Nabavke novih autobusa (4)

Autor MAN19464, Listopad 29, 2022, 09:46:20

Stilben426

Već je prije bilo objašnjeno zašto MAN-ovi 2017 voze linije koje voze, a to je zbog "eco moda". Zbog tromosti, sporog starta, sporih vrata, ne mogu voziti linije tipa 215 i 221. Linije 206, 218, 269, 281 imaju dosta vremena pa se nekako uklapaju. S tim da na 206 komotno može voziti solaš, na 218 bi trebalo zamijeniti autobuse (solaš cjelodnevni, a da zglobni ide ranije u garažu), a linije 269 i 281 itekako su opterećene i imaju mnogo putnika i u špici i izvan nje.

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Ožujak 01, 2023, 20:11:59I meni je pala roleta: budući akademski građani ne moraju imati dostojan prijevoz do faksa/eva?
Kad budući akademski građani budu plaćali 18% prireza, onda nek im stave novi. Do tad, nek se novi Citaro razradi na 215
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Ožujak 01, 2023, 19:39:33Nisi se bunio kad su od 95 do danas na 221 i 220 redovno dolazili novi  bus123  bus123 ! Licemjerno.
Od prve nabavke kockica u APD sam bio protiv disponiranja novih samo na jednu liniju (221) ili terminal (GLK). Prethodno sam ti već napisao što su mi tvoji odgovorili (zbog najmanje loših prometnica). I sad sam protiv toga da voze samo na određenim linijama. Kad su ih već nabavili samo 10 kom u APD onda nek i voze po jedan na 10 različitih linija i nek ih miksaju svaki tjedan na druge linije a ne da se novi forsiraju na 220, 221, 279, 212, 236 i posebno ne na 269 jer na njoj već voze prethodno novi bus123  bus123  hi

MAN truck bus

@stilben

Ima smisla slati novi MAN na linije iz Dupca jer sve rade veliku kilometražu, a MANovi iz 2009. su nakupili i previše kilometara, pa je sad vrijeme da što manje voze Dubec, a što više kratke linije. Naravno potrebno je voditi brigu o kilometrima i rotirati ih grad-prigrad zato da svi imaju jednake kilometre.

@smogovac

Trasa 215 je dušu dala za sraz novog Citara i drugog velikog vozila, a nema potrebe ih u  startu krstiti. Bolje onda tog 1 disponirati na 237 (ili tamo ne smije zbog politike? ;D).
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Stilben426

@MAN truck bus

Nisam ja rekao ništa takvog da se novi MAN-ovi ne trebaju disponirati na Dubec. Ja govorim o zglobnim iz 2017, odnosno objašnjavam zašto voze sada gdje voze. Ono kad sam spomenuo Laktec i Horvate kao "sela", to sam mislio da su to sela, a ne Kraljevec, isključivo kao usporedba. Žao mi je ako smo nekoga uvrijedio.
Nadalje, bolje je izbjegavati disponiranje na 237, ne zbog politike, već zbog ceste. Ulica Koledovčina puna je rupa i zakrpi, pa kada skrene na Kanalski put ima hiljadu crvenih hupsera.

tramvajac 92

Kolege, jeste vi svjesni oko čega se natežete? U 14 godina je nabavljeno 10+10 zglobnih autobusa u garaži. Da je reda u ovom gradu, ova tura zglobnih Mercedesa bi mijenajala one iz nabavke 2006. (i Biodizele u Podsusedu).

To je teret vlasti, u prvom redu bivše garniture vlasti koja je 2008/9 kupila previše autobusa. Realno, u rashod su išli autobusi koji su u tom trenu bili stari 10 godina i manje. Tu ciljam na primarno na MAN EL262 iz 2000, iako je toga bilo i više.

Nakon toga su kupili 2017. 10 autobusa. Ova vlast nije kupila još niti jedan autobus. S obzirom da autobusi nisu s lagera, postupak je počeo još prije nego što je Tomašević stupio na dužnost, a prema najavama ni ne misle kupovati autobuse, tako da smo nastradali.

ChRiStIaN

Najrealniji komentar.

Meni ko vozaču a vjerujem da i putniku, treba ispravan autobus. Zimi da grije, ljeti da hladi, kaj god da piše na haubi. Tuga je da je ovo od 2009. tek druga nabavka zglobnih autobusa koji su GOTOVI, UNIŠTENI i dali svoje.

Iako Tomica najavljuje da ide u shopping druge godine po veću količinu autobusa...
@ Autobusi Hrvatska @

smogovci.bbb2

Vozio se danas u 560 na 220. Vrijeme na satu unutar busa nisu narihtali. Stari validatori, nasuprot trećih vrata prostor za dječja kolica, plastika iznad prozora-oplata već škripi. Senzor na trećim vratima lovi prostor skroz do okomitih rukohvata tako da će biti veselo sa njima na 109. Prozori sa desne strane mogu se otvarati samo uz prva vrata i onaj u prikolici, ostali nemaju mogućnost otvaranja. Tipkalo za otvaranje trećih vrata (ima dvije male strelice lijevo-desno i piše STOP) je na lijevom rukohvatu kad stojimo licem prema van, ispod je plavi za dječja kolica ::|

Dreamwalker

tuimamprofil je dobio 7 dana mediterana, a tema je malčice počišćena. Nastavimo lijepo raspravljati o prvim Mečkama nakon 14 godina  8)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Mercedes bus

ChRiStIaN

APP Citari nemaju ni Atrone ni validatore, provjereno sinoć.
@ Autobusi Hrvatska @

hrvoje21

Nije mi jasna ta logika da su prije osposobili ADP citare, kad je na zapadu puno gore stanje s zglobnima....

smogovci.bbb2

Pa nisu ni svi APD-ovi još na cesti. 560 na 220, 561 na 221, ako je još neki u Dupcu/Sesvetama i onaj u Kampusu kava

sergjack

Jednog sam vidio i na 222/607 kod MSU

zagrebackapekara

Nemrem vjerovat kak se ovi mali klošari ponašaju (15godina), sjedili su na zadnjim sjedištima i sam baci smeće iza sebe u C2-jki 220, ti busevi će za 2-3 mjeseca izgledat na blagi užas, bit će sve išarano i prljavo... sam da ih na Dubravu ne stave, valjda će onda situacija bit bolja...