Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

MAN truck bus

Teško da će bez ATRONa i validatora u promet. Mislim da još nisu počeli sa ugradnjom.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Citat: Putnik79  u Veljača 14, 2023, 14:29:12Po onom što sam načuo danas, mogli bi u promet već drugi tjedan..još se samo nezna na kojim linijama.
S obzirom da ih 10 očekujemo u Podusedu, pretpostavljam da će ih baciti sve prvi dan na 115, i 121 gdje voze solo umjesto zglobnih skoro redovito. Onaj zadnji... može taman na 114  ;D taj dan za slikanje i vožnjicu a onda natrag City 2022.

U Dubravi ih očekujem na 206, 218, 231, 281 i kao šećer na kraju 236.

Putnik79

Ja još uvijek polažem nade da će ih disponirati na 219,220,221.....,a na 281 već voze Man-ovi novi, a s obzirom na vozna vremena jedin tamo i mogu biti i ostati.

smogovci.bbb2

Pa šta nije već uobičajeno da prve km natuku ovi iz APD na 107 i 222 pa nakon toga gdje ih disponiraju. Vjerujem da će i ovaj put zaobići linije GLK NZG-istok
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Putnik79

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 14, 2023, 15:57:31Pa šta nije već uobičajeno da prve km natuku ovi iz APD na 107 i 222 pa nakon toga gdje ih disponiraju. Vjerujem da će i ovaj put zaobići linije GLK NZG-istok
Baš si okrutan,nada umire posljednja.......

smogovci.bbb2

Citat: Putnik79  u Veljača 14, 2023, 15:51:43Ja još uvijek polažem nade da će ih disponirati na 219,220,221.....,a na 281 već voze Man-ovi novi, a s obzirom na vozna vremena jedin tamo i mogu biti i ostati.
I na 219 ima lufta pa nema novog zglobnog MAN-a. I na 242, također >hammer<

Putnik79

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 14, 2023, 16:07:05I na 219 ima lufta pa nema novog zglobnog MAN-a. I na 242, također >hammer<
Neumoljiv si.......vidjet će mo brzo,makar sam i sam svjestan da će prije svugdje, nego na GL.k.

421

Srećom ima nade za oboje!

Europska komisija želi da svi gradski autobusi do 2030. imaju nultu stopu emisije CO2
EUROPSKA komisija danas je predložila da svi novi gradski autobusi od 2030. imaju nulte emisije stakleničkih plinova te smanjenje emisija novih kamiona za 90 posto do 2040. godine. Taj prijedlog treba pridonijeti zacrtanom cilju EU da do 2050. gotovo sva vozila na europskim cestama budu bez emisija ugljikova dioksida.

Kamioni, gradski autobusi i autobusi za veće udaljenosti odgovorni su za više od 6 posto ukupnih emisija stakleničkih plinova u EU i više od 25 posto emisija stakleničkih plinova iz cestovnog prometa. Novim, strožim standardima osiguralo bi se da taj segment cestovnog prometa pridonese prelasku na mobilnost s nultom stopom emisija i ciljevima EU u području klime i nulte stope onečišćenja.

99 posto teških vozila na europskim cestama su dizelaši
Komisija predlaže postupno uvođenje strožih standarda za emisije ugljikova dioksida za gotovo sva nova teška vozila u usporedbi s razinama iz 2019., godine, i to za 45 posto od 2030., odnosno za 65 posto od 2035. te za 90 posto od 2040. godine.

Novi gradski autobusi trebali bi već od 2030. godine imati nulte emisije ugljikova dioksida.

Velika većina teških vozila na europskim cestama, 99 posto, trenutačno radi s motorima s unutarnjim izgaranjem, uglavnom na uvozna fosilna goriva kao što je dizel. To povećava energetsku ovisnost EU i trenutačnu nestabilnost energetskog tržišta.

Komisija je predstavila svoje prijedloge za autobuse i teška vozila isti dan kad je Europski parlament u Strasbourgu potvrdio obveznu primjenu nulte stope emisija novih automobila i kombija od 2035. godine, što znači da se za 12 godina više neće moći prodavati novi automobili na benzin i dizel.

Novi standardi emisija CO2 za automobile i kombije, kao i današnji prijedlog Komisije, dio su zakonskog paketa "Spremni za 55".

https://www.index.hr/vijesti/clanak/europska-komisija-zeli-da-svi-gradski-autobusi-do-2030-imaju-nultu-stopu-emisije-co2/2438267.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

E jesi našao izvor informiranja, Soroševe plaćenike ::|

Mercedes bus

Citat: tramvajac 92  u Veljača 14, 2023, 15:08:10S obzirom da ih 10 očekujemo u Podusedu, pretpostavljam da će ih baciti sve prvi dan na 115, i 121 gdje voze solo umjesto zglobnih skoro redovito. Onaj zadnji... može taman na 114  ;D taj dan za slikanje i vožnjicu a onda natrag City 2022.

U Dubravi ih očekujem na 206, 218, 231, 281 i kao šećer na kraju 236.

U zadnje vrijeme je među tim redovitim solašima i 134

NP-549

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 14, 2023, 18:56:04E jesi našao izvor informiranja, Soroševe plaćenike ::|

Šta ćeš kad je Radio Pogana Vlaka izgubio koncesiju na frekvenciju 36.5

Tomek

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 14, 2023, 18:56:04E jesi našao izvor informiranja, Soroševe plaćenike ::|

Ko je taj Soroš?

IgorKlasik

Citat: Tomek  u Veljača 14, 2023, 19:14:04Ko je taj Soroš?
Kako neznaš ko ti je taj političar?
Prijatelju, on finansira Gretu i ostale da prave da mislimo naopako i ekološko. Probudi se!

421

https://www.iru.org/news-resources/newsroom/some-pragmatism-updated-eu-co2-rules-heavy-vehicles-questions-remain-viability
S kojim guštom ću proći pokraj tebe u električnom  bus123 dok misliš o Sorosu na stajalištu jer me nećeš čuti!
Bolje?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sofer29

Kokpit novog citara