

Pisao je MTB da vam stižu dvovrati solo Manovi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

BestOne

Citat: smogovci.bbb2  u Lipanj 18, 2022, 19:20:58
- 20 zglobnih Citara
- 20 solo Manova
- 25 LE Iveco-a

Što će s toliko LE-ova? Na koje bi ih linije mogli disponirati, ima li to smisla? (Pitanje nije cinično, nego me doista zanima.) Koliko bi onda LE-ova uopće bilo ukupno u ZET-u? 60-ak?

BestOne ~ autobusi.org

tramvajac 92

Smisla, ako će ih stvarno poslati na Savski most ima. Što se tiče broja, pa, bit će ih previše na pogrešnim mjestima, s obzirom da će se i dalje autobusi sa gradskom konfiguracijom voziti na linijama oko Velike Gorice. Trenutno je 29+14 LE, sa ovim će ih biti 68.
https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=3819.0

Citat: MAN19464  u Lipanj 18, 2022, 19:32:53
Hoce biti onda višak starih solo autobusa za Goričku garažu?
Vjerojatno ide u rashod 21/27 autobusa iz pogona, i trebali bit dobiti 13 Citya iz 2006, tako da će doći još Citya iz 2009. Osim ako nekim čudom ne ostane koji Conecto ili SL283 na životu, pa će taj dobiti premještaj u Veliku Goricu za stalno. Ja bih puno više volio da pošalju 15 LE u Veliku Goricu, a ostatak da se dopuni sa Lion's Cityima, može i 2006. Ili čak 20 Crosswaya LE.

Da se razumijemo, vjerojatno su skoro svi Lion's Cityi preko milijun kilometara prošli, a ovi iz 2006. nisu puno više prošli. Trovratni autobusi mi se ne čine kao nešto od čega ima previše koristi u Velikoj Gorici.

MAN truck bus

Treća vrata ne mogu bit štetna, ali mogu faliti i to se osjeti na Crosswayima LE. Da bi im bila viška - ne bi.

marin

Al bi se Gorica usrećila sa dvovratim Citijima....na stranu što je jedan od boljih autobusa ovako za voziti i dosta je omiljen u APP, ali razvaljeni su totalno, rijetko koji je dobar.

MAN19464

Bili su prošle godine u gorici, u odličnom stanju sa ispravnim klimama.

Akropola

Postoji prijedlog kojim bi preko EU Velika Gorica i Zaprešić uzeli buseve, a vozili bi ga do sada ZET-ovi vozači s time da bi onda oni plaćali manje jer su vlasnici buseva.

Kocka O405

Koliko sam ja shvatio tako nekako fukcioniraju stvari u Rijeci i Splitu? Ajde konačno da su se dozvali pameti jer ovo navlačenje s cijenama jednostavno ne vodi nikud ZET će stalno povećavati bez obzira na kvalitetu,a Gorica se žaliti,ali na kraju ipak neće imati izbora i morati će uzeti ZET jer inače putnicima mogu ponuditi cipelcug. To je jedino racionalno rješenje ako im je ZET i dalje bolji od privatnika zbog cijene kaete najviše. A isto tako mislim da bi privatnik bome neke polaske skresao...
Kocka je zakon :)