Mercedes-Benz Citaro G C2

Autor man323, Kolovoz 24, 2022, 00:22:58

man323

Dominaciju Iveco i MAN autobusa u nabavkama ZET-a nakon 13 godina prekida Star Import i u Zagreb dolazi 20 Mercedes Citara G C2. Vidljiv je novi trend u natječajima diljem HR da Mercedes-Benz ima igrače za javljanje na natječajima (Star-Import, Jolly Autoline i Škojo).
Potaknut činjenicom da su ovo prvi novi Mercedesi nakon dugo godina u Zagrebu, došao sam na ideju da isti dobiju zasebnu temu.
Nakon što su prvo provozali po ulicama Zadra, došli su i u Split, a sada dolaze u Zagreb i Osijek.

MAN19464

man323

Prometovi su kasnili dosta, a ako se ne varam, rok za dostavu istih je 365 dana od potpisa ugovora (koji je bio, po mom sjećanju, u 12. mjesec). Tako da očekujem da će i u Zagrebu kasniti isporuka.

ChRiStIaN

Za ZET je kasno i vec potpisivanjem samog ugovora a kamoli 365 dana iza. Fali buseva kriticno.
@ Autobusi Hrvatska @

MAN19464

Da, sve do nove godine nije kasnjenje, tek ako poslje nebude buseva, onda Star Import placa penale.

BestOne

Jesu li Citari bolji od zglobnih MAN-ovih LC-a?

BestOne ~ autobusi.org

ChRiStIaN

Vozio sam se kao putnik i mogu reci da jesu. Kao vozac budem javio dojmove kad dodu.
@ Autobusi Hrvatska @

NP-549

Citat: man313  u Kolovoz 24, 2022, 17:42:54
Prometovi su kasnili dosta, a ako se ne varam, rok za dostavu istih je 365 dana od potpisa ugovora (koji je bio, po mom sjećanju, u 12. mjesec). Tako da očekujem da će i u Zagrebu kasniti isporuka.

Citat: MAN19464  u Kolovoz 24, 2022, 19:55:20
Da, sve do nove godine nije kasnjenje, tek ako poslje nebude buseva, onda Star Import placa penale.

Tražene su prolongacije isporuke koje će vjerovatno bit uvažene obzirom na općenito stanje u tvornicama.  Pogledajte samo koliko se osobni auti čekaju. Isti problemi muče i tvornice gospodarskih vozila

MAN19464

Da, stvar dogovora.
Slazem se, zato neocekujem da bi došli ove godine.
Svima kasni isporuka.

citaro

Citat: BestOne  u Kolovoz 24, 2022, 20:14:55
Jesu li Citari bolji od zglobnih MAN-ovih LC-a?

iz putnicke perspektive definitivno.

Akropola

Citat: MAN19464  u Kolovoz 24, 2022, 21:54:54
Da, stvar dogovora.
Slazem se, zato neocekujem da bi došli ove godine.
Svima kasni isporuka.

Trenutno imaju problema s gumama i elektronikom kao i još nekim dijelovima.
Tvornice povlače ( kupuju ) dijelove kako bi isporučila nova vozila, a onda je problem s servisom starijih. Znam da će kamion koji je trebao biti isporučen u 3.mjesecu biti u 12 najranije.

MAN truck bus

Citat: BestOne  u Kolovoz 24, 2022, 20:14:55Jesu li Citari bolji od zglobnih MAN-ovih LC-a?

Imao sam priliku voziti se u Splitu s onima iz 2019. i u odnosu na City G ostao sam oduševljen. Udobnost nikad nije izostala kod Mercedesa, a klima je puno ugodnija nego kod City G gdje jako zna biti jako oštra, pa čak i kad je normalno podešena. Osjetno je u nekoj varijanti eco moda jer bez kickdowna nije startan ni u brdo, ali kad se vozi s kickdownom ne osjeti brdo (bio je ist gb., ali različiti vozači). Sistem otvaranja vrata je također odlično naručen, slično poput sistema na NT2200. Prva i druga vrata otvara vozač, a treća otvaraju putnici sami putem privole, no ne zatvaraju se preko senzora već ih zatvara vozač preko gumba uz zvučni signal. Čitav proces otvaranja, zatvaranja i kretanja je puno brži nego na City G gdje se nerijetko elektronika zblesira, pa mu je potrebno par trenutaka da dođe sebi. Srećom su disponirani na linije gdje vrijeme i nije toliki problem (osim 269, ali i tamo su manjina u zadnje vrijeme).
Ovisno kako su ih naručili ZETovi strućnjaci vidjet ćemo kakvi će biti, ali ne očekujem bolju konfiguraciju u odnosu na City G.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Mercedes bus

Imam jednu zamjerku kod novih Citara, zvučni signal na vratima dosta traje.  ::|

NP-549

tramvajac 92

Vozio sam se u par komada, i iskreno... nemam neki WOW osjećaj vožnje u njima - slično kao u Cityima G, to je sve facelift facelifta sa novim motorima i par novih tehničkih rješenja. Znači, ista priča kao kad uđeš iz NL263 (99) u Lion's City (2022).