Linije - razno 2023.

Autor Akropola, Siječanj 01, 2023, 14:23:31

zag

tonkovicmk1

Citat: zag  u Travanj 29, 2023, 17:59:32321 je na 113 th-down
Super da je malo i NL 313 na toj liniji, ne sjećam se kada je i bio zadnji put MAN iz 2009 na 113  thumbs

tramvajac 92

Davno, davno, davno.
Trenutno je najčešće City '22, prije njih su većinom bili Crosswayi '18, najčešće #45. Prije te nabavke, Citelisi 12 većinom. Zapravo, većinom u vremenu od 2013 do 2018 su bili Citelisi, a prije toga su znali biti MANovi, posebno vikendima. Malo nevjerojatno iz današnje perspektive, prije su se redovno slali zglobni autobusi na 113.  ;D

smogovci.bbb2

Na VR su napisali HRGOVIĆI-JEZERO buljo
Onda nek i na 220 napišu KAUZLARIĆEV PRILAZ a ne DUGAVE  kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

zagrebackapekara

Citat: N€ĆETE !M@T! NiŠT@ i BiT ĆETE SR€TN!  u Travanj 30, 2023, 09:02:21Na VR su napisali HRGOVIĆI-JEZERO buljo
Onda nek i na 220 napišu KAUZLARIĆEV PRILAZ a ne DUGAVE  kava
mislim da je zato, da se bas zna da ide nekam drugdje... jer da pise i SUB i NED "Jarun", ljudi bi mislili da ide ko i radnim danom... a ovak vide da ima razlike

smogovci.bbb2

Poanta  je da nema dosljednosti. Na 113 su napisali krajnje stajalište umjesto JEZERO JARUN. Na 220 piše DUGAVE a ne krajnje stajalište KAUZLARIĆEV PRILAZ ::|

Stilben426

Na bezbroj linija naziv odredišta na displeju nije konzistentan s nazivom zadnje stanice. 101,137,164,221 i 311 mi prvi padaju napamet.
Ali natpis je čista nebuloza. Tako su mogli i inače staviti jer je okretište ispred ulaza, ne kužim što fali samom nazivu JARUN vikendom. Ista stvar je i kod tramvaja preimenovanjem okretišta MAKSIMIR u PARK MAKSIMIR. Da se ljudi slučajno ne bi zabunili i pomislili na neki drugi Jarun i Maksimir...

citaro

Jarun i Maksimir su inace kvartovi, a pogotovo Maksimir je ogroman kvart, tako da precizniji naziv poput Park Maksimir definitivno ima smisla. Tko zna tramvajsku i autobusnu mrezu u Zagrebu, jasno mu je svakako, ali ima puno ljudi koji ne znaju.

tramvajac 92

Citat: N€ĆETE !M@T! NiŠT@ i BiT ĆETE SR€TN!  u Travanj 30, 2023, 13:20:27Poanta  je da nema dosljednosti. Na 113 su napisali krajnje stajalište umjesto JEZERO JARUN. Na 220 piše DUGAVE a ne krajnje stajalište KAUZLARIĆEV PRILAZ ::|
Nije ista stanica. Ne ulazi u okretište nego stoji odmah nakon rampe, prije raskrižja.

Stilben426

Citat: citaro  u Travanj 30, 2023, 17:59:46Jarun i Maksimir su inace kvartovi, a pogotovo Maksimir je ogroman kvart, tako da precizniji naziv poput Park Maksimir definitivo ima smisla.
Kakve to ima veze s poznavanjem mreže? Pa svi znaju gdje su i što su dotična mjesta (usput, kvartovi su dobili imena po parku i jezeru, ne obratno). Sad, znaju li kojim linijama doći do tamo je drugo. I nije korisnije, nego blesavo i tek sad zbunjujuće. Sam Maksimir je ogroman park, prema tome što točno ovaj Park u imenu precizno definira?
Kužiš, prema tome bi recimo onda umjesto "Črnomerec" trebalo na displeje staviti "Ulica Črnomerec" ili umjesto "Mirogoj/Krematorij" staviti "Groblje Mirogoj/Groblje Krematorij" da se precizno definira, da se ljudi koji tobože ne znaju ne bi zabunili. Potpuno nepotrebno, kao ovi park i jezero.

lussin

Citat: Stilben426  u Travanj 30, 2023, 22:52:32Pa svi znaju gdje su i što su dotična mjesta
Javni prijevoz ne koriste samo ljudi iz toga grada, netko tko nije Zagreba možda neće a priori znati na što se Jarun ili Maksimir točno odnosi

421

Citat: N€ĆETE !M@T! NiŠT@ i BiT ĆETE SR€TN!  u Travanj 30, 2023, 13:20:27Poanta  je da nema dosljednosti. Na 113 su napisali krajnje stajalište umjesto JEZERO JARUN. Na 220 piše DUGAVE a ne krajnje stajalište KAUZLARIĆEV PRILAZ ::|
Upravo suprotno.
Na 113 polasci vikendom su na jezero, u tjednu Jarun, čega dosad nije bilo.
220 nije mijenjao trasu pa zato na vanjskom displeju piše Dugave, a na unutarnjem početno/krajnje stajalište Kauzlarićev prilaz, a možda bi trebalo pisati DZ Centar Dugave ili Čalogovićeva.
Kakav bi onda trebalo napisati natpis za noćne polaske linije 220 koje voze kroz Travno?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Ma nemoj. Što nisu na VR 113 napisali subota/nedjelja/praznik JEZERO JARUN nego zadnje stajalište HRGOVIĆI-JEZERO ??? Ako im je sad u Centru takva praksa, onda nek na svim kružnim linijama napišu ime zadnjeg stajališta, primjer sam uzeo Dugave. Na to sam se referirao.
220 noćne polaske treba pisati DUGAVE-TRAVNO-GLAVNI KOLODVOR a iz Dugava TRAVNO-GLAVNI KOLODVOR

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

I (Maja) Blagdan, također good_boy