Nabavke novih autobusa (3)

Autor Dreamwalker, Rujan 24, 2019, 16:44:20

Akropola

Citat: Kocka O405  u Lipanj 21, 2022, 07:15:24
Koliko sam ja shvatio tako nekako fukcioniraju stvari u Rijeci i Splitu? Ajde konačno da su se dozvali pameti jer ovo navlačenje s cijenama jednostavno ne vodi nikud ZET će stalno povećavati bez obzira na kvalitetu,a Gorica se žaliti,ali na kraju ipak neće imati izbora i morati će uzeti ZET jer inače putnicima mogu ponuditi cipelcug. To je jedino racionalno rješenje ako im je ZET i dalje bolji od privatnika zbog cijene kaete najviše. A isto tako mislim da bi privatnik bome neke polaske skresao...

ZET je u problemu kada gradovi i općine aktiviraju penalizaciju za neostarene polaske.
Dogodilo se i drugdje da su zbog stabilizacije poslovanja odustali prijevozni voziti.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Putnik79

Jel ima ikakve naznake o skorom ili ne skorom dolasku novih 65   bus123, jel sa ovim voznim parkom jesen bez redukcija je skoro pa nemoguca.

MAN19464

Falit ce vozača, ne samo autobusa.

Putnik79

Slazem se ibsa tim, uglavnom nikad zanimljivija jesen po pitanju svega, ni  bus123, ni vozaca, e......

MAN19464

Novi vozači iz zadnjeg natjecaja masovno odlaze, također i večina vozača koji imaju prvi uvjet za mirovinu.
Tako da bit će zanimljiva jesen.

smogovci.bbb2

Citat: Putnik79  u Kolovoz 18, 2022, 16:48:36
Jel ima ikakve naznake o skorom ili ne skorom dolasku novih 65   bus123, jel sa ovim voznim parkom jesen bez redukcija je skoro pa nemoguca.
Ne da neće biti redukcija nego će i podebljati VR-e. Jedini je problem što se ti polasci neće ostvarivati ;D

NP-549

Citat: Putnik79  u Kolovoz 18, 2022, 16:48:36

Kasnit će dosta,  problemi u tvornicama

Putnik79

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 18, 2022, 17:54:39
Ne da neće biti redukcija nego će i podebljati VR-e. Jedini je problem što se ti polasci neće ostvarivati ;D
rofl

ChRiStIaN

Citat: MAN19464  u Kolovoz 18, 2022, 17:52:05
Novi vozači iz zadnjeg natjecaja masovno odlaze, također i večina vozača koji imaju prvi uvjet za mirovinu.
Tako da bit će zanimljiva jesen.

Koji to? Masovno? Otisla 3 vozaca iz APP od 29. Kaj je tu masovno?
@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

Ako uzmeš u obzir da u nekad nije nitko odlazio iz ZETa osim ako nije išao u penziju, a sad se izmjenjuju praktički kao na traci onda da - odlaze masovno. I u pogonu Dubrava je tridesetak vozača zatražilo raskid ugovora, a u zadnjih mjesec dana otišlo je minimalno 10 vozača što starijih što novijih. I sve češća je situacija da novi vozači dođu probaju raditi par dana ili tjedana i daju otkaz, a glavni problem leži u percepciji posla u ZETu. Još uvijek velika većina ljudi misli kako je to ležeran posao, bez velikog stresa i sa puno slobodnih dana, a izrazito dobro plaćen. Nakon prve plaće shvate da tu ima dosta rada (sistem 6-1), stres na visokom nivou zbog nezadovoljnih putnika (samo svoje nezadovoljstvo iskaljuju na krivoj adresi) i na kraju plaća koja više nije toliko dobra jer u principu stagnira već godinama. Sve to kad se spoji, ako ne dođe do promjene, doći će na razinu nekih dostavnih firmi gdje svaki dan novi ljudi dolaze, zadrže se dan/tjedan/mjesec i odlaze dalje, a stariji i oni koji su duže u ZETu ili vole taj posao ostaju i nadaju se promjeni na bolje.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

Ja sam čuo da su ovi novi otišli zato jer im ne paše raditi dvokratne

MAN truck bus

Dvokratne su radili sa mentorima dok su bili na obuci i onda ih rade periodički, znači svaka 3 mjeseca odrade tjedan dana.

Nekad davno je sindikat rekao da se ide prema ukidanju dvokratnih, ali nekako to nisu odradili, sve ih je više. umnik2
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2