ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

citaro

Citat: Putnik79  u Kolovoz 23, 2022, 14:06:17
To je bilo vise sarkazam ali nije daleko od istine pošto je nedavno ako me sjecanje sluzi jedan takav imao sudar vozeći šleper, pa tko zna.....a dostave na skuteru rade odavno, upravo mi je jedan gablec dostavio...

cuj idiotske logike... koliko se hrvata sudara okolo, onda niti jedan ne bi smio upravljati nekim vozilom.

Putnik79

Ti si sigurno prikriveni Nepalac, moram priznat izvrsno barataš našim jezikom....bravo thumbs

Akropola

Citat: Putnik79  u Kolovoz 23, 2022, 09:36:40
Nema krajnjeg datuma za prijavu, nema broja ljudi koji se trazi, ne pamtim ovakav javni poziv , stvarno gori i eto nama malo po malo "Nepalaca" za volanom.

Došlo je vrijeme kada će ZET morati stipendirati mlade vozače, po mogućnosti osigurati smještaj za vozače izvan Zagreba i RH. Ako to ne poduzmu ne piše se dobro.
Naravno plaća morati bi na EU standardu kao i uvjeti rada.

MAN truck bus

Ili izmjena ZOSCP, pa uvođenje mogućnosti da se vozi autobus već sa 18 godina, ali pod određenim uvjetom; primjerice samo u JGP. Tako je u određenim pokrajinama u Njemačkoj.
U tom slučaju bi u startu imali 1 kandidata spremnog. ;D
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

https://www.zet.hr/cijene-prodaja-i-placanje/cijene-karata-grad-zagreb/400

KARTE KOD VOZAČA

Pojedinačne karte u dnevnom prometu (valjanost 30 minuta)        6,00 kn   0,80 €
Pojedinačne karte u dnevnom prometu (valjanost 60 minuta)       10,00 kn  1,33 €
Pojedinačne karte u dnevnom prometu (valjanost 90 minuta)       15,00 kn  1,99 €
Pojedinačne karte u noćnom prometu                                           15,00 kn  1,99 €
Dnevna karta                                                                                 30,00 kn   3,98 €
Veliko razočaranje za nas, jer smo očekivali manji broj karata uz zaokružene cijene karata (1€, 2€...) zbog lakše manipulacije prilikom povrata kusura.
Ne znam kako je u drugih prijevoznika u branši.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Trebalo bi od nove godine zaokružiti cijene karata za sat i pol vremena i dnevne karte... baš radi toga.
Ali mislim, da će putnici ostavljati masovno te cente ("za kavu").

MAN truck bus

Po meni kod vozača:
30 min > 1€
1h > ukinuti
1,5h > 2€

Čisto sumnjam da će ostavljati za kavu jer će ljudi biti svjesni kako to nije 20 lipa nego 1,5kn.
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Mislim da je Tramvajac mislio na razliku 1 cent od 1,99 do 2€ i 2 centa od 3,98 do 4€ ::|
Kako god, vraćaju se kovanice na veliko russian_roulette
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

garfield

Stignu još karte do kraja godine poskupiti. :)evil

tramvajac 92

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 03, 2022, 06:45:02Mislim da je Tramvajac mislio na razliku 1 cent od 1,99 do 2€ i 2 centa od 3,98 do 4€ ::|
Kako god, vraćaju se kovanice na veliko russian_roulette
Jesam. Ja se prvi ne bi zamarao sa kovanicom od jednog centa. Ko da nikad u dućanu ne ostavimo one od 5 i 10 lipa.

sofer29

Citat: 421  u Rujan 02, 2022, 16:27:55https://www.zet.hr/cijene-prodaja-i-placanje/cijene-karata-grad-zagreb/400

KARTE KOD VOZAČA

Pojedinačne karte u dnevnom prometu (valjanost 30 minuta)        6,00 kn   0,80 €
Pojedinačne karte u dnevnom prometu (valjanost 60 minuta)       10,00 kn  1,33 €
Pojedinačne karte u dnevnom prometu (valjanost 90 minuta)       15,00 kn  1,99 €
Pojedinačne karte u noćnom prometu                                           15,00 kn  1,99 €
Dnevna karta                                                                                 30,00 kn   3,98 €
Veliko razočaranje za nas, jer smo očekivali manji broj karata uz zaokružene cijene karata (1€, 2€...) zbog lakše manipulacije prilikom povrata kusura.
Ne znam kako je u drugih prijevoznika u branši.

a sve ove karte kaj smo do sad zaduzili,njih cemo morat vrnuti nazaj da bi uzeli karte po istim cijenama?? 🙄

MAN truck bus

@sofer29

Vrlo vjerojatno i dva put. Prvi put da zadužite one s dvostrukim cijenama, a drugi put one samo u eurima.
"kartu imamo?"

Putnik79

Od sutra je obavezno dvojno prikazivanje cijena, ako će i trebat mijenjati već debelo kasne sa tim.Vozači su to već trebali napravit, pa mislim da će ovoga puta biti pošteđeni toga.......bar se nadam.....

garfield

Vozne karte izuzete su iz obaveze dvojnog iskazivanja cijena. Prilažem citat iz Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj:
Citat:Dvojno iskazivanje kod poslovnog subjekta

Članak 44.
(...)
(5) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, poslovni subjekt nije dužan dvojno iskazivati cijenu i drugi novčani iskaz vrijednosti:
(...)
– cijenu otisnutu na karti za uslugu putničkog prijevoza

421

Citat: sofer29  u Rujan 04, 2022, 08:59:00...a sve ove karte kaj smo do sad zaduzili,njih cemo morat vrnuti nazaj da bi uzeli karte po istim cijenama?? 🙄
Nećemo, ne brini.
Ali očekuje nas sljedeći scenarij:

Razdoblje dvojnog optjecaja

Članak 39.

(1) Razdoblje dvojnog optjecaja traje 14 dana od dana uvođenja eura.

(2) Razdoblje dvojnog optjecaja iz stavka 1. ovoga članka započinje danom uvođenja eura u 00:00 sati i završava zaključno s četrnaestim danom u 24:00 sata.

Pravila postupanja tijekom razdoblja dvojnog optjecaja

Članak 40.

(1) Tijekom razdoblja dvojnog optjecaja primatelj plaćanja dužan je za plaćanje gotovim novcem kune ostatak vratiti u gotovom novcu eura.

(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, kada primatelj plaćanja nije u objektivnoj mogućnosti ostatak iznosa vratiti u gotovom novcu eura, može ostatak vratiti u gotovom novcu kune ili gotovom novcu kune i gotovom novcu eura.

(3) Tijekom razdoblja dvojnog optjecaja primatelj plaćanja u trenutku plaćanja dužan je u jednoj transakciji prihvatiti do najviše 50 kovanica kune i odgovarajući broj novčanica kune primjenjujući propise o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma koji se odnose na ograničenja naplate ili plaćanja u gotovini.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln