Mercedes-Benz Citaro G C2

Autor man323, Kolovoz 24, 2022, 00:22:58

421

Citat: maksinjo123  u Ožujak 18, 2023, 00:48:05to ne bu bilo dobro, za 109 su stvoreni MAN-ovi i Citelisi (jer imaju 4 tipke za vrata i nema senzora), al nazalost manovi su u APD (kolko ja znam), uglavno mislim na one koji su na 281...
Navedeni zglobni MAN i Citelis te novi Citaro G imaju 4 tipke za vrata ali i mogućnost privole za 3/4 vrata koju rijetko/nikad koriste APP vozači.
Zašto misliš da će baš svi novi Citari završiti na 109 od 22.3?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Gradonačelnik naredio, a rukovodeće strukture zapada se ne žele suprostavljati naredbama.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

zagrebackapekara

Citat: 421  u Ožujak 18, 2023, 07:51:31novi Citaro G imaju 4 tipke za vrata ali i mogućnost privole za 3/4 vrata koju rijetko/nikad koriste APP vozači.
znam da i novi citaro isto ima 4 tipke, al kolko sam skuzio tokom voznje bez obzira senzori ce radit... a na manovima i citelisima nema senzora jel tak?

MAN truck bus

Ima.
City G > senzor u žutoj oznaci na podu na 3. i 4. vratima aktivan samo ako neko stoji na njemu za razliku od Citara koji ima optički senzor
Citelis > optički senzor na svim vratima te lovi široko područje oko vrata, često premošćen pomoću SECU tipke koja deaktivira zvučni signal na vratima i senzore
"kartu imamo?"

STIB

564 bio danas 212,
Slika 562 u Dupcu na liniji 279 (drugi je bio 565):
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

zagrebackapekara

Citat: MAN truck bus  u Ožujak 18, 2023, 13:55:25Ima.
Citelis > optički senzor na svim vratima te lovi široko područje oko vrata, često premošćen pomoću SECU tipke koja deaktivira zvučni signal na vratima i senzore
Tu tipku SECU su treabli i na Citare stavit, jer osobno mislim da nebu moglo na 109 sa senzorima koji imaju tako dalek domet. A na Citrlisima ja mislim da svi skoro svi vozaci ISKLJUCE senzore i zvucni signal pomocu SECU tipke??

MAN truck bus

Nema potrebe za SECU tipkom jer ona osim optičkog senzora premosti i senzor u gumi vrata i omogući kretanje sa otvorenim vratima. Na Citarima treba zatražiti programiranje vrata kao na solo Urbanway CNG. Ako netko stoji na vratima vozač dužim držanjem tipke kratkotrajno gasi senzor i zatvara vrata, ali je zvučni signal prisutan i ne može autobus krenuti dok vrata nisu skroz zatvorena.
"kartu imamo?"

ChRiStIaN

APP: ATRONi su ugrađeni, čekaju se validatori. Ne znam da li će ići novi ili stari tip mogu samo reći da starih fali i za postojeće autobuse (ispravnih).
@ Autobusi Hrvatska @

tramvajac 92

Navodno bi trebali u srijedu van.

Portos

Citat: ChRiStIaN  u Ožujak 20, 2023, 08:51:12APP: ATRONi su ugrađeni, čekaju se validatori. Ne znam da li će ići novi ili stari tip mogu samo reći da starih fali i za postojeće autobuse (ispravnih).
Čini mi se da je ta nova tehnika (validatori) puno kvarljivija nego stari AEG i PEL poništavači karata, te da su u više slučajeva neisplativi za popravak.
Jer ako me sjećanje dobro služi, poništavači su trajali cca 25 godina, a Atroni i validatori su se počeli ugrađivati 2005.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tramvajac 92

A čuj, poništivač karata je metalna kutija koja ima, pretpostavljam, vrlo malo djelova koji se mogu pokvarit. Nekakav pečat i neki senzor? da zna kad treba štancati zaštićen od putnika u metalnoj kutiji. Validator je neka primitivnija verzija zaslona na dodir, koje svi pritišću, kad treba i ne. Tako da, slažem se s tobom da traju kraće, čisto zbog tehnologije koju koriste.

smogovci.bbb2

561 na 221 vozi ex Kleopatra (sad je plavka). Na 220 voze 560 i 564
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Citat: Portos  u Ožujak 20, 2023, 10:35:38Čini mi se da je ta nova tehnika (validatori) puno kvarljivija nego stari AEG i PEL poništavači karata, te da su u više slučajeva neisplativi za popravak.
Jer ako me sjećanje dobro služi, poništavači su trajali cca 25 godina, a Atroni i validatori su se počeli ugrađivati 2005.
Vrlo slično, jer su originalni AEG i  poboljšani licencni PEL udarni iglični printeri s robusnim mehaničkim dijelovima, a stari i novi validatori s više elektronike + touchscreen_om (zaslonom osjetljivim na dodir)+ klizni iglični printer  koji je uzrok većine tegoba, ali i II i III generacija plastičnih vrijednosnih/godišnjih karata čiji je čip problematičan uključivo čitač unutar validatora.

Iskustvo tijekom COVIDA me uči da se alkoholom koji smo koristili za dezinfekciju ruku, očisti touchscreen pa on vrši svoju funkciju puno bolje jer korisnici tijekom upotrebe prstima nanose razne DNK tragove po njima.
smogovci.bbb2 > warning you
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

sergjack

Citat: smogovci.bbb2  u Ožujak 21, 2023, 12:16:38569 danas vozi na 221

Bili smo u isto vrijeme na GK  :) 
Ja ga isto vidim i idem napisati tu i vidim evo taman ti napisao  :)