Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Čelični

Upravo tako ! Veza Srdoča, centra i Trsata je daleko kvalitetnije rješenje nego veza Srdoča i Rešetara, pa da bi se sad Trsat odvajao (ili pripajao) u neku novu posebnu liniju.

kico101

Ne znam zašto se uzbuđujete na razne planove raznih mjesnih odbora i JLS. 90% njihovih želje ostanu samo želje, jer moraju dokazati da se nešto radi. U ovom slučaju, konkretno, da bi se ova ideja provela u djelo, mora biti završena cesta D304, a to će biti tko zna kada.

Linija 2 je i sada dovoljno dugačka i preopterećena, pa po mojem mišljenju nema smisla dodavati još i Rešetare. To bi mogla biti neka nova frekventna linija iz centra, kao 2B na primjer, ali to opet nema smisla bez Kastva, tako da u ovom trenutku ( bez D304 ), ova sadašnja kombinacija 18/18B drži vodu. Naravno, o samom voznom redu se može raspravljati, da li više polazaka ( ako zaposlimo nove vozače iz Afganistana i Sirije ).

Meni se u ovom trenutku čini da ima nekih većih prioriteta: prvo, konačno razbiti ovu nebulozu/šlepanja sa linijama 1/1A, pa da imamo naizmjence vožnje sa Pećina na Bivio/M. Dragu. Drugo, produžiti 6-cu na Grbce ( uz kružnu minibus liniju 3B Grbci-Drnjevići-Šumci-Grbci-M.Grbac-Markovići-Frlani-Tuhtani ). 4-ku sa Jelačića trasom sadašnje 11-ce do Saršona ( gore kružna 11A prema Viškovu/Brnčićima ), u povratku trasom 11ce, a ne u Maksima Gorkog kao sada. 4A s Delte gore uz Guver, Oktavijana Valića-Sv. Katarina i dalje. 7cu od Jelačića preko Pehlina do rotora u Brnasima, 7A po starom, 7B GV-Žabica. 8 cu od Torpeda do Grohova, a 2A iz Zavidovića preko Bulevarda u Kampus ( uz većinu škola i fakulteta ). 1B iz KBC preko Vežice na Strmicu.

Nešto tako, ali malo sutra.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

To dal je linija gradska ili prigradska  nema nikakve veze sa prijelazom zone.  Imaš gradsku liniju koja ide u 2. zonu, a imaš prigradskih koje u drugoj općini imaju stanice u 1.zoni

mivano

Citat: kico101  u Listopad 19, 2022, 12:35:12Ne znam zašto se uzbuđujete na razne planove raznih mjesnih odbora i JLS. 90% njihovih želje ostanu samo želje, jer moraju dokazati da se nešto radi. U ovom slučaju, konkretno, da bi se ova ideja provela u djelo, mora biti završena cesta D304, a to će biti tko zna kada.

Linija 2 je i sada dovoljno dugačka i preopterećena, pa po mojem mišljenju nema smisla dodavati još i Rešetare. To bi mogla biti neka nova frekventna linija iz centra, kao 2B na primjer, ali to opet nema smisla bez Kastva, tako da u ovom trenutku ( bez D304 ), ova sadašnja kombinacija 18/18B drži vodu. Naravno, o samom voznom redu se može raspravljati, da li više polazaka ( ako zaposlimo nove vozače iz Afganistana i Sirije ).

Meni se u ovom trenutku čini da ima nekih većih prioriteta: prvo, konačno razbiti ovu nebulozu/šlepanja sa linijama 1/1A, pa da imamo naizmjence vožnje sa Pećina na Bivio/M. Dragu. Drugo, produžiti 6-cu na Grbce ( uz kružnu minibus liniju 3B Grbci-Drnjevići-Šumci-Grbci-M.Grbac-Markovići-Frlani-Tuhtani ). 4-ku sa Jelačića trasom sadašnje 11-ce do Saršona ( gore kružna 11A prema Viškovu/Brnčićima ), u povratku trasom 11ce, a ne u Maksima Gorkog kao sada. 4A s Delte gore uz Guver, Oktavijana Valića-Sv. Katarina i dalje. 7cu od Jelačića preko Pehlina do rotora u Brnasima, 7A po starom, 7B GV-Žabica. 8 cu od Torpeda do Grohova, a 2A iz Zavidovića preko Bulevarda u Kampus ( uz većinu škola i fakulteta ). 1B iz KBC preko Vežice na Strmicu.

Nešto tako, ali malo sutra.
Jel Maksima Gorkog Laginjina?
ma 7-cu do Klane yahoo

Vanjac

Citat: kico101  u Listopad 19, 2022, 12:35:12( ako zaposlimo nove vozače iz Afganistana i Sirije ).

Postoje li ikakve naznake da bi se stranci mogli zapošljavati. Ne znam kakvi su uvijeti natječaja i jesu li takve ponude kakve nudi trolej uopće privlačne ljudima?
"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"

Zmajhir

Ovisi otkud je stranac  ::|

ikar

Citat: Zmajhir  u Listopad 19, 2022, 21:55:15Ovisi otkud je stranac  ::|

Takvi stranci su se već zapošljavali.

Čelični

Citat: ikar  u Listopad 19, 2022, 22:59:11Takvi stranci su se već zapošljavali.
Bez zezancije Autotrolej je imao vozača iz Srbije. Vozio sam se njime iz centra Rijeke do I.Zavidića i natrag. Znam da je imao neki glazbeni uređaj poput tranzistora pored svojeg vozačkog mjesta iz kojeg su se čule cijelim putem sve same "cajke". yahoo
Prije neki dan sam razgovarao s jednim vozačem koji mi je rekao da se nije dugo zadržao u Rijeci, te da je imao prije toga već bogatu "turneju".

NP-549

Ljuba Zemunac.  Dobar radnik i vozač, al propuh u glavi.  Sve žive je prijavljivao zbog maltretiranja na nacionalnoj osnovi. Ko da je nekog u Rijeci briga za to

Vanjac

"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"

NP-549

Pretpostavljam da ako i imaju namjeru uzimat ljude izvana da će to bit ex YU kako ne bi bilo jezičnih problema. Smještaj je prošli put bio osiguran u Toblerone hotelu

gorgoroth

Kako u Autotransu mogu zapošljavati azijce, mogu i u Autotroleju

lussin

Samo što u Autotransu taj jedan vozi jednu te istu liniju gdje ne mora ni sa kim pričati. Da ga na nekom gradskom busu netko pita "idete do place?" mogli bi samo žmirkat jedan drugom

gorgoroth

A bolje i da žmirkaju, barem voze

pehar_11

Nerealno je da vozač koji ne znam govoriti jezik vozi gradsku liniju. Barem meni to nema smisla. Isto i za prigrad. Vozač mora znati gdje ide, stoji itd.

pehar_11