Mercedes-Benz Citaro G C2

Autor man323, Kolovoz 24, 2022, 00:22:58

zagrebackapekara

najveca glupost ko C2 je na 3 i 4 vratima, to sto imas 2 STOPA po vratima tj. sve ukupno 4, a samo 2 su da otvoris sam vrata kad vozac koristi privolu, nije mi jasno zasto nisu sva 4 ko na Citarima 09... jer ljudi kliknu STOP al nece se otvorit jer je kliknuo npr. desni STOP, a trebo je lijevi...

Putnik79

I zato opet dolazi do svađa sa putnicima i nepotrebnim gubljenjem vremena po stanicama.Po meni najbolje je sve otvarati i zatvarati sami, pogotovo kad je gužva u autobusi.

zagrebackapekara

Citat: Putnik79  u Svibanj 15, 2023, 14:17:43I zato opet dolazi do svađa sa putnicima i nepotrebnim gubljenjem vremena po stanicama.Po meni najbolje je sve otvarati i zatvarati sami, pogotovo kad je gužva u autobusi.
slažem se, pa se covjek prek cijelog busa dere "VRATAAA", a kliknuo je STOP, nije vozac kriv, vec Mercedes...

421

Citat: zagrebackapekara  u Svibanj 15, 2023, 18:31:07... nije vozac kriv, vec Mercedes...
Krivac je onaj koji u narudžbi nije naručio opremu  bus123 prema prijašnjim narudžbama kako bi nastavio kontinuitet i položaj tipki za najavu izlaza/otvaranja vrata na oba vertikalna rukohvata.
Međutim krivi su i putnici koji trebaju upotrijebiti oči na pravilan način pa zamijetiti da tipka "STOP" počinje svijetliti kad vozač dade privolu, a ne panično stiskati sve tipke oko sebe ( uključivo tipku za osobe s invaliditetom koja ima totalno drugu funkciju).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Da li se može zvoniti na trećim vratima ako nisu otvorena, a sva ostala jesu ?

sniff

Jedan iz APD već izgubio ratkapu na prvoj osovini, 567 čini mi se

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Svibanj 15, 2023, 19:12:16Međutim krivi su i putnici koji trebaju upotrijebiti oči na pravilan način pa zamijetiti da tipka "STOP" počinje svijetliti kad vozač dade privolu, a ne panično stiskati sve tipke oko sebe ( uključivo tipku za osobe s invaliditetom koja ima totalno drugu funkciju).
A ti vidiš sitno napisano STOP na onom malom crvenom "gumbiću" kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 15, 2023, 22:43:34A ti vidiš sitno napisano STOP na onom malom crvenom "gumbiću" 
To je pitanje ili konstatacija?
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

To je odgovor na tvoju konstataciju zašto putnici pritiskaju sve okolne gumbiće jer nisu upućeni da se vrata otvaraju pritiskom na gumbić (ticalo) STOP koje je sitno i neuočljivo hi

Putnik79

Mir.......Vas dvojca, dvije ili jedno i drugo... byeg

smogovci.bbb2

421

Tata kupio traktora
Tata ljubi morona
Tata svaki dan je rat
Jer onaj mali psihopat
Onaj mali psihopat
Mali podli psihopat
Krokodilski psihopat
Ne zna tipkom stat`
Tata svaki dan nam je rat
Trajna-nina
Armagedon ne mora bit`
Da moron tipkom zna stat`

Akropola

Citat: 421  u Svibanj 15, 2023, 19:12:16Krivac je onaj koji u narudžbi nije naručio opremu  bus123 prema prijašnjim narudžbama kako bi nastavio kontinuitet i položaj tipki za najavu izlaza/otvaranja vrata na oba vertikalna rukohvata.
Međutim krivi su i putnici koji trebaju upotrijebiti oči na pravilan način pa zamijetiti da tipka "STOP" počinje svijetliti kad vozač dade privolu, a ne panično stiskati sve tipke oko sebe ( uključivo tipku za osobe s invaliditetom koja ima totalno drugu funkciju).

Jednostavno rješenje je da ZET napravi naljepnice za to ili da je naputak vozačima da obavezno otvaraju sva vrata.
Malo sam se informirao i dalo bi se spojiti s kontra strane tipkalo i za kolica na trećim vratima ako bi bilo volje.
Naravno da to treba napraviti ovlašteni servis pošto je pod garancijom.

421

Lao Tse
"Dati čovjeku ribu - nahranit ćete ga za jedan dan; naučiti ga kako da je lovi - prehranit ćete ga za cijeli život."

tramvajac 92

ZET ne radi na edukaciji putnika, ne znam koliko educira vozače, pa o tome ni neću. Iako se većina putnika koristi autobusima stalno, ne smijemo zanemariti dio putnika koji se povremeno koriste javnim prijevozom u Zagrebu.

Recimo, ako se voziš od Prečkog do Ljubljanice autobusom, imaš mogućnost da ti naleti bilo koji autobus kojeg ZET ima u prometu. Ajde, maknimo školske i turističke, za to je slaba šansa. Svaki od tih buseva ima drugi način kako se otvaraju 3. vrata. Na svim Citarima do sad si trebao stisnut gumb da otvoriš vrata (na nekima možeš izvana, na nekima i ne). Na MANu, ovisi o vozaču. Neki stisnu da si sam otvoriš, neki stisnu gumb. Citelisi, na njima otvara vozač, kao i NG 313. Na novim Citarima u Podsusedu vozači otvaraju vrata. Još su tu i Urbanwayi...

Poanta? Nema standarda. Ili otvaramo sva vrata ili koristimo privolu. Opet, ima nekih koji namjerno otežu sa otvaranjem vrata iz nekog njima poznatog razloga, pa je onda deranje VRATA i razne birane riječi.