Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

tonkovicmk1

Danas Citelis gb 741 na 134, u leru se jako trese i ne zvuči zdravo.. Ispod mosta na uzbrdici prije Tomislavove se mučio pokrenut i cukao je i crknuo.. Kada se ponovo upalio, više se nije gasio ali se više tresao kada je stajao..

tonkovicmk1

Odkad na Citelisu gb 685 fali bočni poklopac kod motora na vozačevoj strani? Vidio sam danas da ga nema, vjerojatno je ispao negdje? 685 je bio na 120 danas.

Stilben426

Što je s onim dječjim skočibusima 646 i 647? Voze li još i ako da, gdje?

MAN truck bus

Voze školsku liniju 821 OŠ Sesvetski Kraljevec - Budenec.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

vrba

U 574 na 136 oko pola 8 sam kod 3. i 4. vrata vidio nalijepljen papir gdje je napisano da se ta vrata ne otvaraju na stajalištu Vrapčanska smjer Špansko. Je li možda vrata zezaju tamo s obzirom da je cesta nagnuta prema dolje jer je na početku podvožnjaka?

Kocka 146

Da. Na većini je tako. Zbog toga je upravo i bio zamijenjen 574 nekoliko puta.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

zagrebackapekara

a zasto bi vrata zezala, ako je cesta nagnuta prema dolje?

MAN truck bus

Zato što nisu dobro podešena. Premalo zraka je pušteno i onda kad se krenu zatvarat na uzbrdici/nizbrdici jedno krilo nema dosta snage za zatvorit se, a elektronika to prepozna kao prepreku i otvori ih ispočetka. Možda pomogne držanje gumba za vrata koji poništi senzor.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549

Na MAN-u je vječita borba s tim. Ako ih naštelaš za nizbrdicu onda će na usponu zezat ono drugo krilo. Ako pojačaš zrak da se prednje krilo na nizdbrdici brže zatvara (jer ide prema gore), onda će to isto krilo na uzbrdici prilikom zatvaranja poletit i udarit

421

Citat: vrba  u Lipanj 26, 2023, 12:27:10U 574 na 136 oko pola 8 sam kod 3. i 4. vrata vidio nalijepljen papir gdje je napisano da se ta vrata ne otvaraju na stajalištu Vrapčanska smjer Špansko. Je li možda vrata zezaju tamo s obzirom da je cesta nagnuta prema dolje jer je na početku podvožnjaka?
Vozač ZET-a u busu napisao da ne otvara treća i četvrta vrata. Saznali smo zašto

DRUŠTVENIM mrežama proširila se fotografija natpisa u jednom ZET-ovom autobusu na kojoj se vidi rukom ispisana poruka vozača: "Na Vrapčanskoj smjer Špansko ne otvaram 3. i 4. vrata."

Dio putnika je poruka naljutila pa smo odlučili provjeriti u ZET-u što je potaknulo vozača na ovakvo nešto. Riječ je ipak bila o tehničkom kvaru.
"U konkretnom slučaju, vozač je uočio poteškoće s otvaranjem i zatvaranjem 3. i 4. vrata zglobnog autobusa linije 136 i to samo na stajalištu Vrapčanska u smjeru Španskog, jer se isto nalazi pod nagibom, a što je najvjerojatnije utjecalo na pojavu navedenih poteškoća. S obzirom da su na vozilu ispravno radila 1. i 2. vrata, a kako se putnicima ne bi uskratila mogućnost prijevoza, vozač je postavio navedenu obavijest do dolaska servisnog mehaničara", otkrili su nam iz ZET-a.

"Nakon intervencije servisne ekipe, vozilo je nastavilo prometovati bez poteškoća", dodali su.
https://www.index.hr/magazin/clanak/vozac-zeta-u-busu-napisao-da-ne-otvara-treca-i-cetvrta-vrata-saznali-smo-zasto/2474737.aspx?index_ref=clanak_procitaj_jos_d
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: MAN truck bus  u Lipanj 26, 2023, 15:57:05Zato što nisu dobro podešena. Premalo zraka je pušteno i onda kad se krenu zatvarat na uzbrdici/nizbrdici jedno krilo nema dosta snage za zatvorit se, a elektronika to prepozna kao prepreku i otvori ih ispočetka. Možda pomogne držanje gumba za vrata koji poništi senzor.
Greška može biti u tomu što vozač/ica ne odradi pripremu za vožnju kako treba, to jest prebrzo.
Naime, prilikom davanja kontakta treba sačekati da elektronika odradi svoja očitanja i usklađivanja, što se manifestira automatskim umjeravanjem/samopodešavanjem svih vrata prije pokretanja motora.
Generalno, senzori su  osjetljiviji, poput onih na  Citelisu 12 i 18 u automatskom modu.
Očigledno da Citaru više odgovaraju APD garaža i APD linije na kojima prometuju. kava
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

vrba

Danas sam u 575 u 136 vidio istu stvar  ;D ,ali zato u 576 i 577 sve štima (tamo nema papira  ;D ).

Kocka 146

773 na prisilu doveden na 109 iz Resnika.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

lovac27

Mercedes bus