Nabavke novih autobusa (3)

Autor Dreamwalker, Rujan 24, 2019, 16:44:20

NP-549

Mi smo u Rijeci probali razne modele i vozači su najzadovoljniji sa ovim kad su smjene oko 6 i pol sati bez pauze (samo oko 5 min na okretistu, a i to je ponekad samo na papiru). Plaćeno je još 30 min na kraju za marendu.  Imas 1 slob dan u tjednu i radi se 3-2-1-3-2-1 izabereš koji dan oćeš slobodan.
Smjenu su otprilike  4:30-11:00,  11:00-17:00,  17:00-24:00

Akropola

Citat: NP-549  u Kolovoz 28, 2022, 11:59:16
Mi smo u Rijeci probali razne modele i vozači su najzadovoljniji sa ovim kad su smjene oko 6 i pol sati bez pauze (samo oko 5 min na okretistu, a i to je ponekad samo na papiru). Plaćeno je još 30 min na kraju za marendu.  Imas 1 slob dan u tjednu i radi se 3-2-1-3-2-1 izabereš koji dan oćeš slobodan.
Smjenu su otprilike  4:30-11:00,  11:00-17:00,  17:00-24:00

Tu trebaš tražiti slobodan dan ili ti da kada hoće. Za automatsko pisanje službi jednostavno ne paše pojedincima. Problem je tu i poznavanje trasa linija jer neki voze na nekom području, a kada su npr. pričuva nastanu problemi i odbijaju voziti jer neznaju.

MAN truck bus

Automatsko disponiranje više nije prihvaćeno na zapadu grada gdje su većinom isti vozači na istim terminalima i smjenama, ali su zato i vozači zadovoljniji.
Nekog univerzalnog rješenja baš i nema jer svakom paše drugačiji oblik smjene, ali trebalo bi organizirati da je duža pauza uvijek na terminalu gdje ima sadržaja, a ne na periferiji gdje nema ni WCa.

@NP

Znači u tjednu vozač promijeni sve 3 smjene osim noćne? To primjerice u ZETu ne bi nikad prošlo, tu vozači u tjednu rade dvije smjene u slučaju kad su dvokratni, pa rade 3 dana dvokratnu, a između dvokratne činovničku smjenu.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549

Noćna ne postoji kod nas.  Ima ih svega par i to uvijek isti rade. Slobodan dan izabereš to sam mislio da si ili uvijek isti dan u tjednu frei (6+1) ili istu smjenu u algoritmu (5+1). Npr uvijek si drugu jutarnju slobodan pa ti ispada  3-2-1-3-2-SD-3

MAN19464

Novih nema na vidiku, pičinje jesenski vozni red, Gorica troši puno solo autobusa koji se često kvare zbog nenormalnih cestovnih uvjeta za vožnju na puno Goričkih seoskih linija, kako će sve to izgledat, obzirom na početak školske godine, koliko redukcija možemo očekivati, ostaje da vidimo sljedeći tjedan.

Putnik79

Redukcije su već spremne i manje više se sve znaju.Uglavnom biti će ih.....

conecto

Citat: NP-549  u Kolovoz 28, 2022, 14:40:43Noćna ne postoji kod nas.  Ima ih svega par i to uvijek isti rade. Slobodan dan izabereš to sam mislio da si ili uvijek isti dan u tjednu frei (6+1) ili istu smjenu u algoritmu (5+1). Npr uvijek si drugu jutarnju slobodan pa ti ispada  3-2-1-3-2-SD-3

Divan posao s jednim slobodnim danom u tjednu. Takav režim je prihvatljiv u jednom tjednu mjesečno (npr. to je u drugačijim firmama jedna radna subota u mjesecu).  Sigurno je plaća barem 10 soma kuna
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

NP-549

Ni ne možeš bit više slobodan kad smjene traju 6 sati.  26×6,5 = ~ 170.  Taman fond ispuniš. 

421

Što piše u Kolektivnom ugovoru?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

Skrenuli smo s teme, ajmo o nabavci novih autobusa.
Trebaju nam informacije kada će stići, hoće li biti kašnjenja u isporuci itd.
Možda netko može nešto saznati od prodavača autobusa, ako to nije poslovna tajna.

Tomek

Originalno su Iveco trebali doći krajem 8.mj., a MAN i Mercedes početkom 9.mj., ali svi kasne.

MAN19464

Dolaze.
Slike sa zatvorene grupe.

dominik,

Nemaju LED farove kao Osječki i Šibenski, šteta.

smogovci.bbb2

russian_roulette Još sad samo da cijelu lijevu stranu obljepe da je donacija >hammer<
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Nemaju ni hibridni modul kao šibenski koji je efikasniji u uštedi goriva od famoznog eko moda. :'(
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"