Linija 268

Autor Putnik79, Studeni 03, 2022, 10:06:45

Putnik79

Malo da skrenemo sa svih dosadašnjih tema, mislim da ova zaslužuje našu pažnju i raspravu .Godinama zapostavljena i ostavljena nekako da se bori sama protiv svih sa otvaranjem ove teme nastojim  da sa našim sugestijama i raspravama pomognemo nekako ovoj liniji po meni najopterećenijoj, a ujedno najisplativijoj liniji Zet-a da se konačno uredi i bude na ponos svima. Pod ovim mislim da se dotaknemo svega voznih vremena, broja autobusa na liniji, samoj trasi linije, prometnicama po kojim vozi, putnicima, signalizaciji i svemu ostalome. Isto tako smatram da jednako koristi i građanima Zagreba I Velike Gorice s obzirom da na trasi do Velikog polja sve vise poslovnih zgrada niče i sve viši firmi  useljava, a samim time i broj putnika raste, a da ne govorim o stambenim zgradama.
Ako Vam je ovo interesantno krenimo ,a ako nije zanemarite...... pivkan  pivkan  pivkan 

MAN truck bus

Mene zanima zašto linije 310/311/313/330 idu istom trasom za GLK kao 268 i time gube nepotrebno vrijeme u gužvi na AVH umjesto da produže ravno po S. R. Njemačke i uz Bundek dođu na AVH i dalje prema GLK.
Vozno vrijeme je problem godinama i davno je bilo vrijeme za promjenu, ali ne znam što se čeka. umnik2
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Putnik79

Upravo zbog ovakvih stvari sam i otvorio ovu temu i nadam se da ce mo se svi ukljucit u raspravu..... thumbs

smogovci.bbb2

Citat: MAN truck bus  u Studeni 03, 2022, 15:43:04Mene zanima zašto linije 310/311/313/330 idu istom trasom za GLK kao 268 i time gube nepotrebno vrijeme u gužvi na AVH umjesto da produže ravno po S. R. Njemačke i uz Bundek dođu na AVH i dalje prema GLK.
Vozno vrijeme je problem godinama i davno je bilo vrijeme za promjenu, ali ne znam što se čeka. umnik2
Izmjenu mora tražiti VG jer ZET sam od sebe neće. Problem je što su to županijske linije pa se po blagoslov mora ići u Ministarstvo u Kockicu
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Putnik79

Pa sta nemože Zet sam trazit izmjene bez obzira sto je meduzupanijska linija, pa ipak 268 80% svoje trase ide kroz Zg.Kako su sami smanjili broj vr poslje korone sa 9 na 7 i ukinuli ztš.Koliko se sjećam, nije se uplitalo ministarstvo.Pa gledam vozace, vozi se preko 60 da se sve to stigne, ceste nikakve, autobusi sve losiji.

smogovci.bbb2

VR-i su vezani uz subvencije. Da je VG odlučila platiti, ostala bi ZTŠ i 9 VR (na papiru)

Putnik79

Znaci po tome putnici koji se voze do Velikog polja i nazad,a autobus je pun ujutro i popodne hvala Bogu ovise o subvenciji koju placa Vg.Nema mi to smisla nikakvoga, pa Vg subvencija je za dio koji pokriva njihovo podrucje, a ne za cijelu trasu ili se varam.

atr-zgb

310,311,313 i 330 voze Oreškovicevom zato jer je jedan km manje nego da idu Sr. Njemačkom. Već pokušano napraviti ali Vg odma izračuna na bazi dana, tjedna, mjeseca i dodje se do cifre koja je veća nego da stoje u gužvi 😆😆

Putnik79

Oreskiviceva je toliko vec zagusena da autobusi vise potrose cekajuci u kolonoma nego da produze na SR Njemacku bez obzira na 1 km kracu trasu.

NP-549

Subvencija ide po KM, a ne po potrošnji.
Nego, da li na trasi 268 koja prometuje po teritoriju Grada Zagreba postoji još neka linija ?

smogovci.bbb2

Postoji, 241. Vozi do Velikog Polja (granica između ZG/VG), jedan dio trase nije isti, da ti olakšam 241 vozi po trasi noćne 268, znači preko Islandske i SR Njemačke, ostalo je identično. Samo što na 241 vozi solo i svakih cca. 1h

MAN truck bus

Ako kad ikad dođe do ukidanja 268 onda će se sigurno dio autobusa prebaciti na 241 da ostane pokrivati potez GLK - Veliko Polje.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549

Ma pitam zbog subvencije.  Kod nas u Ri se subvencija na prigradu plaća na način da ta druga općina plaća kilometre i kroz Rijeku ako na toj trasi postoji druga gradska linija jer teoretski Rojeci ta prigradska ne treba.  Tamo gdje dio trase nije pokriven gradskom linijom to onda komplet plaća Rijeka jer nema alternative

Putnik79

Osim iznosa ovi u Zg i Vg skrivaju ugovore ko zmija noge i ja im nista ne vjerujem.Nikad nisu otvoreno izasli sa stvarnim podacim, pa da se zna sta se placa i zasto se placa.

sofer29

Bit ce ovaj tjedan veselo na svim gorickim linijama  russian_roulette