ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

buSHunter795

Citat: ipiljek  u Siječanj 25, 2009, 23:09:14
Evo dobil sam informaciju da su NG 272 od gb.122-134 prodani u Osijek! :D Osim gb. 123, naravno.Tamo odlaze čim ovdje dođe dovoljan broj Citara. ;)
puh, glavno da čemo se 'štetočina' riješiti.  :D ::|

Ivan

Citat: buSHunter795  u Siječanj 25, 2009, 23:22:59
Citat: ipiljek  u Siječanj 25, 2009, 23:09:14
Evo dobil sam informaciju da su NG 272 od gb.122-134 prodani u Osijek! :D Osim gb. 123, naravno.Tamo odlaze čim ovdje dođe dovoljan broj Citara. ;)
puh, glavno da čemo se 'štetočina' riješiti.  :D ::|
Ne znam zašto je vas nekoliko toliko zapelo za omalovažavanje NG 272... Imali su svojih problema, ali ipak su relativno dobro obavljali svoju zadaću, pogotovo prvih 7-8 godina svog postojanja, i inače su mi među najdražim tipovima ikad, rekao bih u prvih 3-4 poslije 260A116, raznih A21 i SG 220, iako su kvarljivi nekako ih čak i malo više volim od identičnih NG 312... I dio su povijesti jer su prvi niskopodnjaci, poslije dugo vremena prvi originalni njemački dobro opremljeni novi autobusi poslije tvrdih ex-yu sirovina, a i prilično su zanimljivi kao zglobnjaci sa malim motorom koji se zna mučiti, ali ako je dobro održavan može sasvim solidno povući... Obožavam ih i vidjeti i čuti, i ne razumijem radi čega ste toliko navalili na njih.

Meni npr. O 305 G, pogotovo ex Mainz, nisu nikad sjeli i jedva ih podnosim, pa opet to skoro nikad ne spominjem i ne jašem kao vi sad cijela zadnja dva tjedna po forumu sa time da ih se treba riješiti jer znam da od njih ima koristi, i barem se udostojim ispričati onima koji drugačije misle ako napišem što mislim o njima... Možda ću staviti smajlić kad nestanu poslije nego sam ih 12 godina trpio i napisati poneku i dobru i lošu o njima, ali neću sad tu danima likovati i pisati gluposti...

Ne morate ovaj post uzeti ozbiljno, samo izražavam svoje mišljenje...

Super onda da idu u Osijek, ako je informacija točna... U 15 godina su se ovdje lijepo naradili, ipak je i vrijeme da odu ako ZET želi imati dobar vozni park, samo se nadam da će ostali (inače i kvalitetniji) niskopodnjaci odraditi 14-15 godina i da ih se neće sada sa ovom nabavkom riješiti, jedino možda da prodaju još i razvaljene Eurobuse i TAZ-ove, možda i najstariju pošiljku O 405 GN, iako se oni još dobro drže...

kekobus

Postoje samo indicije da će neka vozila u Osijek, ali i Sisak, možda još negdje. No, ne sva vozila 122-134, već samo neka!

Ivan

Hm, nego, pitam se što bi se trebalo dogoditi sa NM 152? Sada su iz nekog razloga lijepo prefarbani i uređeni, ali i dalje se kvare kao i uvijek (dok puno bolji NM 222 stalno voze, a limarija im trune i boja im se ljušti sa krova ::|), i sjećam se da je Pevalek još prije par godina na TV u vezi sa linijom 105 rekao da se sa NM 152 uopće nisu usrećili... Nije valjda da će se ZET, kad su ih friško sredili, onda rješavati ostalih boljih niskopodnjaka, a njih ostaviti? Ili ako će ih maknuti, zašto su ih sredili i zašto među 74 MAN-a nije kupljeno npr. 3-5 midija da ih zamijene? Jer ovi Cacciamali im nisu nikakva zamjena, ipak imaju duplo manji kapacitet i nisu dovoljni za linije poput 105 ili 129...

igor 409

Citat: Ivan  u Siječanj 26, 2009, 07:57:24

Ne znam zašto je vas nekoliko toliko zapelo za omalovažavanje NG 272... Imali su svojih problema, ali ipak su relativno dobro obavljali svoju zadaću, pogotovo prvih 7-8 godina svog postojanja, i inače su mi među najdražim tipovima ikad, rekao bih u prvih 3-4 poslije 260A116, raznih A21 i SG 220, iako su kvarljivi nekako ih čak i malo više volim od identičnih NG 312... I dio su povijesti jer su prvi niskopodnjaci, poslije dugo vremena prvi originalni njemački dobro opremljeni novi autobusi poslije tvrdih ex-yu sirovina, a i prilično su zanimljivi kao zglobnjaci sa malim motorom koji se zna mučiti, ali ako je dobro održavan može sasvim solidno povući... Obožavam ih i vidjeti i čuti, i ne razumijem radi čega ste toliko navalili na njih.

Meni npr. O 305 G, pogotovo ex Mainz, nisu nikad sjeli i jedva ih podnosim, pa opet to skoro nikad ne spominjem i ne jašem kao vi sad cijela zadnja dva tjedna po forumu sa time da ih se treba riješiti jer znam da od njih ima koristi, i barem se udostojim ispričati onima koji drugačije misle ako napišem što mislim o njima... Možda ću staviti smajlić kad nestanu poslije nego sam ih 12 godina trpio i napisati poneku i dobru i lošu o njima, ali neću sad tu danima likovati i pisati gluposti...

Ne morate ovaj post uzeti ozbiljno, samo izražavam svoje mišljenje...

Super onda da idu u Osijek, ako je informacija točna... U 15 godina su se ovdje lijepo naradili, ipak je i vrijeme da odu ako ZET želi imati dobar vozni park, samo se nadam da će ostali (inače i kvalitetniji) niskopodnjaci odraditi 14-15 godina i da ih se neće sada sa ovom nabavkom riješiti, jedino možda da prodaju još i razvaljene Eurobuse i TAZ-ove, možda i najstariju pošiljku O 405 GN, iako se oni još dobro drže...

Zbog čega si tako zapeo za NG 272 kad i sam kažeš a i vidi se po forumu da su najkvarljiviji autobusi koje ZET ima. Ok imaš pravo kada kažeš da su dio povijesti jer su prvi niskopodni u ZET-u ali isto tako se moglo godinu dana prije  naručiti 0 405 GN2 koji se jako dobro drže pa bi prvi niskopodni bili oni a ne NG 272.

Što se tiče 0 305 G od svih polovnih preživjeli su jedino oni (možda ima veze s održavanjem po garažama) i samo 4 kom SG 242 (neznam kakva je situacija u VG).  Prihvaćam da ti nisu sjeli ali meni su recimo ovi iz Mainza nakon 0 405 GN2 i prve nabave NL 263 najdraži autobusi pogotovo stoga jer su po meni što se tiče uređenosti i udobnosti jedni ostavljali neki dojam "zapada" kada su dolazili.

Ivan

Oko čega sam točno zapeo, jesam li možda rekao da ih se ne treba riješiti? Samo reagiram na bespotrebno glupiranje koje traje danima, a ne vodi ničemu... NG 272 sigurno odlaze i to je u redu što se mene tiče, samo kažem da se ne treba glupirati sa ponižavanjem bilo kojeg autobusa, ovdje smo svi valjda ljubitelji pa bi trebalo imati obzira i prema onima koji vole i one tipove koji nekome osobno nisu dragi pa napisati koje su i dobre strane ako nam je već drago da odlaze, i napisati nešto korisno o povijesti i slično... A ne sad tu danima likovati i iživljavati se...

Tomek

Evo malo i mog komentara. Uglavnom, NG-i 272 su bili prvi niskopodni autobusi u ZET-u i kao takvi su postali povijest.. Može sad svatko pljuvati po njima, ali dobar dio zasluga stanja u kakvom jesu je održavanje u Podsusedu koje je u njih stavljalo jeftine kineske djelove.. To se zna.. Isto tako prva serija 122-129 ima dva puta više kvaropva od druge iz 95. 130-134 koja je zapravo prilično solidna, i čak i dobro vuče. Potvrdit će vam to naš zetovac koji je bio ugodno iznenađen sa gb130 i 134 koje je vozio.
Što se tiče Ivane tvog pitanja o NM152, mislim da će biti poklonjeni, ista priča je bila i sa invalidskim Sprinterima, prvo su išli na sređivanje u ARZ i to temeljito, da bi tek onda bili poklonjeni. Sređeni su kao novi te su zapravo postali tom generalkom bolji od ovih koji su ostali u ZET-u.

Za Osijek sam čuo da uzima i O305G, tako da još ništa nije sigurno.. Treba reći da uspoređujući NG-e 272 s ostalima tih godišta, NG272 imaju puno manje kilometara, oko 800 000km, a i O305G sa svojih cca1 300 000(ovisi o primjerku) nisu toliko puno prošli.

Portos

MAN NG 272 se zapravo i nisu naradili u ZET-u. Neki su skoro i 15 godina stari a nemaju niti 1 000 000km jer su vozili uglavnom na kraćim linijama gdje se teško nabiru kilometri. To su prvi autobusi koji su bili u većoj mjeri opremljeni elektronikom, zbog čega su ih teško održavali jer niti su imali stručan kadar niti moderan namjenski alat. Svi SG su nakon 8-10 godina bili generalno uređivani dok su NG samo krpani. Zato i nisu u baš sjajnom stanju. No svejedno mi ih je drago vidjeti na 172, pogotovo one najstarije, kada stisne po gasu a ja vidim da se iz auspuha ne dimi, da vozi bezprijekornu nekako mi je drago. Draži su mi i od jače braće NG 312 koji izgledaju snažni, nedodirljivi, visoki...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN fan

Ljudi dali netko kojim slucajem zna dali je gb289 mijenjao motor? Ako je od kojeg busa je dobio?

cacciamali

zna li netko nešto o ovome:

ivo

bivši 853 iz pa vg prije godinu dana oduzet gorici da bi napravili kabrio za turističko razgledanje grada zagreba, ja imam takvu informaciju za sada

buSHunter795

Ajme meni bivši 462!! hahaha napokon su se sjetili nešto dobro, kao SU220 u Dubrovniku.  8) ;D

MAN fan

ovo nije bus ovo je igracka... :D :D :D

cacciamali

neoplan fahrer

Hy svima,

znam da pitanja nisu vezana uz temu ali zanimale bi me 2 informacije..

1. Kolika je duzina ZET-ovih zglobnih autobusa, te koliko je zakonski propisano koliko autobus smije biti dugacak?
2. Ako netko zna dali je za upad u ZET jos uvijek potrebno imati 2 godine iskustva na autobusu?

Pozz svima, unaprijed zahvaljujem.
>>MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI<<