Mercedes-Benz Citaro G C2

Autor man323, Kolovoz 24, 2022, 00:22:58

421

"Ili otvaramo sva vrata ili koristimo privolu."
Elaborat ti je u tom dijelu manjkav.
Pravno (interno) podložan sankcijama.
Tehnički moguće na Citaro G C2, MAN LC `09, MAN G, Citelis 12 i 18, Urbanway CNG i diesel imaju obje mogućnosti, ostali NE. 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zagrebackapekara

Citat: 421  u Svibanj 16, 2023, 17:39:56Tehnički moguće na Citaro G C2, MAN LC `09, MAN G, Citelis 12 i 18, Urbanway CNG i diesel imaju obje mogućnosti, ostali NE.
pa onda je realno najbolje otvarati sva vrata na svim autobusima koji mogu, a na Citaru 09 se ne može, ali na njemu SVIJETLI NARANCASTO "VRATA" i vidi se i na obe tipke mozes otvorit vrata, a ne ko na C2 di ne možes... a i Citari 09 su vec u prometu 15 godina skoro, i ljudi su se navikli, ali iskreno sumnnjam da ce se naviknut na C2 (samo sa jedne strane)...

421

Citaro G C2 ostaje, a generacija 09 ide u CIOS.
Ovakvu konfiguraciju su imali O405GN2 501-505 iz 1995 i O405GN2 506-515 iz 1996.
MORAT će se naviknuti.
BTW
na tipki "STOP" uključi se rasvjeta, kad vozač dade privolu, zar ne?
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zagrebackapekara

Citat: 421  u Svibanj 16, 2023, 19:09:02na tipki "STOP" uključi se rasvjeta, kad vozač dade privolu, zar ne?
tako je, (bijelo svijetli), ali sitno, ni blizu uocljivo ko na Citarima 09, i to samo na jednoj strani svijetli bijelo, jer sa nazalost samo na jednoj strani mogu otvorit

tramvajac 92

Citat: 421  u Svibanj 16, 2023, 17:39:56"Ili otvaramo sva vrata ili koristimo privolu."
Elaborat ti je u tom dijelu manjkav.
Pravno (interno) podložan sankcijama.
Tehnički moguće na Citaro G C2, MAN LC `09, MAN G, Citelis 12 i 18, Urbanway CNG i diesel imaju obje mogućnosti, ostali NE. 
Evo ti primjer koji se itekako može dogoditi. 107 i 114 idu jedan iza drugog, oba imaju slučajno Lion's City '09. Vozač na 107 otvara 1. i 2. vrata, za 3. koristi privolu. Na 114 vozač otvara sva vrata. I eto ti kaosa.

421

Fakat hipotetski primjer: 107 vječno kasni, 114 ima lufta.
Kaos pri ulasku ili izlasku?

tonkovicmk1

Danas oko 19:45 se vozim u 322 na 120 i vozač opazi da je otvorena zadnja hauba od motora na Mercedesu. Izašao je van iza njega na Kovinskoj i mahao mu da mu je otvoreno ali nije ga vidio u retrovizoru. Pa je došo pored njega na semaforu i pokazao mu da mu je otvoreno iza  rofl

NP-549

Divno je meho zatvorio kad je gledao vodu

MAN464

Inače prije puta bi bilo poželjno da vozač prošeta oko busa bar vizuelno da se uvjeri da je sve ok, u americi je to pod normalno (pretrip- prije puta i posttrip-poslje puta). Minuta obilaska oko vozila nista ne kosta a mogu se spriječiti mnoge lose situacije.

BVB
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

lussin

A što ako se otvorilo u vožnji? Da šeta okolo na svakoj stanici?

421

Citat: NP-549  u Svibanj 17, 2023, 21:06:29Divno je meho zatvorio kad je gledao vodu
Meho je otišao u zasluženu mirovinu nakon što su počeli utakati antifriz u sistem hlađenja  bus123  bus123.
Sad ga mijenjaju dvojica: Štef i Ivek, ali im je lakše jer otvaraju donji poklopac motora i vizualno očitavaju menzuru gledajući crvenu kuglicu koja se mora nalaziti između oznaka MIN i MAX. Na MANu se kontrola vrši u posudi u visini krova na 3095 mm.
Za dopunu pomoću električne crpke koriste antifriz crvene boje iz dodatne posude koja uvijek mora biti puna.
Štef i Ivek su bili na tečaju o sistemu hlađenja u Mannheimu cijelih mjesec dana da apsolviraju gradivo i dobiju Urkunde.

smogovci.bbb2

Vozio se u 577 na 109. Vrijeme na satu u putničkom prostoru nije podešeno sa trenutnim vremenom. Da li je taj sat nebitan pa ga se nije podesilo ili se ne može podesiti ili ga ZET ne zna podesiti buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Putnik79

Nije podesen iz dobrih razloga,a ti zaključi sam koji bi to razlog mogao biti.Nemora odmah netko biti kriv......možda je namjerno

smogovci.bbb2

Ne znam koji bi bio razlog. Nije se onda trebalo uzimati  bus123  bus123  sa satovima. Osim toga, bio sam jedini putnik, izašao sam na druga vrata, na stajalištu nije bilo putnika a vozač je otvorio sva vrata. Jel to znači da se vrata mogu otvarati bez privole putnika za 3 i 4 vrata ili su im u APP uklonili blokadu ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Citat: smogovci.bbb2  u Lipanj 30, 2023, 19:14:291.Ne znam koji bi bio razlog.
2.Nije se onda trebalo uzimati  bus123  bus123  sa satovima. Osim toga, bio sam jedini putnik, izašao sam na druga vrata, na stajalištu nije bilo putnika a vozač je otvorio sva vrata.
3.Jel to znači da se vrata mogu otvarati bez privole putnika za 3 i 4 vrata ili su im u APP uklonili blokadu ???
1.ONO ("bio sam jedini putnik")
2.Bravo, znaš gdje je izlaz.
3.Da / još ne.