ARZ (Autobusna radionica Zagreb)

Autor Portos, Prosinac 08, 2007, 18:36:54

kocka151

161 ponovno u prometu  hi

Majstor

NP-549
Koje mjenjace imaju ti Citari ?
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Neznam napamet točnu oznaku.
Voith 4 brzine

Majstor

D864.3 E
Najbolji mjenjač za gradski i prigradski promet
Kasnija izvedba D864.5 i sada nova generacija NXT
U Zagrebu su gotovo pa neuništivi ali Zg ima i ozbiljne servisere sa dugogodišnjem iskustvom sa Voith om
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Da da taj je. Bilo je nekih zahvata ali obzirom na kilometražu to je i za očekivat. Na conectu 671 je rađen popravak u našoj radionici i poslije toga prešao 800 tisuća. Ja sam ga imao na Classicu i prešli smo 922 tisuće kad je otvoren prvi put

Majstor

Od prvog dana do kraja isto prebacuje samo oslabi retarder kad potroši "R" lamele za razliku od ZF koji isto trza i nov i 15 god star
Samo mi sudite pošteno !

421

A situacija kad kreneš s mjesta pa se uz zadršku promjenom brzine osjeti/čuje udarac? Ublaživač(i)?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MateV

Citat: NP-549  u Veljača 19, 2023, 11:00:44Ja sam ga imao na Classicu i prešli smo 922 tisuće kad je otvoren prvi put

Zar nije taj mjenjač iz izgorjelog 694 išao u nekog connecta (mislim 661, ali nisam siguran), a ako je tada imao 1.3 milijun, sada ima samo još više

NP-549

Na 922 tisuće se čulo struganje kod aktiviranja retardera. Skinuli su menjač dole i stavil isti dan reparirani od 676 da bus ne stoji. Na probi se ustanovilo da i dalje struže. Bio je neki ležaj diferencijala u pitanju, a ne mjenjač.
Obzirom da su onog skinuli  onda su ga išli i popravit, a tko zna koliko bi još vozio. U 661 je završio taj "drugi" iz 694 odnosno originalno iz 676. Samo su nešto lamele preuredili jer ako se ne varam u MAN varijantu sa bržim diferencijalom ih je išlo 5, a u MB sa sporim 9.
Nemojte me hvatat za riječ vezano za te lamele, ne sjećam se točno detalja

Akropola

U tijeku je nabava 30 000 litara antifriza.
Autobuse marke MAN i autobuse marke Mercedes naručitelj održava u vlastitim radionicama.
Naručitelj za održavanje autobusa koristi potrošne materijale i robe po korisničkim uputama proizvođača autobusa, te vrši zamjenu i nadolijevanje tekućine za rashladne sustave u intervalima predloženim od strane proizvođača autobusa.
Trenutno je u rashladnim sustavima tekućina proizvođača LUKOIL, Lukoil coolant plus. Tekućina za rashladne sustave u autobusima – antifriz koja će biti ponuđena i isporučena temeljem ovog postupka nabave mora imati mogućnost miješanja i nadolijeva s tekućinom koja se trenutno nalazi u rashladnim sustavima autobusa. 

Ponuđena tekućina za rashladne sustave autobusa mora imati odobrenje za korištenje u rashladnim sustavima autobusa od strane proizvođača marke vozila,  te se  odobrenja  trebaju nalaziti na važećoj listi u trenutku dostave ponuda:

odobrenje MAN 324 tip NF proizvođača vozila MAN Truck and BUS Njemačka,
i  / ili
odobrenje MB Blatt 325.0, proizvođača vozila   Mercedes- Benz

TEKUĆINA ZA RASHLADNE SUSTAVE VOZILA (ANTIFRIZ )
sredstvo na bazi  etilenglikola, bistra tekućina
koncentrat 
boja: plavo-zelena
gustoća pri 20°C u, g/cm ³:  od 1,00 do 1,14
bez nitrita
dodatak  aditiva koji osiguravaju visoku zaštitu aluminijskih legura od korozije
točka smrzavanja : najviša  -37° C ,  za mješavinu u omjeru  1:1 (koncentrat / voda)
"Razina kvalitete - odobrenje MAN 324 tip NF proizvođača vozila MAN Truck and BUS Njemačka,
i  / iliodobrenje MB Blatt 325.0, proizvođača vozila   Mercedes- Benz "
Pakiranje u bačvama od 180-230 l

tonkovicmk1

Gb 75 i gb 85 danas u ARZu. (Imaju tablice  good_boy )
Gb 75 nema retrovizore  buljo
Edit: Gb 159 isto u ARZu

421

Citat: Akropola  u Veljača 24, 2023, 16:50:23TEKUĆINA ZA RASHLADNE SUSTAVE VOZILA (ANTIFRIZ )
sredstvo na bazi  etilenglikola, bistra tekućina
koncentrat 
boja: plavo-zelena
gustoća pri 20°C u, g/cm ³:  od 1,00 do 1,14
bez nitrita
dodatak  aditiva koji osiguravaju visoku zaštitu aluminijskih legura od korozije
točka smrzavanja : najviša  -37° C ,  za mješavinu u omjeru  1:1 (koncentrat / voda)
"Razina kvalitete - odobrenje MAN 324 tip NF proizvođača vozila MAN Truck and BUS Njemačka,
i  / iliodobrenje MB Blatt 325.0, proizvođača vozila  Mercedes- Benz "
Pakiranje u bačvama od 180-230 l
Originalni antifriz u Citaru G C2 560-579 je crveni.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

I nama je u MAN-u crveni. Možda imaju više vrsta, a ne samo jednu (ova koja je u tenderu)

421

Citat: Majstor  u Veljača 18, 2023, 23:51:01D864.3 E
Najbolji mjenjač za gradski i prigradski promet
Kasnija izvedba D864.5 i sada nova generacija NXT
U Zagrebu su gotovo pa neuništivi ali Zg ima i ozbiljne servisere sa dugogodišnjem iskustvom sa Voith om
Zašto nisu uzeti NXT+CRU mjenjači u Citarima?

Majstor

Poz
Iz razloga da se nisu nudili vec samo Solaris pa Iveco
Oni su ih testirali za Voith pa su ih prvi dobili u serijskoj ugradnji
Samo mi sudite pošteno !