Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

421

Odgovor Majstora u temi Rashodi:
Majstor
30 Rujan 2022, 21:54:25
65 kom rashod
Bez Ccamala
Svi Conecto busevi odlaze
Komu sad vjerovati ???
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Putnik79

Nitkome, dok ne vidim ne vjerujem  pivkan

Putnik79

Gledajuci prilog jucer o Zetu i Vg u Reg.dnevniku i Studiu 4 gdje bio doticni gosp.Ackar oni se jos nisu niti oko cijene prijevoza  usuglasili a kamoli o nekim prebacivanjima autobusa,kolio sam shvatio Ackar trazi sudjelovanje Tomasevica u daljnjem pregovaranju jel Zet trazi skoro cca 20 kn po km,a ne nudi nista novo......,pa se zali da Zapresic placa 15kn/km,a trasa skoro pa ista sa vise vr., itd.....uglavnom zanimljivo....

smogovci.bbb2

Ma nek se žali vodovodu. Koliko linija vozi po Zaprešiću a koliko na području VG >hammer<
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Putnik79

Slazem se ja sa tobom samo kazem da bi bilo suludo prebacivati autobuse u Vg, pa i kad dodu novi autobusi dok god sam Zg ne uredi svoje linije i autobuse i ne osigura kvalitetan prijevoz,pa tek onda ide u tude dvoriste radit reda.

MAN19464

Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Ugovor o najisplativijoj autobusnoj liniji u Hrvatskoj, onaj između Zagreba i Velike Gorice produžen je za samo trideset dana. Zbog povećanja cijene energenata Grad Zagreb traži više novca. Subvencija koju Gorica plaća ZET-u, prenosi HRT, prije tri godine je bila 800 tisuća kuna mjesečno. Sada se plaća 3,6 milijuna kuna, no izgleda da ni to nije dosta.

– Moramo priznati da su krenule cijene gore i one su unazad godinu-dvije došle znači sada do 3,6 i nije tu sve, tu se ne staje, dakle neki su pregovori u pitanju gdje bi se sada išlo zapravo na 3,9 milijuna kuna, što je opet jedno povećanje gdje dolazimo do cijene kilometra od 19,85 kuna, rekao je za HRT Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice.

Ačkar je rekao da je to previše i neodrživo za gradski proračun i upitao se kako to da mnogo udaljeniji Zaprešić plaća 15, a Bistra 17 kuna.

– U tom smislu je produljen ugovor samo za mjesec dana da ne nastane prometni kolaps, ali ne može biti situacija da mi, naravno da cijene i troškovi javnog prijevoza idu gore zbog energenata i zbog svega, i ne može biti situacija po EU direktivi da građani Zagreba subvencioniraju javni prijevoz građana Velike Gorice i u tom smislu vjerujem da će se to razriješiti, rekao je za HRT Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

Predstavnici dvaju gradova uskoro će opet za pregovarački stol.

Izvor. Kronike vg
http://www.kronikevg.com/ugovor-sa-zet-om-produzen-za-samo-mjesec-dana-zagreb-trazi-vise-novca/

Putnik79

Citat: MAN19464  u Rujan 22, 2022, 18:23:39Uskoro garaža Velika Gorica postaje garaža sa euro 6 normom. Veliki preokret.
Dogovoreno je da iveco solo autobusi iz 2017 i 2018 prelaze za stalno u Goricu ukupno 29 kom.
Sadašnji autobusi bit ce prebačeni u zg i tamo će neki ostat, a ostali u rashod.
Zet je ovim potezom pokazao da želi ostati na linijama koje vozi na području gorice i pružiti maksimalnu kvalitetu prijevoza i čuvanju okoliša euro 6 normom.
Gorica sada ima 23 izlaza radnim danom, e sad možda je plan otvaranje novih linija, kad je dogovoreno 29 iveca, to tek treba saznati.
Ovo je dogovoreno u vremenu kada stignu novi autobusi u zagreb,tj. kada krenu u promet.
Uglavnom garaža Gorica time postaje garaža sa najmlađim voznim parkom u ZET-u.
Visinu subvencije još nisam saznao.
Kako sad ovo objasnit poslje ovog zadnjeg clanka i priloga na tv.Ili je izvor nepouzdan ili je nesto drugo u pitanju....po meni ce prije ostati bez ikakve euro norme

MAN19464

Ako se dogovore za cijenu, tj ako zet ostane u Gorici, dolaze Iveco autobusi sigurno.

Putnik79

Ma sve ok, samo nisam ocekivao ovakav zaplet sad, mislio sam da su sve dogovorili kad ono ugovor samo na mjesec dana,pa se sad pojavila i nekakva direktiva od europske unije tj zakon......i tkon zna sta jos.

MAN19464

Sve mi se čini da puca ljubav,ako gorica ne pristane na povećanje cijene, lako bi bilo moguće da je ovo kraj APVG- a.
Onda umjesto da iveco dodje u garažu Gorica, odu vozači i ostali djelatnici u Dubravu i Podsused.
Sad je sve moguće, novi sastanci kreću idući tjedan i pratit će mo aktualnu sjtuaciju.
Moje mišljenje je da če se dogovorit, a Gorica če pristat na sve uvjete koje zet postavi.

Tomek

Da se ZET povuce iz Velike Gorice bit ce zanimljivo tko bi to preuzeo. Naime, trenutno apsolutno svi prijevoznici imaju manjak vozaca, a ovako veliki obujam posla ne znam s kim bi uspjeli pokriti. Ne mozes odmah 50 Filipinaca dofurat da vozi

415 ul

Mislim da bi minimalno taj privatnik u Gorici morao imati 20 autobusa, al kao sta kaze Tomek problem su vozaci

MAN19464

Upravu je Tomek, vozača nema.
ZET isto ima manjak vozača, a nekad je bilo teško upast u ZET.
Možemo li kroz koju godinu očekivat filipince u ZET-u??

Putnik79

Mislim da bi se puno toga rijesilo sa boljim placama, pogotov za mlade ljude koji nemaju staza i djece kao olaksicu sto uvelike diktira placu u Zetu, pa bi onda i mladi ostajali.Ovako ispada da u Zet se isplati doci sam iza 50 god da si popravis mirovinu.A sad jos kad placa dode u Eurima,pa kad se vidi koliko ubiti nista ne vrijedi, tek onda ce vozaci odlaziti.Tako da Veliloj Gorici sa Zetom a i samom Zg sa Zetom slijede neizvjesi dani......

421

Barišić 2020  vs Ačkar 2022
Drugi model javnog prijevoza bila je promašena studija FPZ koja je (pre)plaćena, nikad realizirana.
HŽ nije prihvatljivo rješenje za građane VG, pa će i dalje "pretrpani plavi autobusi na liniji 268 i 330, autobusi koji kasne, neljubazni vozači, stalni sukobi među putnicima zbog gužvi, najisplativijoj autobusnoj liniji u Hrvatskoj, aneks ugovora biti produžen za samo trideset dana.
Mayor of Velika Gorica (2005.–2009.), Tonino Picula htio je uvesti vlastiti model javnog prijevoza, ali nije uspio u svom naumu.

https://gorica.info/2020/07/08/tko-ce-dogodine-voziti-goricane-u-zagreb-velika-gorica-trazi-novog-prijevoznika-zet-je-postao-preskup/
zbog porasta troškova za javni prijevoz Grad Velika Gorica traži druge modele javnog prijevoza.
To se održava na vođenje grada i okolne gradove i općine, poput Zaprešića, Bistre, Stupnika, Velike Gorice. Ugovorena cijena sa ZET-om je preko preko 21 kn/km i nagodinu će porasti – kazao je gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća.

http://www.kronikevg.com/ugovor-sa-zet-om-produzen-za-samo-mjesec-dana-zagreb-trazi-vise-novca/
– Moramo priznati da su krenule cijene gore i one su unazad godinu-dvije došle znači sada do 3,6 i nije tu sve, tu se ne staje, dakle neki su pregovori u pitanju gdje bi se sada išlo zapravo na 3,9 milijuna kuna, što je opet jedno povećanje gdje dolazimo do cijene kilometra od 19,85 kuna, rekao je za HRT Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice.

Eurodizel 2020 vs 2022.
https://www.facebook.com/cijenegoriva.info/photos/a.4477387745609171/5853719281309337/?type=3
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln