Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

MAN19464

Da, to je istina.
Zet ako ne želi, nemora potpisati, nema nikakvu obavezu prema gradu Gorici.

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.vgdanas.hr/grad/ackar-i-tomasevic-se-dogovorili-o-zet-u-i-dalje-ce-spajati-nas-sa-zagrebom-za-lokalne-linije-ide-novi-natjecaj/
"Gradonačelnici Zagreba i Velike Gorice, Tomislav Tomašević i Krešimir Ačkar postigli su dogovor oko pružanja ZET-ove usluge javnog prijevoza za Veliku Goricu do kraja godine po nepromijenjenim uvjetima. Krajem godine ponovno će sjesti oko nastavka suradnje tijekom iduće godine, potvrđeno nam je iz gradske uprave.

Što se tiče lokalnih linija na području Velike Gorice, ZET je iskazao interes za povlačenjem sa istih, ali je dogovoreno da nastave s obavljanjem usluge prijevoza dok Grad Velika Gorica ne provede natječaj za lokalne linije. Hoće li na lokalnim linijama nastaviti voziti ZET ili novi prijevoznik ovisit će o natječaju koji je u pripremi. Tako danas kreće Savjetovanje s javnošću o samome natječaju koji definira uvjete budućeg prijevoza na lokalnim linijama između Velike Gorice i okolnih naselja, a nakon što se završi savjetovanje o samome dokumentu natječaja isti će se raspisati kako bi se utvrdio prijevoznik na tim linijama.

- Ono što je sigurno da će ZET i dalje voziti na linijama između Zagreba i Velike Gorice i u idućim godinama - potvrdili su nam u Gradu."
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

ChRiStIaN

Zanimljivo...vjerujem da ako dode do toga da možemo očekivati povećanje broja voznih redova na 268 sto i ima smisla pogotovo kad se razmišlja u zelenom smjeru da se čim manje koriste automobili.

A lokalne linije...sad će tek ljudi plakati za ZET-om. Dobar dan, prva vrata, karta. Osim ako ne primjene model iz Sv. Nedelje...
@ Autobusi Hrvatska @

smogovci.bbb2

Na temelju čega će se povećati broj VR na 268 ako VG neće dotirati više love nego sad ::|

tramvajac 92

Iz toga ispada da, čak i da se povuku sa lokalnih linija, neće biti baš tolika ušteda - 10 autobusa (možda je čak i manje, 9, nisam išao gledat jel na 326 treba ujutro dodatni autobus, ili dođe od nekuda drugdje. To stoji radnim danom, ujutro. Više toga ostaje nego što bi otišlo. Pola linija koje idu iz Velike Gorice prema selima ima par prema Zagrebu.

jakov5

Citat: tramvajac 92  u Listopad 17, 2022, 13:06:36Iz toga ispada da, čak i da se povuku sa lokalnih linija, neće biti baš tolika ušteda - 10 autobusa (možda je čak i manje, 9, nisam išao gledat jel na 326 treba ujutro dodatni autobus, ili dođe od nekuda drugdje. To stoji radnim danom, ujutro. Više toga ostaje nego što bi otišlo. Pola linija koje idu iz Velike Gorice prema selima ima par prema Zagrebu.

S time, da nije potpuno jasna ni sudbina linija koje se povezuju sa Zagrebom.
Podsjećam, pod Grad Zagreb ne spadaju Lukavec, Petrovina Turopoljska, Cerovski vrh, Strmec Bukevski, Sasi, Mičevec, kao što nisu spadala ni Klinča Sela. ;)

Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

tramvajac 92

Slažem se, ali računam na logiku ostaju linije koje povezuju Zagreb i Veliku Goricu. Nismo rekli koje djelove gradova.  ;D

Uvijek ostaje još jedna mina, 325 Vukojevac, koju pokušavaju nagurati u Veliku Goricu

lovac27

Citat: tramvajac 92  u Listopad 17, 2022, 13:06:36Iz toga ispada da, čak i da se povuku sa lokalnih linija, neće biti baš tolika ušteda - 10 autobusa (možda je čak i manje, 9, nisam išao gledat jel na 326 treba ujutro dodatni autobus, ili dođe od nekuda drugdje. To stoji radnim danom, ujutro. Više toga ostaje nego što bi otišlo. Pola linija koje idu iz Velike Gorice prema selima ima par prema Zagrebu.

.

lovac27

Privatniku bi išlo 16 linija (12 sadašnjih i 4 nove, s tim da sadašnja linija 325 bi vozila do Ogulinca jer je to VG, a ne više do Vukojevca) i prijevozniku treba minimalno 18 autobusa. ZET bi vozio međužupanijske linije 268,290,307,308,310,311,313,315 i 330 ukupno 9 linija

jakov5

Citat: lovac27  u Listopad 17, 2022, 14:16:14ZET bi vozio međužupanijske linije 268,290,307,308,310,311,313,315 i 330 ukupno 9 linija.
Grad Gorica bi sufinancirao te linije ZETu? Ili se računa na volonterski rad.
Mene baš zanima kako bi se to izvodilo, a pogotovo polasci linija prema Velikoj Gorici kada se ide za garažu.
Ako linija 311 postaje linija 322, da li mislite da bi ZET trebao doći u Cerovski Vrh, tamo ugasiti autobus, pa će npr. Autoturist iz smjera Gorice prazan dolaziti do Cerovskog Vrha da putnike odveze za Goricu?
Ja mislim da na to ne bi pristali niti Autoturist, ni ZET a ni bilo tko drugi imalo inteligentan jer je to hrpa praznih kilometara.

Vi u Velikoj Gorici (tj. vaša vlast) morat ćete se ubrzo odlučiti na kojem ćete stolcu sjediti, jer ako ne prelomite imam osjećaj da ćete ostati bez oba "stolca". ;)

Ako VG ne misli plaćati ni lipe od tih linija, ja bi komotno uveo 315 do Hrašća, a onda neka vas do Lukavca od Hrašća voze oni s kojima sklapate ugovor o prijevozu i živjeli.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

smogovci.bbb2

Lijepo piše- "Ono što je sigurno da će ZET i dalje voziti na linijama između Zagreba i Velike Gorice i u idućim godinama - potvrdili su nam u Gradu." A to su linije 268, 290 i 330. Zaboravite linije 307,308,310,311,313,315 nnee

MAN19464

Ne nužno jedan privatnik, nego njih više.
Koliko ja kužim tu bi moglo više privatnika uzeti samo mali broj linija, ako se to kome isplati.
U tekstu vidim da ako se nitko nejavi a taj natječaj i dalje ostaje opcija sa zetom.
Linije koje spajaju vg sela sa Zagrebom tipa 308 310 315 one su u domeni zagrebačke županije.
Moje mišljenje je da se nitko neće javit na natječaj i zet ostaje jos dugo.

Akropola

Citat: MAN19464  u Listopad 17, 2022, 14:51:31Ne nužno jedan privatnik, nego njih više.
Koliko ja kužim tu bi moglo više privatnika uzeti samo mali broj linija, ako se to kome isplati.
U tekstu vidim da ako se nitko nejavi a taj natječaj i dalje ostaje opcija sa zetom.
Linije koje spajaju vg sela sa Zagrebom tipa 308 310 315 one su u domeni zagrebačke županije.
Moje mišljenje je da se nitko neće javit na natječaj i zet ostaje jos dugo.

Može se javiti, ali će km računati više tako da riješi ove prazne kilometre.
Najvjerovatnije neće nitko voziti ispod 100 milijuna godišnje, a fpz je procjenio na oko 21 milijun kuna godišnje.

MAN19464

Ako netko bude ponudio 2, 5 miliona mjesečno dobit će posao. Gradu bi ostao milion u proračunu, a to nije malo.
Što se tiče fpz-a to je procjena, a tržište određuje cijenu.
Bitno je samo da je jeftinije od zeta, ako se nađe takav prijevoznik onda je to kraj vg zet garaže, a ako ne onda zet ostaje i diže cijenu koliko hoće.
Svim autobusnim prijevoznicima veliki problem je naći vozače, taj problem neće ni zet zaobići.